De zwaarste vorm van criminaliteit is volgens Openbaar Ministerie, politie, FIU en FIOD: witwassen en dat door de bovenwereld die het faciliteert. Blijkbaar is het vermoorden van, zeg een FIOD inspecteur, minder zwaar dan witwassen.

Zodoende worden banken verplicht mee te werken en worden U-bocht constructies gemaakt om om privacywetten heen te gaan: in een convenant met de banken en bovenstaande instanties is afgesproken dat opsporingsambtenaren namen van ‘vermoedelijke’ overtreders aan de banken doorgeven. De banken gaan dan checken of er verkeerde financiële transacties bij hen gevonden kunnen worden die dan weer gerapporteerd moeten worden aan die opsporingsambtenaren.  Dat daarmee de privacywetten niet voor de overheid gelden en al helemaal niet in de geest van die wetten, maar wel voor u, is daarmee duidelijk. Maar dat wisten we al toen de aftapwet ‘met veel garanties’ ingevoerd werd.

Dus zwart spaargeld van tante Gerrie die daar geen 4% belasting over wil betalen, of de winst die ome Piet met zijn hashplantjes maakt, zijn erger dan inbraak of verkrachting?

Dat geeft dan toch te denken: de Staat vindt ‘haar’ inkomsten belangrijker dan geweldsmisdrijven. En het verklaart ook waarom het politiekorps geen tijd heeft om normale misdrijven tegen te gaan: veel te druk om de Staat te helpen bij het binnenhalen van ‘crimineel’ bestempeld geld.

Let op uw saeck: vandaag gaat het om crimineel (drugs) geld, morgen uw openstaande verkeersboete: wanneer rechtsprincipes, al is het maar gedeeltelijk, worden opgeheven is het hek van de dam en zal er door de instanties misbruik van gemaakt worden.

We zien ook dat diezelfde nette ambtenaren, over de randen van de wet moeten opereren bij de kindertoeslagen affaire waarbij minstens 20% van de ouders gedupeerd werd zonder iets fout te hebben gedaan, dan weten wij wel waar de nieuwe witwas convenanten op uitdraaien: de verkrachting van de individuele vrijheid gaat weer verder.

21 REACTIES

   • Its net zo iets als wat Hollywood voor gewoonte had, Maffia films maken, met Joodse acteurs, en in wezen was de USA maffia volkomen in handen van de Joden, er bestaat een mooi Joods woord voor Gotspe, groet !

 1. Gedoe inzake witwasoperaties (iets anders dan schoonwas-operaties met behoud van een veelkleurig beeld) verhult ingrijpender misdaden. Zie hier voor ontgiftingsoperaties inzake geld. Er wordt wel gezegd “geld stinkt niet”, maar waarom wordt niet gezegd “geld is dodelijk”? Daar zit een luchtje aan… al was het maar vanwege allerlei dooddoeners m.b.t. geld en andere nogal snijdende, liefst psychisch misvormende operaties die verplicht worden gesteld.

  • Er bestaat fictief geld en baargeld, de eerste rijtjeshuizen, kon je kopen per tien of een meerfout hier van, 10% aanbetaling, op de prijs van +/- 16000 Fl. na 14 manden werden ze op geleverd, keurig klaar voor de verkoop, de eersten gingen voor 22000, oplopend tot 24000, het constante aanwezig zijn, jaar na jaar, leverde veel geld op legaal, maar volkomen asociaal, en dit spel speelt nog steeds, in onroerende goederen werden worden milliarden gemaakt, het oude systeem voor je oude dag wat pandjes te verhuren, voor een klein rendement met grote zekerheid, maar goed dit systeem is overleden, je kon uit zwevende pandjes kiezen waren niet verkocht of gekocht, betaalde voor mooie pandjes op de marnixkade 50 000 beneden en 4 halve woninkjes, lage huurtjes maar goed het was om te beleggen voor korte duur nu kost één etage noem maar op, 2 a 400 000, over geld ontwaarding gesproken, het rijkworden is timing, als je er tenminste in bent geinteresseerd, en de grote manipulatie, komt hierbij ook om de hoek kijken, veel Nederlandse families hadden bezittingen in New York – Boston, soms liep het goed af, maar vaak slecht, maar goed verleden tijd, groet !

