Toen ik nog in Amsterdam woonde, stoorde mij op een zondagochtend het enorme lawaai van de katholieke kerk in de Brachthuijzerstraat. Ik belde de kerk op en vroeg de dienstdoende pastoor of het wat minder kon. De pastoor scheen niet te begrijpen waar ik het over had en ik gaf mijn poging op.

Wat de islam betreft vind het soms wel leuk uit de minaretten komende oproepen tot gebed aan te horen, maar zowel de frequentie als het volume worden meestal sterk overdreven en de noodzaak tot al dit lawaai in een toch al lawaaierige wereld is er niet meer.

Zij die aandacht willen besteden aan Al en Mo of aan Jezus, weten ook zonder deze oproepen wel hoe laat het is en tegenwoordig beschikken al deze mensen over een horloge. Zoveel ongevraagd lawaai te produceren is net zoiets als roken in een ruimte met veel mensen: voor alle aanwezigen wordt de lucht ongevraagd verpest en wie het ongeluk heeft aan longemfyseem te lijden. moet meteen vertrekken.

Hugo van Reijen

14 REACTIES

 1. Ik vind het prachtig dat klokkengelui, en die mooie carillion muziek hoord echt bij Nederland, Allah Acbar is oproep tot oorlog, tegen de niet gelovigen, ook tijdens het begraven hier wordt er op de klokken gespeeld, ja onze oude beschaving, ik laat hierbij buiten beschouwing het geloven, wat een hele persoonlijke gebeurtenis is, ook het respect hier voor Hugo ! groet !

  • “Allah Acbar is oproep tot oorlog, tegen de niet gelovigen”

   De staat doet niets anders dan oproepen tot oorlog tegen degene die niet in statisme geloven.
   In feite is het statisme nog erger, het ontwapend mensen zodat ze compleet hulpeloos zijn tegenwelk geweld van welke religieuse gekken dan ook (inclusief de staatgeweld). In feite zijn statisten de meest gestoorde religieuze gekken denkend dat je geen wapens mag dragen om je te verdedigen omdat de staat dat zegt, zelf geen pepperspray

   Voor mij maakt het, in realiteit, geen verschil of een moslim jihadist mij wil vermoorden of een jihadist van de staat. Ik denk eigenlijk dat het makkelijker is om je te verdedigen tegen een huurmoordenaar van allah dan om je te verdedigen tegen een huurmoordenaar van de god genaamd de staat. Dit omdat alle gelovigen (staatisten) die geindoctrineerd zijn in de staats secte, de kant kiezen van de huurling van de staatskerk als je je verdedigd tegen het geweld van de staat, ze zullen niet de kant kiezen van de huurling van de islam kerk.

   Maar goed, de staat heeft er belang bij dat iedereen ontwapend wordt (en dat alle gelovige staatisten dat ook vinden) want dan ben je hulpeloos. Elke aanslag echt of valse vlag komt hen goed uit want dan kunnen ze de politiestaat nog verder uitbreiden.

   Ik denk bijv. dat Wilders e.d. niet werkelijk hekel aan buitenlanders en in feite hoopt hij op nog meer, want dat is hetgene wat hem aan de macht zou kunnen helpen.
   Op eenzelfde manier zullen politici ervoor moeten zorgen dat de armen arm blijven anders, verliezen ze hun macht.

  • Als gelovigen vol van een godheid buiten zichzelf worden gemaakt, worden ze logischerwijs ‘geledigd’ van zichzelf.

   Vergelijk het met computers en kijk naar het beeld van Intel inside waar in religie varianten op zijn gemaakt á la Jesus inside. Jezelf vullen met een ‘merk’, zie via deze hyperlinks de ‘mooie’ afbeeldingen daarvan.

   In de woorden van Paulus (niet de boskabouter, maar de apostel): “Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, dat is, niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij.”
   Kennelijk had die Paulus en ‘Jesus inside’ fans iets niet begrepen. Want wie zou Jezus zonder Christus zijn? Oh nee, da’s ‘waar’ ook, de Romeinse lijdensweg is verplicht gesteld. Omdat een leven voor anderen bruikbaar moet worden gemaakt, gebruikt moet kunnen worden… Plannen van anderen die de plannen van degene die in eigen lichaam woont moeten en zullen verdringen? Is dat waar (staats)religie voor staat?

  • We moeten wel in deze tijd leven, en die voorspeld niet veel goeds, wat ons in het verleden al ontnomen is aan beschaving, de grote Griekse byzantijnse beschaving, met zijn kunst en intellectuele filosofien, en dit gaat nog steeds door, er zijn volkeren die van God en beschaving verlaten zijn, en alles wat aan schoonheid voor hun voeten komt vernietigen, hun DNA is besmet door Satan, en ze misbruiken hier voor een religie die niet de hunne is of was !

 2. Het probleem met georganiseerde religie zoals staatsreligie is dat aangeleerd wordt om van alles buiten jezelf te zoeken en afgeleerd wordt om dat primair in jezelf te zoeken. Eigenlijk, gebrek aan zelfvertrouwen aanpraten. En een overdosis vertrouwen in de organisatie van bepaalde groeperingen.

