Hub schreef dit artikel in 2008: Defensie heeft een tekort van 6000 personen om te doen wat ze graag zouden willen doen.

De vertrekkende commandant van de NL strijdkrachten noemde al de mogelijkheid om de dienstplicht dan maar weer in te voeren.

Vandaag wordt in de Kamer gesproken over het opvangen van het personeelstekort.

De beste oplossing daarvoor is het afschaffen van het hele defensie apparaat!

De Volkskrant schrijft:” Vertrekkend commandant der strijdkrachten Dick Berlijn ziet er persoonlijk wel iets in om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. Niet alleen om het personeelstekort bij Defensie te bestrijden, maar ook om jongeren verantwoordelijkheidsbesef bij te brengen.” *)
Ja, natuurlijk die vrijheidsberoving is er echt voor je eigen bestwil.

Omdat die dienstplicht voorlopig wel niet haalbaar zal zijn, claimt Berlijn al vast maar meer belastinggeld voor defensie:
NOS: ” Het leger heeft meer geld nodig om missies zoals die in Uruzgan op termijn goed te kunnen uitvoeren. Dat zegt scheidend Commandant der Strijdkrachten Berlijn in het Radio 1-Journaal. Volgens hem schuift de krijgsmacht financiële tekorten van het ene onderdeel naar het andere om gaten te stoppen.”
Dat meer belastinggeld zit er dus wel in. Op de een of andere manier zal daar wel een draai aan gegeven worden.

Beide claims, zowel meer belastinggeld als de dienstplicht zijn principieel een poging tot inbreuk op persoonlijke vrijheid. Waarbij die dienstplicht mogelijk een orde erger is.
Nederlandse militairen naar allerlei plekken aan de andere kant van de wereld sturen, is zo ongeveer het slechtste wat er met ons belastinggeld kan gebeuren: NU mee ophouden.

Ik lees net in een NOS bericht dat Eshan Jami stopt met zijn comité voor ex-moslims omdat mensen die lid willen worden bedreigd worden door moslims en dat Jami daarom zelf ook gestopt is met het maken van een filmpje op aandrang van minister Ernst Hirsch Balin. Ook wordt Jami constant bewaakt nadat hij al een keer in elkaar geslagen is. En behalve Jami zijn er nog meer kamerleden en anderen die constant bewaakt moeten worden omdat ze gevaar lopen in dit land.
Is het daarom niet veel verstandiger en belangrijk dat we de militairen hier in Nederland houden en laten zorgen voor de veiligheid in onze naaste omgeving?

8 REACTIES

 1. Kort na ‘mijn’ lichting qua dienstplicht is er gekozen voor professionalisering. Er zijn geluiden in de richting van omkeren, zoals te doen gebruikelijk. Slapen decision makers in twijfelaartjes of zo?

  Het viel me op dat er in mijn Gmail inbox sluikreclame werd gemaakt voor ‘werken bij defensie’. Maar als afdoende zelf-bescherming zo duidelijk verboden wordt, om ‘business is war’ projecten vrij baan te geven, waarom dan zelfs maar denken aan de defensie dat soort ego- of hobby projecten van anderen?

  Waarom worden strategieën voor de bestrijding van ‘een klasse apart’, bij ons inhoudelijk bekend als individueel zelfstandig zijn als geclassificeerde informatie behandeld? Omdat er zijn die zelfstandigen ‘in de zak willen krijgen’? Het zal allemaal best goed bedoeld zijn, maar je moet niet doelen die je propageert zelf ondermijnen. Zolang er sprake is van (markt)dominantie om de markt of anderen in de zak te krijgen, kan er heus wel vrede bestaan bij de gratie van onderwerping, maar niet de rust die ervoor nodig is om zelf met genees- en opvoedkunsten aan het werk te gaan. En precies dat laatste is nodig om te bereiken waar militairen en hun financierders voor zeggen te staan.

