Persbericht: Wij zijn het zat, spuugzat dat de Nederlandse overheid haar eigen burgers laat zitten. De MSM verkondigt bij monde van de overheid dat het goed gaat en alle inwoners eropvooruit gaan. Niets is minder waar! Ondanks de krantenberichten zijn er genoeg signalen dat het helemaal niet zo geweldig gaat. Steeds meer mensen komen niet meer rond en maken schulden. Voedselbanken hadden nog nooit zoveel klanten. De armoede in Nederland wordt steeds groter, grote groepen mensen vallen tussen de wal en het schip.

Dat is de reden dat wij een website zijn begonnen en op social media aanwezig zijn, plekken waar iedereen zijn verhaal kwijt kan en we gezamenlijk plannen kunnen bedenken om bijvoorbeeld vervroegde verkiezingen te organiseren. Tevens doen wij een oproep aan alle beroepsgroepen om hieraan mee te doen. Na alle leugens en debacles wordt het tijd, hoog tijd, om dit kabinet naar huis te sturen voordat ons mooie land helemaal kapot gaat. Kortom, we zijn het zat, spuugzat!

Site: Spuugzat

Ratio: De vraag is of nieuwe verkiezingen heilzaam werken. Mijn mening is deze. Hoe naïef kan je zijn? Waarom zouden de politici opeens wel naar de kiezer gaan luisteren? En is dit heilzaam voor het land? Als we over links gaan dan is er tijdelijk geld beschikbaar totdat de economisch productiefste Nederlanders en het oude kapitaal het land ontvluchten. Als we over rechts gaan is er een tijdelijke opluchting omdat linkse dromen worden afgeschaft. Totdat we wakker worden en beseffen dat de rechtse dromen wellicht nog erger zijn dan de linkse maakbaarheidsidealen.

Is de grootste leugen niet die van de democratische samenleving en het algemeen belang? Er is geen alles overstijgend algemeen belang en het nastreven van gelijkheid is een fictie. U bent uniek. Net als uw buurman. U mag uw eigen geluk nastreven zonder dat de overheid daarop invloed uitoefent en uw doelen subsidieert dan wel belast.

Ondanks dit succes met het initiatief.

33 REACTIES

 1. Directe verkiezingen van alle burgers en legale inwoners voor alle posities, ook voor kamerleden en raadgevende functies. Geen management directeuren in de zorg of het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer weer eigendom van de regering, gerund door het personeel, zonder inmenging van ambtenaren. Een minimum, vast inkomen voor iedereen boven de 16 jaar oud, meer als je werkt. Ook hier vooral zonder inmenging van ambtenaren. Op staande voet ontslag en een complete herselectie van alle ambtenaren! De nietsdoeners gelijk thuis laten met het minimum! Organisaties laten runnen door het personeel, ook ministeries en andere overheden. Burgemeesters benoemen door de koning op advies van de inwoners via directe verkiezingen.

  • Hoe je een democratie ook vorm geeft, deze staatsinrichting behoudt zijn zwakte. Een democratisch genomen besluit in niet per se het beste besluit. Bovendien wat maakt het uit of je nu door een dictator een beslissing door de strot geduwd krijgt of door een meerderheid?

   Een juiste prijs voor een dienst of een goed ontstaat op de markt door vraag en aanbod. Inmenging in de prijsvorming, hoe goed bedoeld ook, zorgt voor problemen. Altijd. Die problemen kan je wat voor je uitschuiven, maar dat is het ook.

   Het idee van de “Kolchoze” is al ooit uitgeprobeerd geweest. In Rusland. Het werkte niet of amper.

 2. Beste MARINUS. Mbt openbaar vervoer, de NS is 100 procent in handen van de staat en is dus toch onderdeel van de overheid? Als iemand 100 procent van de aandelen bezit, zoals de staat in de NS, is de staat toch de eigenaar?
  Als je organisaties laat runnen door het personeel, hoe gaat men uiteindelijk die personen die de organisaties runnen noemen? Managers soms? Ze gaan in ieder geval het werk doen van de huidige managers. Wat lost dat op?
  Verder wil je op staande voet ontslag van alle ambtenaren. Dus ook alle politieagenten? Alle stadswachten? Alle schoonmakers van de rijksschoonmaak organisatie dan ook maar ontslaan of mogen die wel blijven? De brandweerlieden voor zover ze betaald worden? De rechters? Wat gebeurt er als alle politieagenten opeens ontslagen zijn en de brandweerlieden? Wie beheersen dan de straten want onze burgers zijn ontwapend? Het tuig. Snap je wel wat je wenst?