  Een drugsverslaafde overlijdt aan een OD, een overdosis. Wie verslaafd wordt gemaakt aan zo’n manier van denken gaat psychisch in ieder geval deels dood. Om via die route bruikbaar gemaakt te worden voor anderen, als instrument. Dan maakt het eigenlijk niet uit of iemand als element (medewerker) in de gelederen van de een of andere groepering zoals organisatie wordt gebruikt, of als drager van een heuse titel zoals ‘bestuurder’ die ‘hoog gehouden’ moet worden. Allerlei ‘social engineering’ met behulp van beschikbare ‘social technology’ ziet de kern van de individuele psyche doodleuk over het hoofd. Schijnbaar. Om die te kunnen misbruiken als ‘vuile energiebron’ voor de plannetjes van anderen.

  Terug naar mythische en religieuze terminologie: Wat is er zo moeilijk aan het idee van je eigen lichaam als ‘tempel van god’? Immers, god is toch gewoon een ander woord voor organisator? Als je lichaam een ‘all in one organisatie’ is, waarom zou je individuele leven dat dan niet mogen zijn? Autonoom, onafhankelijk, zelfstandig actief zijn met ‘schone energie’? Hoewel net als een kok afhankelijk van ingrediënten uit de omgeving? Omdat verslaafden om je heen daar bezwaren tegen hebben? Verslaafd aan het ID (rugnummer van medewerker) of de titel die een ‘hogere macht’ heeft toebedeeld, waardoor ‘levend’ in een nogal hallucinerende roes? En ja, er is inderdaad veel herrie ‘nodig’ om die roes in stand te houden… je aandacht ‘moet’ toch op de een of andere manier afgeleid, omgeleid worden ? ? Althans, dat is wat satanisten (aanhangers van sociaal darwinisme) menen te weten.

 3. Of schoon Jezus en Mo als merken een sterke positie innemen,
  kan men zich afvragen waarom zij hun o zo klankrijke maar niet
  voor ieders oor welluidende boodschappen
  wel kunnen uitzenden en Coca Cola als merk nummer drie en andere zwakkere merken niet.

  • Ja ik dacht het al op te merken, het ondenken, laat het geloof nu eens buiten beschouwing, er bestaan ook denkpatronen filosofiên over het ontstaan van het geheel, Mohamed hoord zeker niet thuis in ons denken, het Jezus gebeuren vind ik wel, het verhaal is mooi vol liefde en weemoed, of ik er in wil en kan geloven is iets anders, maar heb geleerd om ander mans denkbeelden te respecteren, wat de Islam aangaat verkeerde image, niet genoeg IQ, te veel bloed van gewone mensen, terwijl het Christen dom het meer met nobel bloed heeft uitgewist, het was me nog niet opgevallen dat Coca Cola en Nike religeuse achtergronden hadden, maar goed als je appels met peren wilt vergelijken, Vr. Groet

  • Hugo, hierboven ingehaakt op je commentaar over merken. Je oog valt vanzelf op illustratieve hyperlinks, met merk-beelden á la Intel inside en Jesus inside 😉

 4. help(t) me uit m’n dromen
  iedere dag een kraaiende kip
  hoe ziet zo’n haan er eigenlijk uit?

 5. Vind het juist heerlijk dat gebeier der klokken weet niet echt waarom.
  Verder is mijn totale lichaam , physiek en geestelijk tegelijkertijd een tempel van al het goede; was wel een lang proces om het te zuiveren in alle opzichten.
  Mooi avond!

 6. Grote luidsprekers en dat bijhorende lawaai??
  Is niet wenselijk in, modern westers Nederland!!

 7. Ohm namo narai !

  Over macht en onmacht.

  Bij deze een Update sinds Sumatra tsunami de 2e voor Kerst 2018 en die aardbevingen en vulkanen in Zuid Italië met Kerst 2018.

  De meeste van de nu volgende feitelijke gebeurtenissen had ik mondeling al [ver] vooraf gemeld.

  Na Westerwijtwerd 22/ 23 mei j.l . …..

  Om de arrestatie van Jeffrey Epstein te vieren was ik 13 juli j.l. voor het eerst sinds lange tijd weer eens op een feestje in Groningen.
  Binnen korte tijd werd ik door een student psychologie met complottheorieën in het beklaagdenbankje gezet.
  Binnen 12 uur was het dan ook goed raak met die aardbeving bij Ternate [ bij Ambon ].
  Gevolgd door een bliksemse donderbui precies een maand later 13 Augustus j.l…
  Inmiddels routinematig had ik daarmee mijn zegje als aardbevingsGroninger en donder en bliksempredikant wel weer gedaan .

  2 weken later…

  28 augustus Groningen ontzet ! [op speciale feestdagen enzo..]

  Voorafgegaan door het bliksemse gedonder in het Zuiden van het land.
  Met die aardbeving in Zeerijp en Stromboli vulkaan was menigeen ontzet . . .
  Gevolgd door die Aardbeving ongeveer 1 maand later in Ambon [ bij Ternate ], heb ik mijn aardbevings en donder en bliksem verhaal weer rond voor dit jaar .

  De satan is een echte looser volgens mij . . .
  De problemen waar fascisten en satanisten nog mee te kampen krijgen lijken mij nu voor hen onoverkomelijk tot in de eeuwigheid.

  Over Hemelpaleizen, Luchtkastelen en gouden bergen…

  Klaarblijkelijk leeft de rest van de Mensheid dan nog lang en gelukkig ! !

  Bedankt !
  Sri sri Magnitude / Tsunami Giri Babba
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  P.s. Ik geloof in een almachtige en alwetende God….

Comments are closed.