 2. Dienstplicht is slechts opgeschort en kan zo weer geactiveerd worden, was zelf ook een dienstplichtig en het zou goed zijn voor die jonge gasten om achter moeders pappot en hun game-console vandaan te komen en wat discipline te ondervinden en zo hopelijk te beseffen dat niets vanzelfsprekend is en dat de warme huizen en nooit honger hebben te danken is aan de ouderen die men nu laat barsten omdat zij alles hebben opgebouwd na WO2. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat klopt want het barst van de kleine ettertjes.

  • Nou, het barst ook van de ‘grote galbakken’ hoor… Zoals ik eerder via deze website ventileerde, kweken galbakken etterbakken. En chagrijnig dat die galbakken worden als ze hun zin niet krijgen… Dit soort dingen zijn inderdaad te ‘danken’ aan zachte heelmeesters, want wie te soft is vindt het veel te fijn als galbakken hen afschermen en zodoende etterbakken kweken. Alleen klopt er dan geen hout meer van verhalen over heelmeesters. Je hebt het dan niet meer over genees-kunst, maar over verziek-kunst. Want ook die galbakken moeten natuurlijk gekweekt worden… en klagen over etterbakken is zoveel als klagen over wat je zelf hebt veroorzaakt, of hebt laten veroorzaken. Eerlijk is eerlijk.

   • Nico, jij denk voor galbakken en eterbakken tegelijk, wat bezielt je in je wrevel schrijf je onzin, wat zit je dwars, ik weet soms moet je slikken om toch een beschaaft mens te blijven, wens je courage bij het je zelf terug vinden, heb alle begrip voor je, groet !

   • Het zijn meer signalen die zijn opgevangen en verwerkt tijdens klinisch denken zeg maar 😉 Tijdens meditatie over de vraag hoe dat nou zit met de productie van etter- en galbakken, die zichzelf kennelijk onderweg zijn kwijtgeraakt. Wie zoekt zal vinden zullen maar zeggen hé? Alleen wel opschieten, voor het te laat is.

   • Etterbakken en galbakken worden voor een groot deel gemaakt omdat ze al veel te lang in weelde leven, daarom zou dienstplicht prima zijn. Ouders en samenleving zijn niet meer in staat door allerlei wetgeving en jeugdzorg en meer van die verdorven instanties dus dienstplicht is een prima oplossing, ik ben ook al een stukje ouder en ben er nooit slechter van geworden van die dienstplicht. En dan voor iedereen met een Nederlands Paspoort, dubbel of niet.

  • Ja Willem, ik ben één van oude garde, weinig dank, veel kritiek, ach weet je een stad en ook een land wordt gemaakt door de – zijn inwoners, op een gegeven moment heb ik mijn vaderlandje moeten verlaten, wat ons nu nog iedere dag spijt, maar goed bij bezoekjes herken je niet veel, zelfs het soort mensen is veranderd, multiculti houdt duidelijk in het verdwijnen van de oorspronkelijke bewoners, en dat houdt niet alleen de kleur in, maar ook het denken en doen, het liberale wordt vervangen door dogma, in mijn oude stad wonen, lijkt het wel allemaal niet met het verleden verbonden mensen, alles is uit zijn verband gerukt, beetje zeur verhaal, denk ik, maar zo voel ik het wel, onze energie en levensvreude is overvleugeld door iets onnatuurlijks lijkt wel !

   • Dat weet ik wel zeker dat het is overvleugeld, een land wordt gemaakt door zijn inwoners en vroeger (ben ook niet meer de jongste) was het best goed toeven hier. Maar de een groot deel inwoners van dit landje zijn niet meer van hier maar van heel andere culturen die ons in het westen ernstig minachten en erger. Reken daar nog de ontelbare Polen enz (ze zogenaamde MOE-landers) bij en het is bal, zoals nu. Wanneer je in de supermarkt meer Pools Roemeens en Arabisch hoort lullen dan voel je je niet meer thuis.

Comments are closed.