Iemand die in Nederland geboren is, wordt na 19 jaar opgepakt op grond van het verlies van de Nederlandse nationaliteit op jeugdige leeftijd, ­­omdat zijn ouders daar afstand van deden

Daniël Buter bracht vier weken in een cel door.­­­­­ Dat betrokkene niet blank is en niet opgegroeid in een elitewijk in het gezin van een blanke academicus zal ook wel niet geholpen hebben.

Ik heb geen enkele twijfel dat alle vigerende regels zijn toegepast, maar dat iets dergelijks kan gebeuren toont aan dat de regels niet goed zijn. Dat is geenszins verwonderlijk, want de regels zijn gemaakt door de overheid, die daar niet erg slim in is.

Veel regels zijn uiterst schadelijk voor de bevolking, zoals dit geval weer eens laat zien.

Alleen als er in een dergelijke gevallen rumoer ontstaat, wordt ad hoc een correctie uitgevoerd, typerend voor een land waar op dit stuk zoveel chaos en rechteloosheid heerst.

Men kan slechts gissen hoeveel psychische schade betrokkenen veroorzaakt is. De veroorzaakte commotie schijnt omgekeerd evenredig te zijn aan aan de zwaarte van het vergrijp.

Hugo van Reijen

46 REACTIES

 1. corruptissima re publica plurimae leges (Tacitus)
  in de staat die het meest verdorven is bestaan de meeste wetten

  • Ratio: Dat gaat een tikkie verder lijkt het. Waar begint bederf? De Romeinen hebben dat ooit sluw geregeld door te stellen dat ze elkaar niet moeten bijten en vereten (zie Galaten 5 over misbruik van vrijheid). Maar… outsiders zijn toch maar heidenen en kunnen ‘dus’ bekeerd of gebeten en vereten worden. Via die manier van denken konden edelen met soldaten zonder gewetensbezwaren op pad gestuurd worden om te koloniseren etc.

   In een gezonde toestand zijn er niet veel regels nodig. En zijn ze onmerkbaar aanwezig. Vergelijk met de botten in je lichaam, die je lichaam in vorm houden. Zo werkt dat met een individuele erecode ook, om je leven in vorm te houden. Daar denk je hoogstens aan als het van buitenaf pijn gaat doen. Zo’n erecode hoeft niet op papier te staan om geldig te zijn. Dat eisen hoogstens geesteszieken.

   Alleen al allerlei gedoe over een stapel regels die van buitenaf geforceerd ‘moeten’ worden geeft aan dat er iets ongezonds, schadelijks gaande is. Want over het gezonde en vanzelfsprekende wordt meestal geen ophef gemaakt. Tenzij er tanden in de levens van anderen gezet ‘moeten’ worden. Bijv. vanwege ziekte als verdienmodel.

 2. Puur en alleen om de mensen te programmeren.
  De paar gevallen waar sympathie voor kan worden opgebracht worden uitgelicht.
  De 99,9% teringlijers komen niet met een gezicht in het nieuws.

 3. Er worden veel rotsmoezen bedacht om de geesteszieke wil van anderen door te duwen. Regels horen bij het standaard arsenaal. Met als standaard dooddoener; ‘als geschreven is, dan moet het zo zijn’.
  Volgens dit artikel draait het allemaal om het documenteren van iemand. Want wie niet op papier beschreven is, gelabeld, ingedeeld, geplaatst etc. is nog een verloren voorwerp. Of zo. Hoe geestesziek kun je zijn? Als initiatiefnemer, organisator, uitvoerende?

  Gisteren schreef ik hier iets over junk DNA. Het ontstaan en de verspreiding ervan. Met de vampier (financierder), voodoo-priester (werkgever) en desnoods ook zombie (medewerker) als illustraties van figuren die menen de tanden in de levens van anderen te mogen zetten.

