Twaalf jaar geleden stond het verdrag van Lissabon centraal. Op 18 oktober 2007 vond de vergadering plaats die de laatste plooien glad streek. Timmermans viel op door zijn eurofilie. Hij heeft in Brussel zijn beloning gekregen voor het verkwanselen van de NL soevereiniteit. Midden tijdens deze intussen verloren strijd om de NL soevereiniteit schreef Hub het volgende artikel:

Met het onjuiste verhaal dat de Hernoemde Grondwet iets heel anders was dan de door het volk verworpen EU-Grondwet, hebben Timmermans/Balkenende de verkwanseling van de Nederlandse soevereiniteit tot nu toe succesvol door de Tweede Kamer geleid.
Volgende week gaat Jan Peter Balkenende voor u de onderwerping van Nederland aan de EU tekenen in Lissabon.

Zoals lezers de laatste tijd op de Vrijspreker hebben kunnen lezen, zijn praktisch alle andere opperhoofden ervan overtuigd dat die Hernoemde Grondwet in essentie hetzelfde is als het afgekeurde verhaal. De bewijzen daarvoor stapelen zich op.*) Nu weer door een onderzoek van een commissie van het Engelse Lagerhuis.**)
Maar ook daar gaat Timmermans laconiek mee om, en de Tweede Kamer staat er bij en kijkt er naar. Uw vertegenwoordigers slikken alles.

Vanochtend in de NRC: •”De staatssecretaris laat zich ook weinig gelegen liggen aan een rapport van een commissie van het Britse Lagerhuis waarin geconcludeerd wordt dat het nieuwe Europese Verdrag – waar de EU-regeringsleiders volgende week in Lissabon een definitief akkoord over willen bereiken – maar weinig afwijkt van de oorspronkelijke Grondwet. “Ik deel die analyse niet”, zei Timmermans.

Volgens hem betwist niemand dat er veel overeenkomsten zijn tussen de oude Grondwet en de nieuwe Verdragstekst. “Het gaat om de kwaliteit van de verschillen“, aldus Timmermans. ***)

Kennelijk begint Timmermans het liegen over verschillen moeilijker te vinden en gaat nu op een vage manier de verschilletjes overdrijven.
De verschillen betreffen cosmetische oppervlakkigheden zoals het vlaggetje en het liedje. Die blijven gewoon in gebruik, maar worden nu niet meer expliciet in de Hernoemde Grondwet genoemd. Big deal dat voor ieder weldenkend mens niets zal voorstellen. Maar voor Frans Timmermans is dat “de kwaliteit van de verschillen”.
Uiteraard zonder te zeggen wat hij nu met die kwaliteit bedoelt.

Niet alleen de Tweede Kamer slikt braaf alles. Ook de massa van het volk volgt slaafs.
Wij blijven ons echter verzetten. Liever strijdend ten onder dan slaafs naar de slachtbank lopen.
—————————————————-
*) www.vrijspreker.nl
**) www.vrijspreker.nl
***) Het hele artikel:
www.nrc.nl

7 REACTIES

 1. En wat een beloning heeft Timmerfrans gekregen: poedel worden van drinkebroer Juncker. Zo zie je maar weer. Een quisling wordt ook niet serieus genomen door de mensen wiens gunsten hij hoopt te krijgen met verraad. Eens een nuttige idioot, altijd een nuttige idioot. Is er weer een vacature voor poedel 2.0?

 2. Wat is er los van stemmingmakerij gaande? Het proces? Dat lijkt er als volgt uit te zien:
  In een dorp of stad wordt een pikorde vastgesteld.

  Daarna ontstaan problemen. De lokale pikorde wordt onder het gezag van een ‘hogere macht’ gesteld, zoals een regio, provincie etc. (Landen laat ik hier even buiten beschouwing) Daarmee is een volgende pikorde vastgesteld.

  Daarna ontstaan problemen. De regionale pikorde wordt onder het gezag van een ‘hogere macht’ gesteld, zoals een staat, bond van staten. Daarmee is een volgende pikorde vastgesteld.

  Daarna ontstaan problemen met (multi)nationals en staten. De pikorde wordt onder het gezag van een ‘hogere macht’ gesteld, zoals een federatie (zoals EU, VS, VN). Daarmee is een volgende pikorde vastgesteld.

  Om definitief van allerlei problemen af te komen moet denk ik vastgesteld worden dat er maar één wereld is. Eén stuk land, zij het met uithollingen erin die meren, zeeën, oceanen worden genoemd. Vergelijkbaar met de individuele belevingswereld, de innerlijke aard. Je hebt er toch niets aan als daar uithollingen (gebreken) in ontstaan, ten gunste van ‘bergen’ (overdosissen)? Uithollingen (gebreken) zorgen er immers voor dat er een onbevredigende toestand wordt gehandhaaft. Ook al kun je daarmee leren leven.

  Als er ‘hier’ te weinig is en ‘daar’ teveel, innerlijk, waarom zou dat dat voor interne aangelegenheden anders zijn? Ongeacht wat onder ‘intern’ wordt verstaan? Vreemd genoeg denken sommigen dat het kweken van een overdosis bevredigend zou uitwerken, ook al ontstaan daardoor elders gebreken. Vanwege overmatige verschuiving van aandacht, welzijn en welvaart.

