5 REACTIES

 1. De beste universiteiten bevinden zich nog altijd ( de door witte mannen geleide landen ) in the USA en UK, wat ook zo vreemd is dat al het bruine en zwarte wil leven in de witte ( gehate) landen, het wroeten en wortelschieten van het middeleeuwse geloof (leefwetten heel feodaal), Islam, van integratie is geen sprake wel van criminele verovering, zo als te voren gaat dit ook weer kwaad aflopen (vechtende witte mannen), er is nooit iets gevraagt aan de authentieke inwoners (Witte mensen), een refendum had wel op zijn plaats geweest, de eventuele grote consequienties zijn voor rekening van deze overheid; 7 technologiën ’t zou wat, welke interesse in een qua IQ teruggang samenleving, kom to the point !

 2. Prachtig artikel in de Guardian over de echte vervuilers van onze planeet, en hoe ze anderen er voor op laten draaien !

 3. Ik ben echt geboeid door jouw taal vindinrijkheid, en dan de aandacht die ik van je krijg, ja het boeid me echt, dank je urine deskundige !

  • Door je taal gebruik en laag IQ, ben je gemakkelijk teplaatsen, niet geinviteerde noord africaan, moslim afkomst licht getint, wonende in Rotterdam, wel goed op de hoogte qua internet, niet om te leren, maar om andere fatsoenlijke mensen tot last te zijn !

 4. Bij verhalen over technologie krijg ik toch wat kriebels. Het lijkt mooi, maar is een verhaal met dubbele bodem. Wat je ziet is niet alles, geen totaalbeeld.

  Via deze website hamer ik vooral op een kern-gezonde individuele evolutie. Waar voor gebruikten en gezondenen meestal geen sprake van is. Ook hamer ik op individueel zelf-standig zijn. Waar voor bijv. werkgevers en werknemers geen sprake van is, gezien teveel afhankelijkheid van elkaar. Je lichaam is een ‘all in one’ organisatie. Waarom een individueel leven niet? Zo hoort het van origine, van nature toch te zijn? OK, je bent net als een kok afhankelijk van ingrediënten die van buiten komen. Of je ze ophaalt of dat ze bij je afgeleverd worden is een ander verhaal.

  Zoveel mogelijk zelf-voorzienend (een oude doelstelling in monarchie en feodale systemen) zijn klinkt mooi, maar als je een lekker plekje wilt maken om bijv. je lichaam niet te laten onderkoelen of oververhitten kom je er achter dat er tegenwoordig meer twee-beners met wensen en eisen zijn dan grond en bomen om zelf een (klei- of blok)hut te maken. Volgende bomen groeien relatief te langzaam aan.
  Daarmee komen duivelse dilemma’s in beeld: Ga je uit de aarde nemen om stenen te bakken, dan is die gebakken aarde definitief van gedaante veranderd. Iets anders dan werknemers, want als die voor een werkgever hebben gewerkt kunnen ze heus nog wel echt zelfstandig worden. Als ze maar willen. Mutaties (van buitenaf) in de innerlijke aard kunnen teruggedraaid worden, maar de ‘mutatie’ van aarde door stenen te bakken niet. Ook kan de originele toestand van metalen in de grond waarschijnlijk niet hersteld worden, als er eenmaal legeringen zijn ‘gebakken’.

  Veel technologie muteert zodanig dat het origineel onherstelbaar verloren is gegaan. En waarom? Opgeblazen verhalen, overspannen wensen? Hoe zit het met de erfenis die voor volgende generaties achtergelaten wordt? Veel erfenissen kun je afwijzen, andere niet. Als je ergens bij een vuilstortplaats met chemische troep geboren wordt en opgroeit, zit je daar toch maar ‘mooi’ mee. Weg verhuizen klinkt mooi, maar anderen hebben er dan nog steeds last van. Me denkt dat een totaalbeeld niet alleen kern-gezond zou moeten zijn, maar dat ook moet blijven. En als het dat niet is, dat er al het noodzakelijke voor gedaan moet worden om toch weer die richting in te gaan. Met het oog op de toekomst.

  De originele natuur zoals die ooit bestond kon alleen krachtig en prachtig zijn door meedogenloos te zijn, wanneer dat nodig was. Door allerlei misvorming en verwennerij verzwakt die kracht en pracht, ontstaat afgevlakte en steeds inhoudslozer schone schijn. Doodzonde en in religieuze termen nog een doodzonde ook. Wel interessant dat de Romeins katholieke kerk traditioneel sommigen de hemel belooft, waartoe voor anderen het leven tot een hel ‘moet’ worden gemaakt. Een gebrekstoestand of juist een overdosis door verschuiving van welzijn en welvaart. En ondertussen… wordt de aarde gezien als ‘ervoor om gebruikt te worden’. Nemen en eventueel plunderen om te kunnen gebruiken zit op een bepaalde manier in traditioneel bestuurlijk DNA. Hoewel de Nieuwe Wereld die ‘erfelijke ingrediënten’ op een extremistischer manier interpreteert.

  Wat kan groeien is van hoger kwaliteit en voedingswaarde dan wat gefabriceerd wordt. Waarom zouden fabricaten kwaliteit en voedingswaarde mogen verdringen? Waarom overmatig mijnen, ontwortelen, snoeien, slopen en van gedaante veranderen als die activiteit juist dat soort verdringing laat doorgaan en misschien zelfs ‘versterkt’ door elders te vergiftigen, verzieken en verzwakken?

Comments are closed.