  Me denkt dat verhalen als die over Daniël Buter vooral gevolgen zijn van het actief kweken van junks. Ik bedoel… wat zouden vampiers zijn zonder bloedbanken, voodoo-priesters zonder zombies? Dit soort verschijnselen zijn inmiddels pandemisch van aard. Als dat zo doorgaat blijven er geen psychisch gezonden over, die gewoon individueel zelfstandig zijn zoals dat van orgine, van nature hoort. En dat alleen maar omdat hedendaagse vampieren en voodoo-priesters liefst ieder omtoveren in een gezondene. Gezonden en gezondene. Eén letter van verschil, ook een (belevings)wereld van verschil.

  • Willem: Wees de Heer dankbaar dat ons leven gesloopt is en we vastgehouden worden waar we niet willen zijn. De Heer wilde je de kans geven om eens andere geluiden waar te nemen 😀 Voor zolang het duurt, dus geniet ervan zolang het kan. Kennelijk wordt de Heer heel erg geil van geschreven tekst, anders zouden we nooit van zoveel levensjaren beroofd zijn.

 4. Ja je moet toch ergens beginnen, met een wetgeving, vindt trouwens het commentaar, niet echt prettig om te lezen, zwaar belast met vooringenomenheid hou het kort om Willem een plesier te doen !

 5. @ Webmaster : kan de site zo ingericht worden dat ik kan kiezen om reacties van bepaalde mensen niet meer te zien?
  Vrijheid van anderen eindigt namelijk waar die van mij begint.

  • Gatverdamme Ivor Biggun, wat een onverdraagzaamheid, een hele sreieuze afspiegeling van onze min kukel beschaving, je zal eindigen in het bewonen van een groot houten vat !

   • tout va bien, als je tenminste geen alias bent van nico : net als met kinderen, als ze zich misdragen dan moeten ze tot de orde worden geroepen.
    Leeftijd legt geen beperkingen op aan misdragingen. Leeftijd is volgens jou dus wel een beperking om iemand tot de orde te roepen.

   • Nou de gene die mij tot de orde gaat roepen, denk niet dat je die hier gaat vinden, zo als ik al zei wat weten wij van elkaar, tegenwoordig is leeftijd niet meer genoeg om respect te vinden, en wat jij misdragingen noemd, zou dit graag geprecizeerd zien, nu een beetje grof enorme plafdrol die je bent, dit schrijvend bedenk ik dat dit niet behoord te worden geschreven, maar Ratio tild hier niet zo zwaar aan !

  • Bij de conversie van deze website was er een censuurknop gepland om precies dat te doen. Voor degenen die last hebben van hun gezichtsvermogen en niet zelf kunnen of willen filteren. Aan de andere kant is gebrek aan bepaalde kennis (of die negeren) de oorzaak van de handhaving van bepaalde (waan)denkbeelden. Waarom moet ik bij Big Guns en een het proberen af te dwingen van censuurknop aan een passe partout denken?

  • Heeft hij al, alleen toegankelijk met een zeker IQ, dat van U is waarschijnlijk niet toerijkend, Vr. Groet !

 6. @ Webmaster, wellicht kun je eens checken of er meerdere accounts van 1 IP adres komen?
  Zoveel domme mensen kunnen er nu toch ook weer niet bestaan.

  • Ik vraag mij wel eens af hoeveel mensen hier niet reageren omdat een paar gekken dagelijks hun bergen woordenkots neerplempen. Voor de hobbyfilosoof is https://www.blogger.com/ uitgevonden.

   Sowieso moet het libertarisme eens nadenken over welk publiek men bereiken wil. Op Twitter kwam ik laatst een aardig draadje tegen over 20-ers die heel andere problemen aan hun hoofd hebben dan de vraag of een kleine overheid beter is dan een grote.

   Dus kan de conclusie ook zijn dat het libertarisme in NL allen nog een oud publiek trekt en daarmee uitsterft.

   • Een paar gekken nog wel, die woorden kots neer plempe, verwaand uilskuiken U komt er nog wel achter, Uw eigenwaan wordt als balast !

