Nederland bevindt zich in de top-14 van landen met hoge belastingdruk.

Hier volgt de lijst (belastingdruk in verhouding to GDP)

Landen Belastingpercentage  Inwonersaantal
                 in miljoenen
Algerije 64.1                                50.0
Oost-Timor 61.5                                   1.3
Finland 54.2                                   5.5
Noorwegen 54.8                                   5.3
Denemarken 50.8                                   5.6
Zweden 49.8                                10.0
België 47.9                                11.5
Frankrijk 47.9                                67.1
Cuba 44.8                                11.1
Lesotho 42.9                                   2.0
Bosnië en Herzegovina 41.2                                   3.9
IJsland 40.4                                   0.3
Nederland 39.8                                17.1
Swaziland 39.8                                   1.5
                             192.2
Wereldbevolking in miljoenen                          7,742.9

 

Het totale inwonersaantal van deze landen bedraagt 192,1 miljoen zielen ofwel 2,5 procent van de wereldbevolking. Van de veertien landen welke in deze categorie vallen, hebben er slechts zes meer dan 6 miljoen inwoners.

Wat fijn voor deze mensen, dat ze wonen in een land, waarin volgens de overheid “samen afgesproken” is, dat men ieder jaar zoveel van zijn tijd besteden moet om geld te maken voor verdeling onder mensen die men niet kent, die dit geld besteden voor doeleinden waar slechts weinigen mee instemmen.

Het moet je maar overkomen toevallig zo’n land geboren te zijn. Men zou in zo’n land bij geboorte van de zich als fatsoenlijk kwalificerende overheid tenminste een gebruiksaanwijzing mee moeten krijgen, hoe het land zo spoedig mogelijk te verlaten.

Hugo van Reijen

7 REACTIES

 1. Ik neem aan, en hoop voor de inwoners, dat de belastingdienst in Swaziland, Algerije, Oost Timor en Lesotho iets minder goed ontwikkeld is dan de Nederlandse en dat er in die landen een grote informele economie is, waardoor de werkelijke belastingdruk minder is. Het moet zeer frustrerend zijn in deze landen, die niet al te welvarend zijn, dermate veel belasting te betalen.

 2. Minder goed ontwikkeld als in tot waanzin doorgevoerde controle drang, of zoals van Kooten en de Bie in hun rollen als Jacobse en van Es (1981) al opperden, “Van elke scheet die wij laten waaien moet je tegenwoordig al een bonnetje hebben.”

 3. Hallo Hugo,

  Naar welke landen zou je moeten emigreren als je nog van een goede oude dag wil genieten. Zonder angst dat de overheid je laatset spaarcentjes inpikt?
  Volgens mij nergens??

  • Verscheidene landen hebben goede regelingen voor personen boven de 34 jaar,
   soms ook wat ouder.
   Men krijgt dan vrijstelling voor alle inkomsten die men geniet buiten het
   betreffende land. Vraag je belastingconsulent om advies of vraag het aan de vrouw van
   Toine Manders.

  • Het is erg afhankelijk van je inkomen, niet van je bezit, dan Frankrijk, je kunt van een klein inkomen goed leven, als je in het juiste stukje gaat wonen, met veel zon, als je oud bent worden je behoeftes kleiner, ’t gaat meer om je gezondheid, gemoedsrust, geen lange vochtige kouwe winters, slecht voor de gezondheid en heel duur, de gezondheids zorg is hier goed, en niet duur, maar goed ’t is heel persoonlijk, groet !

 4. Je hoort altijd dat belasting de prijs is voor een beschaafde samenleving, dus ik mag aannemen dat Swaziland ongeveer op hetzelfde ontwikkelingsniveau als Nederland heeft.

Comments are closed.