Home Van alles wat Milieu Stop nieuwe windmolens!

Stop nieuwe windmolens!

14
1364

Windmolen doel heiligt de middelen en het middel is erger dan de kwaal.

Hier moest ik aan denken toen bekend werd dat een verschrikkelijk sterk broeikasgas SF6, lekt uit windmolens. Geen mens of instantie, ook niet de RIVM of KNMI, maakte daar ooit gewag of studie van. Nee, want windmolens zijn heilig, SF6, horizonvervuiling, of restafval van de niet recyclebare wieken, insektendood of roofvogel vermaling, het mag er niet toe doen,  die klappen van de molen blijven we houden.

Vergeet ook niet de enorme extra subsidies en investeringen nodig om het infrastructuur/netwerk op te bouwen. Geen wonder dat de elektriciteitsprijs en de belasting daarop, fors gestegen zijn. Pijnlijk dat deze heilloze molenweg met enorme subsidies ingegaan is, waardoor andere, betere, of door de burgers geprefereerde opwekmanieren op het tweede plan kwamen.

Een mooie opmerking over dat broeikasgas las ik ergens: of ze wisten dat er enorm veel giftig broeikasgas vrijkomt en zijn ze vals bezig, of ze wisten het niet en zijn ze naïef bezig (met tientallen miljarden).

Genoeg redenen om ala stikstof en PFAS, een onmiddellijke stop op de bouw van nieuwe windmolens te stellen. Of ben ik nu naïef?

14 REACTIES

  • jawel, maar daar bovenin de windmolen turbine, willen ze ook graag die SF6 gebruiken, is anders zo lastig voor de brandweer; daarbij: jawel meer windmolens, meer schakelstations.

 1. Overal kiest men de gemakkelijkste weg om geld te verdienen, met onverstand, de middenweg wil men niet, het gaat in exstremen, alles wordt verpolitikieseerd, om grote gaten, fouten, en corruptie te verbergen, wat moeten we in Gods naam met Atoom bommen in ons land, en een prak vreselijk dure jachtvliegtuigen, die ook nog niet eens echt overtuigend zijn, bouw atoom centrales, en rij met mooi kleine schone benzine of diesel auto’s, bewezen betrouwbaar, bewezen betaalbaar, rij al 20ig jaar in een audi A2, hij was zijn tijd wel 20 ig jaar vooruit, alluminium carroserie drie cylinder diesel, 4 liter op de 100 km, stuk goedkoper en eenvpudiger als die tesla’s die ook nog al wat ongelukken veroorzaken !

  • Dat is ook zoiets toute va bien (of alles is goed) merk je dat je jezelf gaat verontschuldigen aangaande je autogebruik? Ik merk het zelf ook, mijn auto is 20 jaar oud en onderhoud hem, er zit een GDI motor in en die verbrand nog een keer extra de uitlaatgassen. Kan helaas niet op E10 euro 95 rijden dus moet de premium brandstof tanken, maar ik denk dan soms, ik koop geen nieuwe (kan ik nieteens betalen) maar hou een oudere wagen op de weg is minder milieu belastend. Eet 1 keer in de week vlees en fiets ook vaak, heb geen smartphone en mijn laptop is al 12 jaar oud en draait alleen nog maar op Linux. Maar dat zijn allemaal zaken die ons eigenlijk helemaal niet bezig moeten houden, ik scheidt geen afval heb ook maar 1 vuilzak in de week, het liefst zou ik in een oude Amerikaan rijden zo ik vroeger deed met een brullende 8 cylinder die 1 op 3 rijdt. Ik zou het moeten doen, ik heb echt schijt aan al die achterlijke maatregelen maar toch denk ik er aan, de hersenspoeling werkt beter dan wij ons beseffen.

   • Ik denk dat we teveel fatsoen in onze donder hebben, plus wij hebben het meemogenmaken, denk wel eens aan de na onze generaties, gelukkig weten ze niet hoe het ook kan bedoel kon, en hoe we-zij belogen worden, en ze moeten nog zo lang gaan, en het gaat alleen maar triester worden voor de mensen die van dit landje houden, het zou zo mooi kunnen zijn, illusies maar goed te samen met twijfels kom je een heel eind mee, groet !

  • Uiteraard kist men de weg van de minsteCD weerstand. Je maakt me niet wijs dat jij dat niet doet. Dat is het punt niet.

   Het punt is dat de overheid allerlei obstakels oproept waardoor de weg van de minste weerstand gemanipuleerd wordt waardoor mensen keuzes gaan maken die ze anders nooit gemaakt zouden hebben.

   • Heb lang genoeg tegen de stroom in gezwommen en het heeft me nog nooit iets anders gebracht dan ellende en zorgen, dus de minste weerstand (of go with the flow) ga je vanzelf wel nemen als je wat ouder wordt Ja heel vroeger dacht ik nog weleens dat er aan die bezuinigen die altijd zo nodig waren voor het een en ander wel een keer zouden stoppen, ook die immigratie en het bouwen van moskee;s enz zou wel een keer stoppen, maar het tegendeel bleek waar uiteraard. Het gaat nu echt helemaal nergens meer over, het is nu complete waanzin en we weten het allemaal, toch gaat het gewoon door en werpen ze in die regering telkens weer andere rare plannetjes op, zonder blikken of blozen.

 2. Wel weer apart dat M. Rutte aan het begin van zijn eerste termijn nog riep dat windmolens op subsidie draaien en niet op wind, maar ja, men vergeet nu eenmaal snel.

  • Dat is niet normaal Doc dat moet een keer helemaal fout gaan, ben zelf een tijdje schoorsteenbouwer geweest (o.a.de Amercentrale en de Shell) en die pijpen van 205 meter om boven de “warmtekoepel” van de stad uit te komen zijn al gigantisch, stel je daar nog eens een paar wieken aan voor. Als het gaat stormen hou je ze niet.

Comments are closed.