   • No Mail Today: Anderen verwijten iets ter sprake te brengen komt nogal dom over. Hoewel ook bewust niet reageren, geen commentaar leveren, dom kan overkomen. Zowel commentaar leveren als andersom stilte handhaven, qua reageren daarop, kan nogal veelzeggend zijn…

   • Deze intelligentia ?, zouden ons het liefst levend begraven, om dat wij keer op keer aantonen hoe dom ze wel zijn, groet Nico !

   • Toute va bien: Ik wordt niet warm of koud van figuren die te beroerd zijn om zelf te leren wat nodig is. Da’s iets als overtollig gewicht waar je maar beter vanaf kan zijn. Hoewel ieder toch nog de kans moet krijgen om zichzelf te corrigeren, voor zover degene nog niet te ver is gegaan. Graag of niet hé?

   • Ik heb het inderdaad lang langs mij heen laten gaan.
    Maar die zwamneus doet slechts kwaad aan het libertarische gedachtegoed en deze site.
    Rot op eikel, een maak een eigen website.
    Een beetje gezeik kunnen we aan, maar met jouw schijtzooi ga je beter naar je eigen w.c.

   • Ivor, als je meent dat ik schade toebreng aan libertarisch gedachtegoed en deze site, vertel er dan ook bij waarom. Inhoudelijk graag, anders heeft dat geen zin.

    Ik zal de bal even aftrappen: Libertariërs streven er volgens deze website naar dat ieder in de maatschappij soeverein is. Wat ik vertaal naar individueel zelfstandig. Of je iets nu soeverein noemt, of individueel zelfstandig, het moet dan duidelijk zijn hoe dat werkt, waar je aan kunt denken. Non-agressie is bepaald niet het hele verhaal, al is het maar omdat je jezelf moet beschermen en daarmee jezelf en anderen moet corrigeren.

    De bal ligt bij nu jou. Iets slechts afdoen als gezeik is goedkoop. Bij bijv. bureaucratisch gezeik vertel je er dan bij waarom dat soort gezeik schadelijk uitwerkt. Ik daag je uit om te vertellen waarom je mijn schrijfselen als gezeik ziet, waarom er via die route schade toegebracht zou worden aan libertarisch gedachtegoed en deze site. Heb je een zwijgplicht opgelegd gekregen, wees daar dan eerlijk over.

   • Voor de goede orde Ivor; je kunt iets helder maken door er een ‘vergelijkend warenonderzoek’ van te maken. Denkbeelden veroorzaken redeneringen. Dus:
    – Libertarisme gaat uit van die en die denkbeelden, met die en die redeneringen als gevolg, maar Nico maakt er iets anders van, namelijk…
    – Idem voor deze site.

    Ben je te beroerd om dit helder te maken, dan is het kennelijk een kwestie van ‘wat je zegt ben je zelf’. Bij jou komt er weinig uit. De remedie is als bij pijnlijke prostaatproblemen waardoor de urineweg vernauwd wordt 😉

   • Ik ben hier ooit terecht gekomen, omdat ik kennis wilde nemen van het libertarisme. Maar niet zozeer vanwege de theorie ervan, maar meer vanwege de toepassingen ervan. Eerlijk gezegd voel ik mij als van een koude kermis thuis gekomen. De site is inderdaad niet Nico’s eigendom. Maar dat is de site van bijna niemand die hier reageert. En de eigenaar van deze site heeft de site juist gemaakt met de bedoeling reacties te ontlokken. Tenminste die indruk heb ik. Dat brengt mij bij mijn punt dat ik maken wil. Diende het argument dat de site niet Nico’s eigendom is als serieus argument? Ik hoop van niet. Dient de libertarische eigendomstheorie en zijn toepassing ervan ook dit doel? Of is het klets? En is deze klets juist niet schadelijk voor het libertarische gedachtegoed? Ik mis een zekere kwaliteit. Als libertariers hun gedachtegoed niet serieus nemen, waarom zouden de lezertjes hier het dan doen?