  • Anarchist kun je alleen zijn in een utopie, waar intelligente respectvolle mensen wonen, helaas !
   Jean Paul Satre heeft er zijn hele leven mee in de clinge gelegen, lees zijn philosophie existentialiste l’Etre et le Néant, la Nausée, alles gratis zelfbestuur, als een school vissen, het heeft bestaan van daar het paradijs !

 3. Openbaar vervoer in handen van de staat? Lijkt mij een slecht plan. Toen de NS nog in handen was van de staat leek een kaartje goedkoop, maar was het niet. De prijs aan het loket was laag, maar dat kwam omdat de staat het verschil bijpaste in de vorm van subsidie. Toen de NS geprivatiseerd werd, werden de kaartjes aan het loket duurder, want er zat geen subsidie meer op. De reiziger sloeg aan het klagen en gaf de schuld aan de privatisering. Maar het was de staat die een truc uithaalde. De staat had na de privatisering de belastingen moeten verlagen met dat deel wat aan subsidie in de NS gestoken werd, maar verzuimde dat te doen. De reiziger had dat niet in de gaten. De markt kreeg de schuld. Als straks de NS weer genationaliseerd wordt en men wil dat de prijs aan het loket laag gehouden wordt, zal dat leiden tot belastingverhoging. Tel uit je winst. Het OV heeft het moeilijk juist door overheidsbemoeienis. Prijs aan het loket mag niet teveel stijgen, zegt de overheid. Bij de privatisering was er sprake van achterstallig onderhoud. Onrendabele lijnen mogen niet geschrapt worden. Maar de markt heeft het gedaan. En vergeet niet veel problemen zitten bij “de rails” en niet bij “de treinen”. En wie gaat er over de rails, de overheid.

  Het aantal ambtenaren omlaag, lijkt mij een goed idee. Zet deze mensen in in de private sector. Daar is een tekort aan werknemers. Snijdt het mes twee kanten. Kosten omlaag, baten omhoog. Maar het gekke is de burger blijft maar vragen om meer overheid. Heeft de burger zo weinig vertrouwen in zijn eigen kunnen? Of komt het omdat de mens aan zijn “kistkalf bestaan” gewend is geraakt? Als ik zie hoe geprotocolleerd de moderne mens geacht wordt te werken, ben ik geneigd te denken van wel. Out of de box denken, eigen initiatief tonen zijn eigenschappen die zwaar onder druk staan. Veel lijkt te draaien om controle, management, smalle marges met “burn out klachten” tot gevolg.

  • Bertuz, tussen besturen en manipuleren is maar een heel klein stapje, begrijp je, de mens ? !

   • Nauwelijks. Net als PG Woodehous en Simon Garmiggelt bezie ik de mens als een stakker die zich een weg door het leven baant. Zo beschouw ik mijzelf overigens ook. Strompelend en blunderend van de ene hindernis naar de andere. Met een lach en een traan. En een drankje en een hapje. Het stem mij tevreden, mild en voorkomt verbittering en verzuring.

   • Helemaal correct.

    De zin;” Bertuz, tussen besturen en manipuleren is maar een heel klein stapje, begrijp je, de mens ? !” is al manipulatie van de bovenste plank.

 4. Het “U mag uw eigen geluk nastreven” zegt al genoeg eigenlijk, hebben we daar dan toestemming voor nodig? Wij kunnen nastreven wat we willen en zo positief mogelijk blijven maar als je plannen maakt om bijvoorbeeld een keer een weekje weg te gaan naar Texel of noem maar wat en je spaart er voor omdat het salaris nou eenmaal niet alles mogelijk maakt en je krijgt opeens een naheffing energie terwijl je net zo zuinig hebt gedaan als altijd en dit soort dingen steeds vaker voor komen dan ben je snel je positiviteit kwijt.
  Verkiezingen helpen inderdaad niet Ratio zo je al terecht opmerkte, alles gaat nu heel snel achteruit en de omvolking is op Europees vlak niet meer te stuiten. Het is mij nog steeds een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren en maar door gaat terwijl hele landen naar de donder gaan door alle criminaliteit, aanrandingen, moorden en aanslagen. Ook hier in Nederland zijn de aanrandingen, schiet en steekpartijen niet van de lucht om van de handgranaten nog maar te zwijgen. Maar men maakt zich liever druk om overbodige plastic ja ja stickers op de brievenbus zoals in Amsterdam, dat vinden ze daar een goed idee terwijl geen sticker al ja ja betekent.

