Vrijwel dagelijks is de media bezig met ons in te peperen dat ‘wij de oceanen vervuilen met ons plastic afval’. EU bureaucraten en groene fascisten komen met hemelbestormende ‘oplossingen’ als het verbieden van plastic rietjes om dit tegen te gaan. Feit is dat 90% van al het plastic afval dat ronddobbert in de oceanen afkomstig is van rivieren uit Azië en Afrika.

Onderzoekers van het Helmholtz Centre for Environmental Reseach uit Duitsland ontdekten dat een klein aantal rivieren verantwoordelijk is voor het overgrote deel van de plastic vervuiling in de oceanen. En geen van die rivieren ligt in Europa of de VS.

‘De top 10 meest vervuilende rivieren transporteren 88 tot 95 % van het afval in de zee’, zegt dr. Christian Schmidt, een hydrogeoloog die de studie leidde, tegen de Daily Mail. ‘De rivieren met het hoogste percentage plastic afval stromen door dichtbevolkte gebieden – bijvoorbeeld de Chinese Yangtze met meer dan een half miljard mensen.

8 van de 10 vuilste rivieren bevinden zich in Azië en 2 in Afrika. De eerder genoemde Yangtze rivier in China en de Ganges rivier in India zijn verantwoordelijk voor de meeste plasticvervuiling.
Terwijl de Westerse media, NGO’s en politiek tot vervelens toe blijft doempreken over onze aardebedreigende levenswijze, wordt er vrijwel niets gezegd tegen de mensen in de landen die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de vervuiling.
Dit is één van de redenen waarom steeds meer mensen sceptisch staan ten opzichte van de ware redenen van de milieu- en klimaatbeweging die meer en meer op een dolgedraaide communisme 2.0 propagandamachine begint te lijken.

 

Bron: Infowars

 

5 REACTIES

 1. Ze hebben schijnbaar niks anders te doen, statiegeld plastic fles moet uiteindelijk door particulieren opgeruimd worden?

 2. de reaktie “mogen wij nu ook eens” laat zich raden.
  iets voor de Greta’s aldaar?

 3. Van bijna ieder modern samenlevings probleem wordt onmiddelijk iets religeus gemaakt, van een rationele aanpak schijnt men nooit te hebben gehoord, gisteren weer eens het klimaat over 200 jaar en 2000 jaar gezien, niets aande hand, de gewone gemiddelde cyclus, er zijn mensen die alles en ieder één gebruiken voor hun politieke doelstellingen, daar waar het grootste aantal mensen wonen op onze planeet, vind je ook de grootste vervuiling, zeg het wel meer als deze +/- 6 milliard mensen tegelijk schijten en pissen, denk je dat eens in, in India nemen ze het schepje en doen hun behoefte in het kuiltje beetje aarde er op en klaar ja maar, niet voor millioenen mensen, je kunt wachten op de ziektes, de water spiegel stijgt, en dat is voor eiland bewoners een probleem, maar ook voor de bevuiling van het millieu, natuurlijk zijn wij, nou zij met te veel individuen, onze paradyselijke planeet komt om in menselijk afval, en die stomme dogmatische idioten met hun middeleeuwse religies, blijven maar mensen fokken, misschien is de WWIII met waarschijnlijk atoombommen de oplossing, sommigen zien hier de oplossing, wat een onverstand, denk vaak aan wat mijn grootvader ons vertelde, vroeger stonden de oudste boerderijen in Friesland en Groningen op terpen, met de hand opgeworpen heuvels, in hun armoede verkocht aan de Baronnen, die de oude gebouwen afbraken, en de grond lieten afgraven en verschepen naar het west land, voor de groenteteelt, zo lang de mensheid bestaat, bestaan er ook Soros’en de geniepige manipulerende vernieteging aanhangers, groet !

 4. Het milieu is een gelieft thema van links. Waarom ook niet, zo ongeveer de enigste ethnische groep die wat om het milieu geeft zijn blanke (west) europeanen (BWE)

  Waar ter wereld het milieu in het geding komt, de BWE loopt er warm voor.

  Het is dus bij uitstek een middel om op de “schuld knop” van de BWE te drukken.

  Overigens is ook de BWE zo ongeveer de enigste groep die een “schuld” knop heeft!

  Het wordt tijd dat we “NEE” leren zeggen.

 5. Carbon Emission ;

  china plus 208%
  india plus 155%
  andere plus 53%
  us min 10%
  eu min 16%

  En met de vervuiling is het niet anders, geen excuses opruimen je eigen afval!

Comments are closed.