12 REACTIES

 1. De boodschap van crisis acteurs zegt vooral iets over de afzenders: Wie in angst leeft, huurt anderen in om een angstaanjagende boodschap te verspreiden. Toch? Je zou bijna gaan denken aan een killer choir om beide kanten van het toneel in een even gebrekkige toestand te brengen.

  Andersom zou je denken dat wie zelfverzekerd denkt acteurs zou inhuren die een boodschap verspreiden, gericht op meer zelf-verzekering. Maar nee, zo iemand heeft geen tussenpersonen en geen leger medewerkers nodig. En ook geen onder voorwaarden verstrekte juridische titel.

  Nogal opmerkelijk dat degenen die anderen op het toneel zetten zichzelf telkens weer in de voet schieten. Onhandig, richting een toekomst liefst zonder aandoeningen, gebreken, overdosissen. Maar ja, je moet wel eerst lood in je eigen voeten pompen voor je met lood in de schoenen naar anderen kunt. Kunt, want het hoeft namelijk niet! Om dat te vermijden heeft Machiavelli een truc bedacht: Dissocieer jezelf van je eigen voet(en), huur doodgewoon anderen in om de rol van voet of laars te spelen, om de psyche en de levens van anderen te negeren, vertreden en vertrappen. De eigen wil die in ieder zit kun je dan doodleuk aan je laars lappen en ondertussen mooi weer spelen. En als je maar voldoende angst weet i te zaaien, dan kun je de eigen wil van anderen omtoveren tot ‘vrije wil’ die een andere richting in gaat. Het mechanisme van lotsbestemmingen.

  Waarom sturen moderne land-bouw methoden aan op verarming? Omdat degenen die willen oogsten zichzelf per sé willen ‘verrijken’ ten koste van anderen? Dat impliceert steeds maar toenemende gebrekkigheid aan beide kanten van de streep. Zoals ooit het Romeinse rijk afbrokkelde omdat degenen die laks en lui prefereerden steeds meer door slaven lieten doen en heuse lamzakken werden. Dan is een crash en overname onvermijdelijk, maar ook verdiend ‘loon’. En nu? Hoe meer belasting-, loon- en schuldslaven, hoe ‘beter’. Maar voor hoe lang nog? Zijn de (wannabe) houders daarvan het waard om inspanning voor te leveren?

  Angst zaaien is veel makkelijker dan rustigjes (zelf)vertrouwen laten groeien. Wie de gemakkelijkste route kiest, heeft kennelijk last van uitgehold karakter waarin de ontstane leegte is gevuld met waanideeën. Een andere route kiezen is niet makkelijk, maar wel het verstandigst.

  • Onnodig te melden dat er ook zoiets als vervalst zelfvertrouwen is: Vertrouwen in land-bouw ‘kundige’ methoden als angstzaairij is eerder een ziektebeeld dan een voorbeeld.

 2. Ik denk dat

  Deze filmpjes niet bewijzen dat Assaden zijn orderopvolgers “heiligen” zijn, of als zodaning, van nu af aan, gezien kunnen worden.

  Ze bewijzen alleen dat de media (CNN) liegt.

  Tyrannen van beide zijden, met de vingers naar elkaar wijzen, zorgen ervoor, dat mensen druk bezig zijn met het uitvinden wat waar is, dit geeft de tyrannen van beide zijden een dekmantel om de andere gruwelijkheden die ze begaan te verstoppen in de verwarring.

  • Ja, dat is het. Verhullende rookgordijnen. Met meedogenloos is niet per sé iets mis, maar verder gaan naar wreed om onder controle te krijgen en houden om anderen te kunnen (blijven) gebruiken …

 3. Dit is natuurlijk wel heel kwalijk, ook dat men dit ongestraft toelaat, is een teken aan de wand, van het slechte beleid in een samenleving, we zijn aan softe keiharde omwenteling toe !

 4. Ik hou nog steeds vol dat, het verschil naar problemen, levensproblemen kijken heel verschillend is, die van een homofile of lesbiëne, en de hetero’s, waarom wordt de meerderheid, of liever waarom laat de meerderheid van hetero mensen, zich gebruiken en misbruiken door de diverse minderheids groepen, om dat dit heel goed voorbereid is, wij zijn racisten en andere mooie etiketten, als wij gewoon ons zelf zijn, wordt ons dit kwalijk genomen, de Joden spelen dit spel het beste, de Moslims weten ook van wanten, de sexueel doodlopende straatjes spelen hun spel in het geniep, met hun gender geknoei, als of het ééne gat niet anders is als het andere, willen we blijven bestaan, moeten we allereerst de Media’s weer in handen nemen, verdeel en heers is hier heel duidelijk bezig, hier moet een eind aan komen, anders loopt onze samenleving enorme schade op, wat uiteindelijk zal leiden tot een samenleving zonder historische mentale basis een chaos !

  • Wat ik vooral in verhalen van (wannabe) decision makers mis is voldoende wil om richting kern-gezonde beeldvorming te gaan, gevolgd door andere redeneringen en gedrag. Het zou een historische omwenteling zijn als dat voor de verandering wél zou gebeuren. Anderen besturen en regeren is iets heel anders dan leiden. En voor zover er al geleid wordt, zie je dat er charismatische sukkels op het toneel worden gezet die op dwaalwegen leiden. Bij gebrek aan beter misschien, maar ondertussen gaat het niet een kern-gezonde richting in. Da’s zoiets als een fundament voor een huis aanleggen en ondertussen doodleuk negeren wat er onder dat fundament gaande is. Heipalen lijken een mooi lapmiddel, om te verankeren, maar als je ergens aan probeert te ankeren moet je geen ontploffingsgevaar creëren. Precies dat is al eeuwen gaande. Door gebrek aan kennis, en/of onwil om bepaalde kennis te erkennen en helder te krijgen. Wat in ieders belang zou zijn.

 5. Deze uitvoerende macht is hoogst incompetent, maar dat maakt niets uit, wat er uitgevoerd moet worden, komt binnen via de post, gestuurd door de bijvoorbeeld Bilderberggroep, of Brussel of of, dat is het probleem, de toetsstenen zijn overboord gegooid, daarom, ministers ook maar overboord, gewoon een bestuur die samen om de tafel zit, en ruggespraak houdt met de burgers, en indien nodig, het referendum gebruikt, nationaal, geen atoom bommen, zoveel mogelijk energie winnen op de beste wijze, schone atoom splitsing, gas verwarming, afspraken met Rusland voor de beste levering, etc !

   • Er gebeurd iets met atomen, dat is wat ik weet, maar je begrijpt wat ik bedoel !

 6. aan zulke filmpjes heb je niets waar zijn de mede actors, het publiek
  vergelijk het met nine eleven

Comments are closed.