 5. Neem één voorbeeld aan de tijd van voor de Uyl, geen Surinamers, antillianen, geen nep allochtonen, luister naar Gerard, TOEN WAS GELUK NOG HEEL GEWOON, in grotere lijnen in het verleden, het voorbeeld Het Byzantynse rijk, heeft 1200 jaar gefloreerd, stringente wetten, Joden niet in het bestuur niet in geld wereld, nu weten we dat ze gelijk hadden, minderheden zijn als ratten in een samenleving, we willen geen racisten zijn en toch is dat de enigste manier om als volk te overleven !

  • Je bedoelt van Kooten en de Bie https://www.youtube.com/watch?v=Kb8emjhZGiY de serie geluk heel gewoon (gezellige serie vooral de beginjaren afgeleid van de Honeymooners en Amos and Andy daarvoor) van Cox, maar het zijn van die nummers door menigeen gezongen nietwaar Toute. Op de refreinen Alone again van Gilbert o’Sullivan https://www.youtube.com/watch?v=D_P-v1BVQn8 . Maar heel vroeger op school nog in de houten banken met inktpot leerden wij goed schrijven en rekenen en normen en waarden die belangrijk waren voor de rest van ons leven, nou dat is dus allemaal voor niets geweest, de Nederlandse taal is verkwanseld, een beetje zekerheid in het onderhoud van ons bestaan middels gedane arbeid is verkwanseld, het hele land is verkwanseld, als dat al niet frustrerend genoeg is weet ik het ook niet meer.

   • Luister Willem, als je iets mooi’s bezit moet je het verdedigen, ons landje was iets moois om te leven en wonen, maar het is ons uit handen geslagen door het onverstand,
    je mag een land niet op deze onwijze manier laten besturen, dat is olie dom, het is de verdomde gemakzucht en ongeintereseerdheid aangekweekt door die lamlingen, Bertuz schrijft het ook vaak ze willen zo graag het voor zich laten beslissen, het is ongelovelijk alles beslissen zij zelf, behalve hun levenloop die geven ze uit handen ! groet !

 6. Hallo Frankrijk is uitgeroepen als het beste land van de wereld om te leven, Nederland Duitsland gedeelde 2e plaats, Europa in zijn geheel het beste van de wereld, hoe houden wij dit zo, door geen emigranten (criminele dogmatische onbenullen ) toe te laten, en die er zijn terug te zenden per kerende post, en dan een nieuwe manier vinden om te samen een lichtend voorbeeld voor de wereld zijn, en hoe dit kan, groet beetje utopies misschien !

  • Hoe, met een stapel New Age aanhangers gaan zitten staan te mediteren zal wel/geen optie zijn neem ik aan 🙂 . Frankrijk, kwam er vroeger toen ik nog een garage had en voornamelijk klassieke Peugeots en Citroën’s restaureerde graag. Daar had je nog sloperijen met prachtige wrakken en volop onderdelen. Combineren met een week of twee vakantie en met een volle aanhanger terug. Maar dat was nog in de tijd van de Franse Frank, opa vertelt 🙂 . Ja er zijn overal nog wel mooie plekken te vinden, ook in Nederland maar die worden gestaag minder.

   • Ik heb weer drie Nederlandse echtparen aan een mooi onderkomen kunnen helpen, prachtig klein chateau, makkelijk op te delen in meerdere woonmogelijkheden prachtige tuin van 3 hectare, met veel mogelijkheden goed gelegen, voor de prijs van een Nederlands huis, dus centjes over om het naar de zin te maken, en rustig leven, de huizen prijzen in Nederland zijn om te verkopen, zeker als je oud bent, maar ’t is wel een stap, je ouwe boom verplanten, ha ha !