   • Bertuz, gelijk in zekere zin, Liberalisme is een leuse aan een wens verbonden, als Democratie !
    ‘T is waar de één is breedspraakiger als de ander, stoord dit, volgt een verzoek, waar zeker weten gevolg aan wordt gegeven.
    Vaak vinden er mooie discussies plaats, die zo uit de lucht komen vallen, goed gevoel !
    Mis je qualiteit, breng het aan mijn beste Bertuz, even terzijde ik waardeer altijd jouw korte bondige réacties, Groet !

   • Bertuz: Lang geleden peilde ik de aard van deze website. En kwam uit op wat als een honeypot bekend staat. Misschien voor marktonderzoek of zo. Maar… dat kan omgedraaid worden: Als iemand reacties probeert te ontlokken kunnen diegene reacties ontlokt worden. Daar kan degene die zo’n spel speelt zich niet onderuit draaien, om toch wat informatie prijs te geven om het spel gaande te houden. Al met al een kwestie van lange adem.

    Wel is het triest dat allerlei aandachtspunten op deze website kennelijk liefst onbesproken blijven. Beeldend:
    Als een snor voor breedsprakerig staat, dan staat de snor van Agatha Christie’s Hercule Poirot voor een sfeervol beeld. En nog een helder en scherp beeld ook.
    Als een baard voor onderliggende gegevens of een ondertoon staat, dan houden baardloze figuren van alles verborgen. En daar krijg ik een sik van 😀 Ik snap er werkelijk geen sikkepit van waarom het voor de hand liggende en simpele per sé onbesproken moet blijven. Als je niet heel goed op jezelf past, zou je daar zomaar sikkeneurig van kunnen worden. Met een mentaliteit als die van Hercule Poirot kun je dat toch pareren… Eerlijk duurt het langst!

   • @ toute va mal 17-12-19 at 22:40

    Nou nou wat een giftige reactie. Voel je je aangesproken? Wie de schoen past…

 7. In “naam van de koning” worden de meest hallucinerende misdrijven gepleegd !

 8. Nico, de site is niet jouw eigendom.
  Je handelt alsof dat wel zo is. Dat is diefstal.
  En dat is niet in overeenstemming met het libertarisch gedachtegoed.
  Nogmaals, open een eigen site en je zult merken hoe populair je bent.
  En de groeten aan je vrouw, arm mens.

  • Dat is een raszuivere dooddoener Ivor. Ook iemand de ruimte ontnemen om iets te ventileren is diefstal. Als ik het goed begrijp, vinden volgens jou libertariërs dat ze het non-agressie principe mogen schenden omdat ze iets niet willen horen of lezen? Ik wacht rustig op je ‘vergelijkend warenonderzoek’, zie bovenstaand. Want zó makkelijk kom je hier niet vanaf 😀 Ik ben zeer geïnteresseerd in je vergelijking tussen libertarische denkbeelden en Nico-uitlatingen. Dat is voor mezelf namelijk een kans om te leren, of neem je non-agressie principe zo serieus dat je die kans gaat roven?

   • Ik ben er inmiddels achter dat jij niet in staat bent om te leren.
    Want van leren wordt je wijs, Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.
    Het ontbreekt jou aan enige vorm van zelfkennis.

    Wanneer begin je nu een eigen site????????

    Eigenlijk ben ik door jou iets democratischer geworden. Jammer.
    Wellicht dat je weggestemd kunt worden?

    Doe nog maar eens de groeten aan dat arme mens van je.

   • Je blijft om de hete brij heendraaien Ivor. ‘Vergelijkend warenonderzoek’? Of schiet je (zelf)kennis daarvoor nog tekort? Mag je best eerlijk over zijn hoor… Ik plaag je nu maar wat, maar in feite is het nogal zwak om iemand ergens op aan te spreken en vervolgens inhoud te vermijden. Dat kun je best wel beter. Ik wacht met belangstelling.