 2. De hele momentele bankwereld, is gebouwd en groeid nog steeds met het zogenaamde witwas geld, de Joden +/- 60 000, die meer als de helft van het bezit van de USA in hun handen cq banken hebben, nu is woekeren een ander woord voor witwassen, het is niet illegaal, want het gebeurd de hele dag legaal, goed er moet voor betaald worden, maar dat is geen probleem, ken je de weg, en heb je een begin kapitaal, is de weg vrij, niet zonder risico, maar vraag Prins Bernard maar eens, die doet niets anders als witwassen !

  • Zeg dat Toute, eigenlijk was de invoering van de Euro al een middel tegen witwassen want je moest je spaargeld in je sok in wisselen en was het meer dan 1000e (dacht ik, kan ook 5000 geweest zijn) werd er door de bank melding van gemaakt en kon je de spreekwoordelijke ME aan de deur verwachten waar je dat geld vandaan had. Enige oplossing was om er spullen van te kopen uit angst alles kwijt te raken, ja het zijn een stel ratten hoor die overheden en bankiers.

   • Nee Willem, goud mijn jonge, niets aangeven of inwisselen, sieraden, of uitvoeren en op een buitenlandse bank, Engels niets aan de hand gewoon in £, onroerend goed, Engeland is nooit Europees geweest, wij verkochten onze boerderij in Wales, toe zij mijn bank maneger even geduld, inderdaad twee maanden later 17% rente, we maakten een europese reis met onze kinderen, ongelovelijk die rijkdom, beetje asociaal, maar goed, zo is het leven, ups en downs, groet !

   • Juist niet asociaal, je had een geweldige tijd, mag je ook genieten van je eigen rijkdom, zonder schuldgevoel. je hebt het gewoon goed gedaan.

 3. Willem, google maar eens op Joodse maffia Amsterdam etc, sta je met je oren te klapperen, had in Amsterdam hele mooie en diepe vriendschappen, met Joden waar ik mee op school had gezeten, gegoede families heet dat, snel als het licht, en geld stinkt niet, als het maar veel is, als je nu geld wilt verdienen, op een redelijke eerlijke manier, met ouwe DS en gaat dit niet meer, drugs hard zacht soft cannabis druppels etc de XCT handel is in handen van de Orthodoxe Joden, daar betalen ze hun mooie zwarte zijden hoeden mee, maar het is voor mij niet mogelijk qua geweten, heb er te veel ellende van gezien, maar het wordt voor jonge ondernemende mensen wel heel moeilijk om geld te verdien, de oude middenstand ligt op sterven, Frankrijk gaat ten onder aan zijn allochtonen, die overal gangs vormen, en heel veel met familie samenwerken, van vrij denken en handelen is hier geen sprake, veranderd het hele land, we gaan het zien, goede nacht, groet !

 4. @Toute: Je wekt de indruk dat je ‘het systeem’ tot jouw god hebt gemaakt, je zelf geen rem zet op ‘zegeningen’ die je via trucs kunt ontvangen ten koste van anderen. Je bent niet de enige die speelt met geld om daar meer van binnen te krijgen. Precies dat zorgt ervoor dat degenen die voor anderen productief moeten zijn er steeds minder zin in krijgen.

  Bij degenen die vinden dat anderen productief moeten zijn voor hen, ontbreekt te vaak de hand in eigen boezem. In hoeverre en vooral waarom zouden ze de inzet van anderen waard zijn? Investeerders vragen zichzelf dat niet af, werkgevers niet, hulptroepen zoals edelachtbaren niet, etc. Of in ieder geval onvoldoende. Logischerwijs kan dat niet zonder gevolgen blijven die overal steeds zichtbaarder worden. Kijk naar bijv. de vervalfase van het Romeinse rijk. Je ziet dezelfde verschijnselen nu.