 7. Bewust anderen verzwakken in de hoop later van hen te kunnen profiteren schijnt een nogal oude strategie te zijn. Voor degenen die het leuk vinden om te schelden op buitenlanders hier iets over veroorzaakte problemen, waarvan kennelijk gehoopt wordt van de uitkomsten te kunnen profiteren:

  In de wachtkamer. Over tijdpolitiek voor asielzoekers. Onnodige vertragingen, met onnodige schade aan levens als gevolg. De auteur vraagt zich af waarom die vertragingen ontstaan. Deels om bepaalde asielzoekers af te schrikken kennelijk.
  “Renemans onderzoek toont dat Nederland het wachten van asielzoekers strategisch gebruikt om te differentiëren tussen verschillende categorieën.”

  Het idee is kennelijk dat asielzoekers niet om moeten kijken naar waarom hun leven is gesloopt, en de gevolgen die dat zou moeten krijgen. Ze moeten lang genoeg in een soort wachtkamer sudderen om ‘dankbaar’ te worden voor de ‘kans’ (lees; toestemming) om hun leven verder te mogen leven. Hoewel asielzoekers kennelijk vooral gebruikt worden. Best wel handig, die oorlogen. Je hoeft dan niet of nauwelijks in anderen te investeren en verkrijgt nieuwe medewerkers die zijn gaan denken geen kant op te kunnen. Je ‘verkoopt’ hen burgerschap in een ‘gastland’ alsof het een privilege zou zijn en ze worden er nog blij en loyaal van ook.

  De olifant in de kamer is hier dat het niet aan anderen is om levens onleefbaar te maken of zelfs te slopen, om vervolgens medewerkers te oogsten. ‘Rijke’ landen investeren kennelijk in het creëren van problemen in ‘arme’ landen, waardoor vluchtelingenstromen op gang komen. Om vervolgens de voorraad (liefst goedkope en renderende) medewerkers aangevuld te zien worden. Je zou bijna denken dat die procedure democratisch is vastgesteld. Over de hoofden van anderen.
  Wat een stel viezerikken, om op zo’n manier met de levens van anderen te rotzooien. Wreed ook. Van origine, van nature bestaat wel meedogenloos gedrag, maar geen wreed gedrag. En worden er geen lijdenswegen gepland en georganiseerd.

  • Ja maar ze hebben buiten de waard gerekend Nico, de waard dat zijn de extremisten, ge geloofswaanzinnigen, de eigen land ontvluchtende criminelen, de voorrang-en op de huizenmarkten, de gratis ziektekostenverzekering en geen eigen risico de hogere uitkering het ingerichte huis en meer, dit steekt de mensen die er voor moesten en moeten werken. Het is geen schelden op buitenlanders het is schelden op de overheid en het vele uitschot dat tussen die “migranten” zit. we zijn allemaal maar mens nietwaar. Al deze gekte en onrust door klimaat, stikstof, immigratie wordt bewust gecreëerd om een of andere oorlog te kunnen ontketenen waarbij de regering en het koningshuis het land ontvlucht waarmee ze het recht op de troon verspelen maar toch toegejuicht door uitgehongerde mensen weer net zo vrolijk terugkeren. Dat om alle zooi die er gemaakt is te kunnen resetten en zo weer opnieuw te kunnen beginnen tot er over 70 jaar weer zoiets nodig is ad infintum.

  • Ja… er zitten rotzakken in alle groepen en kringen lijkt me. Er worden ook bewust problemen gecreëerd. We hebben zelf vanaf hogere sociale klassen en standen allerlei destabiliserende inspanningen op ons af gekregen. En van anderen over hetzelfde gehoord. In 3 landen waar we hebben gewoond. Ook sloopwerk en doelbewust in de wachtkamer vasthouden is voor ons herkenbaar. Al met al wordt aandacht bespeeld en omgeleid. Althans, dat wordt geprobeerd. Ondertussen wordt er gedaan om een kern-gezonde manier van denken te bestrijden, bijbehorend gedrag incluus. Om bepaalde scheidingen te handhaven wordt gezonde evolutie (leerprocessen en wat daaruit groeit) doelbewust van buitenaf gesaboteerd. Wat niet zonder gevolgen kan blijven. Af en toe een reset betekent hoogstens een herhaling van zo’n cyclus lijkt me. Het doorbreken daarvan lijkt me veel interessanter. Helaas is ook ons leven gesloopt, wat ons niet alleen veel verloren jaren heeft bezorgd maar ook extra achterstand richting de toekomst. Voor je misschien zinvol verder kunt, moet eerst je eigen levensweg ruimen. Ja ja… een leven mag vooral niet een te gezonde richting in gaan. Daar moeten gebruikers-van-anderen helemaal niks van hebben.