   • Nico, deze zich noemende Ivo Biggun en andere aliases, is de zelfde als graftak, zou me niets verwonderen als het één psychopatische allochtone zou zijn, zelfde vocabulaire, Ratio zit van af zijn Olympus te genieten, van deze prachtige liberale redevoeringen !

   • Ja… vanaf de berg Olympus zal best wel meegekeken worden. Eventueel middels medewerkers. Hoor je die oorverdovende stilte ook? 😀

 9. @ Toute van bien, dank. Nog even over “kwaliteit”. Die had ik juist gehoopt hier aan te treffen. Niet primair bij de lezers overigens. Maar primair bij de schrijvers van de stukjes. De mensen waarvan ik hoop en verwacht dat die juist het libertarische gedachtegoed aan de man weten te brengen. Daar wringt de schoen. Veel stukjes komen neer op gescheld op de overheid. Meer is het vaak niet. Rancune spreekt er vaak uit. Menselijk dat wel. Maar ik mis de libertarische optiek. Vandaar mijn opmerking over eigendom. Een belangrijke pijler voor libertariers. Aan het stukje van Hugo kan ik niets van libertarisme ontdekken. Een redenering zou kunnen zijn dat het de eigenaar van paspoorten vrij staat paspoorten af te pakken. Een redenering zou ook kunnen zijn dat een ieder de eigenaar is van zijn nationaliteit en dat een nationaliteit dus niet afgenomen kan worden.

  • Perverse prikkels toedienen is een methode om reacties vóór of tegen te ontlokken. Zie bovenstaand mijn commentaar aan jou over de kennelijke aard van deze website. Ik moet zeggen dat de auteurs wel proberen een bepaald inzicht te kweken. Maar ook onduidelijk blijven over de context waarin zgn. libertarische standpunten gezien kunnen worden. Ik heb op mijn radar nog nooit een anarchist of libertariër gedetecteerd met een eerlijk, open verhaal. Over principes wel te verstaan, want intieme details is een ander verhaal. Zo gaat dat vaak ook met groeperingen; eerst leden proberen binnen te halen met een promotieverhaal en pas daarna langzamerhand inwijden. Zo worden soms katten in zakken verkocht, knollen voor citroenen, met allerlei gevolgen. Of wat te denken van een ‘burning house’ te proberen te verkopen, met verborgen gebreken die later gaan opspelen?

  • Nou ja wat is nationaliteit, het zijn van die stempels die je opgedrukt krijgt in je leven, ik voelde mij Amsterdammer, waar om, ja je hoord ergens thuis, gewenning, gewoontes ?, houden van misschien,
   ik denk vooral herinneringen, mooie kleine geluks momenten ! een fijn volvuld leven !
   Voor de rest is en blijft het een klaagmuur, zo voel ik het, de fijne menselijke nuances kun je niet geven, paarlen voor de zwijnen, ja en dan Anarchisten heb ze gekent hopeloos asociaal nazi’s egoisten afbrekers, want dat is hun doel het vernietigen wat is, om dit te vervangen met een ander wat, en dan het spel van de liberalen, heb hier aan deelgenomen, maar je zet je zelf steeds opnieuw buiten spel, dus ben ik verworden tot een huichelende – twijfelaar, en koos voor mijn familie, groet !

  • De eigenaar van een paspoort is en blijft de overheid, de lijfeigene is, maar blijft niet onvoorwaardelijk, slechts “paspoorthouder”.
   Nationaliteit wordt vaak verwart met identiteit. Nationaliteit is collectief, identiteit is persoonlijk.
   Paspoorten zouden nodig zijn om je vrij over de aarde te mogen bewegen, maar velen verschaffen zich hun identiteit eraan.
   Persoonelijk verleen ik mijn identiteit niet aan politici, oplichters, verkrachters en andere criminelen omdat zij voor een paar tientjes hetzelfde horigeboekje hebben weten te bemachtigen…

 10. Zijn paspoorten niet onderdeel van een programma om controle over buitenbeentjes te krijgen? Om hen in te lijven in het een of andere gareel?