  Aan het einde van de rit van een beschaving, in de vervalfase, staat ‘ie eerst in het hemd, vervolgens naakt. Als het ware. En blijken allerlei constructies en regelingen niet de moeite waard. Integendeel. Hoewel degenen met geld het failliet langer zullen ontkennen dan degenen die vooral last hebben van zo’n omgeving. De één ziet een project in terminale fase (hellup, waar is die opvolger?), de ander een project dat niet afgeschreven mag worden maar allang de levensduur voorbij is. En er qua ontwerp zelfs nooit had mogen zijn.

 5. Zo wek ik de indruk, nu die is dan verkeerde, sta wel mijn hele leven blood aan grote twijfels, vooral in je opgroei periode, mijn vader was een ras revolutionair anarchist, kon hij zijn vanwege zijn vrouw mijn moeder die over veel heel veel gezond verstand beschikte, aanvankelijk was mijn leven voorbestemd als créateur mijn opleiding was – is daar op gericht, heb ik veel profeit van gehad, heb door omstandigheden altijd het succes gehad wat ik niet altijd verdiende, maar dat was meer Amsterdammers van mijn jaargang gegeven, voor de rest, het einde naderd, zou je dingen anders hebben gedaan, met de wetenschap van nu, ja maar dat is en blijft een illusionaire vraag, heb veel via mijn intuitie gehandeld, met mijn rug tegen een grote steen van Stonehens gezeten, ’s morgens om 5 uur in het volle Maanlicht naast mijn Maat Mike, en de goden aangeroepen ons bij te staan, voor mij tot nog toe niet verkeerd, helaas Mike is niet meer RIP, denk dagelijks aan hem, hij had mijn broer kunnen zijn, met zijn Joodse moeder, maar goed de rest laat ik aan jou, groet !

  • Zoals ik eerder schreef is het onmogelijk iemand te leren kennen via een toetsenbord. Gewekte indrukken kunnen misleidend zijn. Vooral als er personages worden opgevoerd. Voor het overige is afkomst voor ons irrelevant. Termen als broer en zus, of familie in bredere zin, worden vaak misbruikt voor beroepen op privileges die zonder dat soort lijmmiddelen niet verstrekt zouden worden. Daar heb ik ook al eerder over geschreven. Beide via deze website. Wat daar nog bijkomt is de mogelijkheid om het leven van een ander te saboteren, wat ook gedaan wordt, in de ijdele hoop via die route binnen te mogen komen. Dat is een heuse ‘hoogstaande’ traditie. Geïnspireerd door dieven, rovers en verkrachters kennelijk. Maar ja. Wie op grond van een baan, functie, positie of titel bij ons voet aan de grond probeert te krijgen is wat ons betreft een ordinaire rukker 😀 Blokkeren, hinderen, saboteren, duwen en trekken als onvruchtbaarheidsbehandeling. Moet kunnen toch? 😉 Business is war!

   • Wat jij beschrijft beste Nico, is de literaire inhoud van ons denken en doen cq schrijven, we onderhouden hier een vriendelijke praatclub, proberen elkaar te begrijpen, ik heb geen behoefte meer aan terechtzettingen of levenslessen, gewoon kijken wat een ander vindt, en of je er iets van op kunt steken, et voila, voor de meer echte gedachten wisselingen hebben we onze persoonlijke contacten, waar je elkaar in de armen neemd op beide wangen kust, elkaar in de ogen kijkt, ja maar ?, op het internet zit het vol fopspenen, en je blijft ten alle tijden op je qui vive, als iemand je een blik gunt in zijn privé wereld, is het dan een ordinaire rukker en wat zou de reden kunnen zijn dat ik bij jou of jullie een voet aan de grond wil krijgen, wat we hier doen, is voor ons plezier, ten minste voor mij, als het onplezirig zou worden ga ik gewoon naar een ander café aan de stamtafel zitten, proost santé jachida !