  Tot nu werd en wordt het forceren van verschillen of juist het forceren van meer gelijkheid via de militaire of politieke route georganiseerd. Maar, het is een eeuwenoude boodschap dat bijv. geneeskunst (van contacten met jezelf en anderen) van binnenuit zou moeten komen. Via een bepaalde manier van denken.

  Militaire en politieke actie demonstreert telkens weer dat gedragstherapie alleen onvoldoende is om een voor ieder bevredigende situatie te kunnen bereiken, zodat er een rusttoestand kan ontstaan. Van origine, van nature, wisselen inspanning en ontspanning elkaar in rust af – tenzij er stevige spanningen worden veroorzaakt. Als golven, eb en vloed. Een tsunami is een uitzondering, geen regel. Deze afwisseling wordt van binnenuit aangestuurd. Dat van buitenaf proberen te forceren en reguleren is een recept voor het ‘produceren’ van onnodig lijden. Zo bezien zijn militaire en politieke actie hoogstens lapmiddelen die niet zonder educatie kunnen, waar de échte geneeskracht vandaan komt. Het laatste, educatie, is zoals bekend iets anders dan scholing.

  Volgens Confucius:
  If your plan is for 1 year, plant rice.
  If your plan is for 10 years, plant trees.
  If your plan is for 100 year, educate children.

  Een stapje verder: Kinderen opvoeden werkt niet zonder (zelf)opvoeding van alle generaties. In geneeskunst komt het dan aan op een holistische aanpak, in politiek op een totalitaire aanpak. Je kijkt naar het totaalbeeld. Als je alleen maar naar volwassenen kijkt en niet naar kinderen of andersom, alleen maar naar mensen en niet naar dieren of andersom, dan weet je dat je je energie aan het verspillen bent. Wat ook geldt voor jezelf beperken tot bepaalde groeperingen zoals sociale klassen, standen, kasten etc. Racisten en sekt-ariërs maken het zichzelf en anderen extra moeilijk.

  • Maar wie zegt dat het ontstaan van een pikorde niet van binnenuit aangestuurd wordt? Niet van nature ontstaat? “Dat van buitenaf proberen te forceren en reguleren is een recept voor het ‘produceren’ van onnodig lijden”, geeft slechts aan hoe jij er tegenaan kijkt. Maar dat maakt het nog niet per se waar of tot waarheid. En in wezen geef je zelf ook aan er zeker van te zijn. Je schrijft er “Dat lijkt er als volgt uit te zien:”. Met name het woord “lijkt” duidt daar op.

  • De pikorde is een groepsmechanisme. Komt inderdaad van binnenuit (intern) en een niveau dieper óók van binnenuit (innerlijk). Primair komt het vaststellen van de pikorde van degenen die daar behoefte aan denken te hebben, of dat nodig denken te vinden. Is dat ‘van nature’? Misschien wel, alleen is het verstandig om eerst eens goed na te denken over uitwerking voor eraan mee te gaan doen. Sommige verschijnselen kunnen beter gesnoeid dat gevoed worden.

   “Dat van buitenaf reguleren en forceren” betrof niet pikorde, maar zelf doseren vs. van buitenaf proberen te sturen etc. Feit is dat als je zelf je eigen inspanning en ontspanning doseert, er geen spanningen, wrijvingen en botsingen hoeven te ontstaan tussen de eigen wil en de wil van anderen. Alleen moeten betrokkenen dan wel ‘op dezelfde frequentie afgestemd zijn’. Volgende vraag is hoe dat laatste gedaan kan worden, of juist niet. En waarom, waartoe.

   Het woord “lijkt” dat ik gebruikte, zag op het proces waar steeds volgende problemen worden gecreëerd en een steeds hogere macht dat probeert bij te sturen. Waarbij de pikorde steeds wordt aangepast. Wat dan opvalt is dat correctie telkens van buitenaf komt, maar dat er onvoldoende aandacht wordt geschonken aan wat van binnenuit komt.

 3. Onze – de samenleving hangt als droog sand aan elkaar, geen saamhorigheid, allochtonen – autochtonen, diverse religies, diverse sexuele beleving etc. dit is niet perongeluk gebeurd, maar aangestuurd, wanneer de meerderheid er niet inslaagt zich te hervormen tot één geheel, en hun eisen op tafel smijt, is het verloren en niet voor eventjes, maar voor zeer lange tijd, er is voor gezorgt via grote schulden en drugs gebruik voor grote groepen afhankelijke en daar door niet vrije mensen, dit geld voor heel Europa, de Bilderberg doctrine doet zijn werk, en Hub spant met dit verhaal, ook het paard achter de wagen, we hadden als één man behoren optestaan toen onze referenda in de vuilnisbak verdwenen !

  • Mijn excuses voor de schrijffouten, waarschijnlijk te lang weg uit mijn vaderland ! groet !

 4. Wat te verwachten van egocentrice kontekruipers als Timmermans, niets als gebakken lucht of de intructies van zijn baas, absoluut geen volksvertegenwoordiger, wel de schijn maar in werkelijkheid een lege dop !

Comments are closed.