  Nazi-Duitsland en jodenjacht als illustratie van een bepaalde agenda: Valt het niet op dat de meeste joden die de oorlog niet overleefden als zelfstandigen (zonder werkgever of personeel) werkten, bijv. met een eigen werkplaats of winkel? Anders neergezet, niet bruikbaar als medewerker of werkgever. Of als financierder daarvan.

  Dat geeft te denken. Een paspoort lijkt een vrijbrief om te mogen reizen, maar is ook een controle instrument om afhankelijkheid af te dwingen.

 11. Same famelie same mind same illness same disease same mental syndrome ; Graftak Ivvor biggun No Mail e.a. helaas de wereld zit er vol mee, deze gevallen Engelen, besteden hun energie volkomen verkeerd en daar herken je ze ook aan, schichtige figuren snelle schokkende bewegingen, ja patienten, geestes ziek met een enorme menselijke tekort koming, geluk zullen ze nooit kennen, en zonder geluk vaart geen mens wonderwel !
  Hoop jullie hier mee tot inkeer te brengen, het leven is kort, en zonder meer met prachtige moment, als van Campen zij het leven is verrukkelijk, groet

  • Hier geef je een mooie omschrijving van jezelf opa. En hoe verhoudt je betoog zich tot het onderwerp van dit artikel?

   Ik ben het met de anderen eens. Jullie maffe gezwam verpest de sfeer hier en jaagt (potentieel geïnteresseerde) lezers weg. Is je leven zo saai dat je je maar de hele dag komt vervelen hier?

   • Ik denk dat mijn maffe gezwam een stuk meer inhoud heeft als Uw maffe gezwam, dit natte vinger gedoe, en betiteling van al heel bekende aannames voerd naar niets, groet !

  • En inderdaad, voor slechts een paar euro per maand kun je je eigen Vrijspreker beginnen. “vrijspreker.eu is beschikbaar” volgens GoDaddy, WordPress abonnement er bij en gaan met die banaan…

 12. Ik bedenk mij dat de kerstvakantie al straks beginnen gaat. Dan wens ik iedereen alvast een fijn kerstfeest toe en een ‘roaring’ 2020!

  • Vergeet niet om even een kerk binnen te stappen, om de vergeten atmosphere te voelen, de rust die je kunt vinden in een intuïtisch geloven in, jouw geloof te mengen met de residuen van de ziel, die zijn blijven hangen van de voorgaande bezoekers, hun geloof en hoop op misschien, probeer je waandenkbeelden te doorbreken, want dat is maar heel dun, en vergaanbaar, groet !

  • Toute va bien: Kerkgebouwen zijn geen bedenksel van Jezus. Die deed het liever in open lucht en woningen. En dat was genoeg. Ook de eerste christenen (zie Handelingen) kwamen gewoon in woningen samen, waar ze als opgejaagd wild bleken, getuige soldaten die daar binnen kwamen vallen. Liefdesnestjes verwerden zo tot oorlogsgebied.

   De vergeten atmosfeer hangt dus niet in een kerk, maar… (oeps, lastig voor kantoormedewerkers etc.)

   En wat te denken van het kerstverhaal? Er wordt vaak gedacht aan “voor jou geen plaats in deze herberg”, maar daarvóór kwam de verplichting (van een keizer) om thuis te verlaten om te registreren voor een volkstelling. Liefdesnest verlaten voor een registratiehol en ondertussen in een gebrekkige toestand moeten bivakkeren. Dat is zo ongeveer hoe het kerstverhaal begint. De moraal van dit verhaal is dat je wel ver genoeg terug moet gaan in een verhaal om misschien waardevolle denkbeelden in beeld te krijgen.

Comments are closed.