Beste lezers. Op 29 augustus kondigden we onze nieuwe site aan. (bron). De bedoeling was dat we een paar maanden later zouden overgaan. We houden ons niet aan ons schema. We zijn van plan komend weekend te migreren. Dit betekent een kleine kans op verlies van functionaliteit gedurende het weekend. We verwachten geen dataverlies. Alhoewel we niet instaan voor de reacties geplaatst op vrijdagavond zelf. We gaan gedurende het weekend uitgebreid testen.

We kiezen optie B. Dus een soort van AD / kranten opmaak. De beloofde discussie over de meeuw is voor een deel al gevoerd tijdens de eerste aankondiging. De redactie had een voorkeur voor een dolfijn. Dat hebben we toen niet bekend gemaakt. De nieuwe site gaat toch voor de meeuw. Maar dan een stuk subtieler. Waarom zouden we ons symbool laten afpakken door de knakkers van de PVV?

Verzoek is het komende weekend ontbrekende functionaliteit dan wel bugs te melden via info@vrijspreker.nl. Geef svp je browser en besturingssysteem door bij je foutmelding. We hopen dat de nieuwe opmaak, vooral op mobiel, ons de komende jaren gaat helpen de libertarische boodschap te verspreiden.

 

16 REACTIES

 1. Geen teddy’s onder een regenboog tegen een oranje achtergrond? 🙁

  Nou ik mag alleszins hopen dat de transitie soepeler verloopt dan bij fenixx.org die al dagenlang meer niet dan wel bereikbaar is.

 2. @ratio [3]: Een platform door een ander gebouwd is nooit een eigen product, maar dat is ‘een schot voor open doel’. Overschakelen naar een ander platform impliceert altijd meer werk. Vanuit dat perspectief logisch dat het weer WordPress wordt.

  Recent varianten op dit thema:
  Koning gebruikt VN-platform voor hele koninkrijk. Wel handig, om een extra platform te kunnen gebruiken?
  – Max Verstappen doet aan ‘regeren is vooruitzien’ en incasseert een gridstraf om met een betere motor verder te kunnen. Schijnt hem geen pijn te doen.

  Overwegingen… er zijn er altijd meer dan anderen denken.

 3. Nieuwe site?
  Dan kunnen we weer de podcast downloaden, die de laatste tijd niet meer op te slaan is?

 4. De site, the face interesseerd me geen fuck, de inhoud wel ! ik had gekozen voor “Voyage au bout de la nuit” , ooit een cultureel intellectueel tijds hoogte punt gemaakt door Celine, de beste idéen ontstaan in de slapeloze nachten, wanneer je brein op top snelheid draaid, welteruste !

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 5. @toute va bien [6]: Fout. De beste ideeën ontstaan in rusttoestand. Ga maar na: Je wilt ergens iets voor bedenken, het lukt niet, je gaat douchen of een wandeling maken en voila. In rusttoestand borrelen ideeën als vanzelf op. Onder druk gebeurt van alles bij gebrek aan beter. Let op het verschil in kwaliteit, oorzaken en gevolgen. Zo bezien is oorlog een uitstekende onvruchtbaarheidsbehandeling om verspilling te organiseren.

  Het gaat inderdaad niet om verpakking, maar om inhoud. Als het middel (schone schijn, uiterlijk vertoon) een doel wordt, dan betekent dat booming business voor de verpakkingsindustrie. En de farmaceutische, medisch-, regeer-, scholing- en weet ik veel wat voor industrie nog meer.
  In de IT betekent het dat de makers van skins en thema’s (voor o.a. websites) het soms zelfs drukker krijgen dan degenen die met inhoud bezig zijn. Als je kijkt wat er aan skins en thema’s is geproduceerd, dan vraag je jezelf echt af of er nog ruimte over is voor aandacht voor inhoud.

  toute va bien [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico [7]: Zo zie je maar hoe verschillende mensen zijn, ik douche nooit wij hebben een romeins schep bad, het al oude Indischekoloniale Mansjien, met een houte schoep water over je heen gutsen, kan zijn dat mijn geest teveel wordt opgejaagt, maar ben de hele dag aan het lezen noteren discusseren afwegen op tijd naar bed, maar soms klaar wakker en dan ga ik over van alles nadenken, en soms ? heel soms een mooi idée, dan ga ik op onderzoek uit in mijn vele boeken, en val dan vaak inslaap, maar goed zo ik zeg we zijn allen individuen, groet !

  graftakk [9] reageerde op deze reactie.
  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 7. @toute va bien [8]: Ieder in eigen stijl. Wandelen, heerlijk. Indien in rustige omgeving. Wel heb ik gemerkt dat als je buiten de ‘bewoonde wereld’ bent allerlei beslommeringen daarvan nogal onbenullig overkomen. Onnodige drukte, iets anders dan gezelligheid.

 8. Er moet nog een en ander gebeuren voor alles werkt, er zaten wat oude hardnekkige plug ins vervelend te doen.

  • @redactie: Ziet er netjes uit! En dan nu op jacht naar kleinigheidjes die verbeterd kunnen worden. Een aftrap:

   – Rechtsboven, in het grijze vlak, zit nog een test hyperlink die naar url # gaat, met target _blank en daarin een afbeelding die niet gevonden kan worden (url https://136.144.213.153/~vrijspre/wp/wp-content/media/2019/09/Screenshot-2019-09-13-at-19.00.29.png)
   – De tekst in de oranje button “Nu trending” lijkt in de CSS wat padding-bottom te kunnen gebruiken.
   – Bij veel artikelen is alleen de default afbeelding te zien.
   – Linkje ‘Reageer’ op reactie werkt nog niet. @Vrijspreker: Plugins kunnen inderdaad rotzooi achterlaten. Meestal een kwestie van skin en database opschonen.

  • Pardon, bij klikken op link ‘reageer’ ziet het er anders uit dan voordien. Maar het werkt wél.

   Als je kijkt naar de tab ‘network’ via de web developer tools (in FireFox en Chrome bereikbaar via ctrl-shift-i, daarna reload pagina), dan zie je dat bij het laden van de Vrijspreker pagina een aantal URL’s niet gevonden kunnen worden.

   Ik heb gekeken via Firefox 69.0.1 64-bit en Google Chrome 77.0.3865.90, beide op een Linux platform

 9. Schoonheidsfoutje in de CSS van de skin:
  Als je op de datum en tijd van een reactie klikt, zoals deze, dan merk je dat de menubalk boven statisch is gepositioneerd en de positionering van de div met classses “comment-content tagdiv-type” (wrapper voor reacties) daar geen rekening mee houdt. Met als gevolg dat het bovenste deel van de reactie (naam, datum en tijd van plaatsen) bovenaan achter het menubalkje verdwijnt, tenzij je iets terug naar boven scrollt.

  The devil is in the detail 😉

  • De simpelste manier om dit te testen en reproduceren is via een RSS feed naar een reactie klikken.

 10. Voor nobele kwesties is het nogal onverstandig in een Under the Dome ervaring te blijven hangen, zoals in de grafindustrie. Die ‘beschermende koepel’, het ‘cordon sanitaire’, impliceert immers een informatie-bubbel. Laten we hopen dat liberbertariërs niet binnen zo’n bubbel willen zijn. Of betekent nobel ‘no bell’ die gaat rinkelen wanneer dat nodig is? Indien dat laatste het geval is… daar is censuur voor! Om alleen te horen wat je wilt horen, en weg te filteren wat je feitelijk nodig hebt om te horen.

Comments are closed.