TT: duizenden mensen zijn in Libanon de straat op gegaan om te betogen tegen corruptie en belastingverhogingen. Directe aanleiding is de aangekondigde belasting op WhatsApp en Facebook.

Voordat de tractors de winterstalling in gaan, kunnen wij hier misschien nog even doorgaan?

In Libanon is er kennelijk een grens overschreden. Hier weet de regering alles zodanig subtiel te verhogen dat alles geslikt wordt. Laat ik u er op wijzen: dat de belastingen in Libanon lager zijn.

7 REACTIES

 1. Ik heb dit jaar géén belastingaangifte gedaan.
  Ze weten toch alles al, dus waarom zou ik.
  Nou krijg ik laatst een brief waarin ze vragen alsjeblieft aangifte te doen, want misschien krijg ik geld terug.
  Ik heb nog nooit geld teruggekregen, dus die aangifte doe ik niet.
  Zouden meer mensen moeten doen.
  Ik dacht altijd dat represailles zouden volgen, maar nee hoor! LOL

  • Anders laten de vreedzamen en hardwerkende boeren het lange lont kort knippen, ongeveer op lengte van de gemiddelde mohammedaan, de grote vrienden van onze landverraders bij de overheid en justitie, misschien winnen ze daarmee niet de sympathie van het gemiddelde watjesvolk, maar bereiken ietsjespiestjes meer dan nu. Of gaat justitie ze dan, net als de blokkeer Friezen, even flink aanpakken en ze door de landverradersmolen halen?

  • Wat een artikel… staat bol van symboolpolitiek. Even kijken… er moet sprake zijn van een bepaalde concentratie en specialisatie. Oekraïne als de nieuwe supermarkt. Lijkt wel wat op het offensief in Nederland, om de blauwe AH te verdringen ten gunste van de gele Jumbo supermarkten. Maar of dat voor ‘het publiek’ en niet te vergeten de massa medewerkers van zo’n toko nu de beste keuze is…

   De term ‘boeren’ kan een best wel een andere framing gebruiken. Me denkt, als je de ‘grond’ in je eigen psyche ondanks omgevingsfactoren in vorm en vruchtbaar weet te houden, je dan ‘goed geboerd’ hebt. Wat niet betekent dat je dat voor de poen moet doen, voor de export. Het hele idee dat als je maar voldoende van de vermeende god ‘geld’ in je zak hebt, je dan heel wat zou zijn, kan wat mij betreft naar de vuilverbranding. Dan kan het in ieder geval niet meer gerecyled worden 😀 En de stank die vrijkomt uit dat soort vuilverbranding? Dat is dan op schier magische wijze een welriekend geuroffer voor degenen die liever een gezondere toekomst in gaan. Hoewel zowel het idee als die stank in feite niet voor consumptie geschikt zijn. Gezien vanuit genees- en opvoedkunst is alleen het volgroeien van de innerlijke aard interessant. En nee, wat daar groeit is niet bedoeld om van buitenaf te oogsten en te verhandelen.

   • @Nico

    Het artikel verduidelijkt in ieder geval datgene waar het niet om draait, stikstof, CO2, gat in de ozonlaag zijn fantasie hulpstukken. De overheid had ook kunnen stellen dat de productie van smurfen met puntmutsen moet stoppen in Nederland of de uit laaghangende roze wolken aangepakt dienen te worden om te voorkomen dat ze over de grenzen uitwasemen.

   • Tsja, allemaal een kwestie van perspectief en niet te vergeten voldoende rookgordijnen. Stel je voor dat het monopolie op een Deus ex machina gebroken wordt en je onverwacht met een wending geconfronteerd wordt? Dat kan toch niet? De traditionele les is kennelijk “probeer terminologie te beheersen en de stroom gaat een bepaalde richting in”. Toch is veel van wat er gezegd of geroepen wordt is een ‘de pot verwijt de ketel’ verhaal. Voorbeeld doet volgen en zo.

    Maar wat nu als zowel de pot als de ketel er op hun heel eigen manier allebei een zootje van maken door problemen te veroorzaken? Die onder het tapijt worden gemoffeld om een (variant op het thema van) vliegend tapijt te creëren? Dat soort sprookjes á la ‘duizend en één nacht’ bevat helaas een kern van naakte feiten. Van sprookjes kun je leren dat wat niet gezegd wordt in feite nog interessanter en doorslaggevender kan zijn dan wat wél gezegd wordt.

Comments are closed.