   • Je weet donders goed dat wij inmiddels ruim 4.5 tegen onze wil worden vastgehouden. Daar is niets vriendelijks aan. Of misschien wel. Vriende-lijk. Iets dat anders is dan het lijkt. Met bedrieglijke schijn hebben wij het allang gehad. Via een toetsenbord kan makkelijk een show opgevoerd worden. Van oog tot oog wordt dat al wat lastiger. De enige contacten die misschien waardevol kunnen worden groeien van oog tot oog. Daar heb ik ook weleens wat over geschreven via deze website 😉

   • Beste Nico, ik doe mijn best om je aardig te vinden, en om wat je schrijft telezen, je zelf zien als uniek en vooral toonaangevend is verkeerd, blijf je zelf hou het simpel, en dan die hautaine verwijzingen, dat je er wel eens wat over hebt geschreven op het net of website, je stapt hiermede over de lijn van gelijkheid en broederschap, of je dit nu aprecieerd of niet, maar het is werkelijkheid mijn beste, groet !

 6. Witwassen is een term die ze 10 jaar terug steeds vaker gingen gebruiken, het is een modewoord en je kunt er alle kanten mee op in een aanklacht, verkoop je drugs op kleine schaal? Witwassen, verkoop of verhandel je af en toe een auto zonder belasting over dat beetje winst te betalen? Witwassen, geef je onder de tafel je werkster af en toe wat extra;s? Witwassen, het is net zo’n irritante term als duurzaam, klimaat en global warming. Maar het is zo als het artikel al aangeeft belangrijker gemaakt dan misdaden tegen de mensheid an sich, het zal de overheid aan zijn reet roesten of je vermoord wordt of verkracht en bestolen. Ze doen alsof ja, maar het zijn net mensen en daar geldt de ver van mijn bed show.

  • Mooi verwoord Willem,
   En zolang dat blijft, leven we in een onechte schijnwereld vol termelogie, waar de echte menselijke waarden willens en wetens over het hoofd worden gezien, dat is wat ons doet twijfelen, de rimpels in ons voorhoofd doet verschijnen, want onze intuitie zegt, klopt niet, niet doen,, blijf je zelf althans blijf het proberen, groet

 7. De zwaarste vorm van criminaliteit, consumeren zonder al te veel belasting te betalen. Het is wachten tot ook minimalisten en celibatair levende mannen als crimineel worden aangemerkt – ze zouden kunnen produceren, consumeren en belasting betalen maar doen het gewoon niet.

  Keizer Augustus stelde wetten in tegen het celibaat. Blijkbaar was dat toen een groot probleem: mannen die gewoon niet meer maximaal meedoen. Genoeg verdienen om te leven en bij vrouwen wegblijven.

  Momenteel ziet het er zo uit: de overheid pakt je geld weg als je iets verdient en als je iets uitgeeft. Als je spaart word je ook gepakt. Een celibatair levende minimalist is een ramp voor iedere overheid omdat hij heel matig produceert en heel matig consumeert.

  • Het probleem is kennelijk, dat als er eenmaal via wetgeving problemen zijn gecreëerd, er ook via belastingen medewerkers betaald moeten kunnen worden om die ‘op te lossen’. Aan het begin van die oorzaak-gevolg keten vindt je een praatplaatje van de primaire problemen. En blijkt ‘huwelijk’ (een juridisch contract) weinig meer dan een stropop (constructie) te zijn die de aandacht daarvan afleidt. Dat kan anders…

 8. Ohm namo narai !

  luistertip : Eek A Mouse – Elizabeth .

  Royal Gards 4x door criminelen omzeilt ?

  Na;
  Naakte man klimt uit raam Buckingham Palace.
  En,
  Massief gouden wc gestolen uit Brits paleis.
  En,
  Jimmy Savile
  En,
  Jefrey Epstein ,

  Who’s next ?

  Sri.

Comments are closed.