  • Op een gegeven moment moet je toch echt voor je zelf, je etnique daar waar je bij hoord, en gelukkig mee bent kiezen, en hoe ze dat noemen maakt geen flikker uit, de tegen partij legt beleefdheid en respect uit als zwakheid, ben diverse malen in Turkije geweest, nou nou als je daar moet leven als anders denkende, vreselijk bij het onmenselijke af, en er wonen nog heel veel residuen van de oude Byzantynse volkeren, daarom moet je die de kans geven, maar die Erdogan houd alles in de gaten, over Nazi’s gesproken !

  • ‘Moet kiezen’? Van wie? Whahaha…. grappenmaker. We hebben voor elkaar gekozen. Dat moet genoeg zijn en ja, ik weet het, dat is voor sommigen teveel. Jammer dan hé?

   • Eens, heel lang geleden, in een land hier heel vandaan he Nico. 🙂

   • Je zou denken dat het een sprookjeshuwelijk is, maar nee, het bestaat! En staat als een huis 😉 ’t Is jammer dat allerlei groeperingen zo van duwen en trekken houden, de rukkers 😀

   • Een kennis van me had een sprookjeshuwelijk….zijn vrouw was de heks.

   • Ach, een huwelijk is weinig meer dan een juridisch contract. Maar… inmiddels ongeveer 30 jaar verder zouden we niets anders willen. Met een hex is overigens op zich niets mis. Een neutraal gegeven. Een hex beseelt natuurkrachten, meer is het niet. Zoals met alles is het maar net de vraag wat er met innerlijke vermogens gedaan wordt. En waarom.

   • Ja een heks als zodanig is niks mis mee, ieder zijn liefhebberij, maar een sprookjesheks komt er altijd wat bekaaid van af he met een pukkel op haar grote neus en kwaadaardige uiterlijk en dan de bezem die altijd verkeerd om wordt getekend omdat de takkenbos aan de voorkant moet zitten tijden het vliegen. Wicka en natuurbehoud, misschien moet het die kant weer op.
    De P(é) kun je er ook in hebben uiteraard.

   • Er is bepaalde kennis verloren gegaan. Of wordt weggedrukt. Hex? Verwijst o.a. naar hexagram. De Davidster en het Zegel van Salomo verwijzen naar 6 elementen (Wicca kent er maar 5). Oude inzichten die zijn omgevormd en misvormd verder zijn gegaan. Vergeet sprookjesheksen. Oudere inzichten over die 6 elementen die in ieder zitten zijn veel waardvoller. Betreft bepaalde natuurkrachten bespelen, primair in jezelf en ook rondom je. Voor een etniciteit die tegenwoordig zoveel als mogelijk wordt weggedrukt; ‘zelfstandig’. Daar hebben we lang geleden voor gekozen en toch zijn er die willen dat we een andere etniciteit kiezen. Als lokken niet helpt, dan maar een drijfjacht proberen. De sukkels.

   • Nou jullie zijn maar beginnelingen, ben 68 jaar samen met mijn vriendin, still going strong, very strong, we hebben elkaar gevonden, één blik was genoeg, tja het Friese bloed is trouw, ben iedere dag nog blij dat ik met haar kan en mag leven !

   • Nou Toute, een huwelijk van 14 jaar en een van 11 jaar dat was 25 jaar bijelkaar en ik had mijn zakken er (achteraf bezien) vol van, maar ja je bent jong en dan spelen de hormonen mee nietwaar. Naar wel mooi dat jullie het zo lang al goed hebben, 68 jaar samen van zo ingeveer je 16e dat maakt je 84 ongeveer, dan je een nog een straffe met een scherp verstand,

   • Da’s mooi. Geniet daar dan van, in plaats van achter een toetsenbord te zitten. Je wordt toch niet als ons vastgehouden in het een of andere gekke landje?

   • Nico & Willem ik dank jullie, ja ik was 15 en zij 16, nu het is om gevlogen, groet !

Comments are closed.