De kiezer heeft gesproken. Labour verliest 59 zetels en komt uit op 203. De Tories winnen er 45 en staan op 363. Boris Johnson kan de Brexit er door drukken. Er zijn 326 zetels nodig voor een meerderheid in het lagerhuis. Het pond dat de afgelopen week al 10 procent aan waarde won is sinds de exit polls nog 2 procent meer waard geworden. (bron).

De nefaste rol van de MSM

De MSM staan weer eens in hun hemd. Drie jaar lang vertelden ze dat de Britten eigenlijk geen brexit wensten en dat een Brexit desastreus zou uitpakken voor de economie. Zowel de kiezer als de financiële markten hebben gesproken. En lieten zien dat de MSM er totaal naast zitten. De MSM zijn een sturende factor geworden die jarenlang onterechte doemscenario’s heeft verspreid. Je kan wellicht zover gaan dat je stelt dat de MSM keer op keer, bij de recente verkiezingen (denk ook aan Trump die zeker zou verliezen van Clinton) nep informatie heeft verspreid. Fake news. Voor echt nieuws moet je alternatieve media raadplegen.

Een nuancering

Door het districten stelsel kunnen relatief kleine electorale verschuivingen grote gevolgen hebben. De conservatieven hebben 43,6 % en de labour 32,2 % van de stemmen gekregen, een duidelijk verschil. De verdeeldheid bij de tegenstanders van Brexit zorgde ervoor dat de liberal democrats 11,5 procent van de stemmen kreeg. Hun stellingEvery vote for the Liberal Democrats is a vote to stop Boris and stop Brexit.” is onjuist gebleken. Daarnaast zijn er de Schotse nationalisten (ook pro EU) die 4 procent van de stemmen kregen. Het besluit van Nigel Farage om niet met de conservatieven te concurreren getuigt van grote wijsheid. Nigel Farage is de lachende derde die door juist terug te treden de Brexit heeft gered.

Next nexit?

De eenheidsmunt euro betekent dat de ECB moet kiezen welk deel van Europa gesteund wordt. De lage rente / negatieve rente politiek zorgt ervoor dat met name zuid Europese landen gesteund worden. Hun veel te hoge overheidsschuld wordt betaalbaar gemaakt door deze lage rente. Dit betekent echter voor Nederland dat het pensioenstelsel onbetaalbaar wordt net als het onroerend goed. Dat de NL overheid vervolgens wel migratie toestaat, maar niet dat er voldoende huizen gebouwd worden helpt overigens ook niet mee. De kern van deze 2 grote problemen, woningmarkt en pensioenzekerheid, ligt echter in Frankfurt, waar de ECB beleid voert dat zorgt dat het in NL begint te piepen en te kraken. Helaas relateert men de afnemende pensioenzekerheid en stijgende huizenprijs onvoldoende aan de EU. Een nexit zou hier een zegen zijn.

Hoe om te gaan met de Schotten?

Een vraag is hoe men om gaat met de wensen van de Schotten. Wel Britse autonomie erkennen en uit de EU treden. Maar de wensen van de Schotten naar meer autonomie negeren? Dit kan nog gezellig worden.

Nigel Farage, bedankt

Onderstaand tenenkrommend interview geeft nogmaals aan hoe de MSM omgaan met brexit, en de man die dit mogelijk heeft gemaakt. Hoe je ook over hem denkt, hij heeft de toekomst Groot Brittannië en Europa blijvend veranderd. Hij behoort daarmee tot de grootste politici van het naoorlogse tijdperk. Juist door zich terug te trekken heeft hij zijn grootste winst behaald.

16 REACTIES

 1. Labour verliest 59 zetels, geen 159. Gelieve de cijfers correct weer te geven.

  • Aangepast, dank voor de correctie.
   Toelichting hoe deze fout is gekomen. Ik had de cijfers van geenstijl, deze stelden gisteren om 23 uur als voorspelling Labour: 191 (-171!). Vanochtend was labour 203, dus was volgens mij de afname 159. De fout is echter dat ik geen twee bronnen heb gebruikt. Wiki https://nl.wikipedia.org/wiki/Lagerhuis_(Verenigd_Koninkrijk) geeft aan dat labour 262 zetels had en dus klopt wat jij stelt en is de teruggang 59 zetels.

   • Het ergste wat ze kon overkomen, een cripto Jood als Premier minister, de cirkel is rond, uit de EU dus terug naar the old Britisch slaven bestaan, gezellig arm bier drinken in de pub, voor de rest niks, het groeien van de allochtoonse rabit cultuur in de big city’s gaat door, gelukkig hebben de Scotten hun IQ weten te behouden, en gaan naar een onafhankelijkheid toe, jammer ook voor ons Nederland uiteindelijk zijn we bondgenoten de laatste decenia dan, nu staan we er alleen voor, Hitler aan de ééne kant Napoleon aan de andere, de rest van Europa heeft het te druk met zich zelf !

   • Ratio, de oorzaak van het grote verlies van de Labour partij via Mijnheer Corby,
    lees het hier : the truthtseeker.co.uk en dan : caitlinjohnstone-medium.com !
    Het is niet echt leuk wat er gebeurd, door verre gaande machts politiek, wordt het normale politieke leven volkomen verstoord !

   • Nog een duidelijk artikel, heel opjectief maar o zo waar !
    unz.cfom/estriker/is-corbyn-the-lesser-evil !
    Je kunt nooit te goed geinformeerd zijn !
    Ook mooi in de UN heeft men met 169 voor – 2 stemmen tegen USA-Israel een motie aangaande bescherming van de Palestynen aangenomen 9 onthoudingen !

 2. Tis interessant theater. Winst voor conservatief en richting Brexit klinkt mooi, maar terugtrekkende bewegingen zijn meestal niet ver genoeg gegaan om te conserveren wat de moeite waard is.

  Progressie is mooi, maar je moet wel precies weten waar je die moet zoeken. Anders krijg je geen zinvolle progressie, maar progressief. Met de f van ‘fuck you’ er achteraan 😉

  “Juist door zich terug te trekken heeft hij zijn grootste winst behaald.” Op grond van zo’n uitspraak zou je denken dat hoe verder je je terugtrekt, hoe groter de winst is waarmee je verder kan gaan. Voor zover je verleden en toekomst steriel van elkaar scheidt, want om ‘winst’ te maken moet traditioneel eerst verlies worden geleden. Een situatie als in veredeling impliceert verarming. Wat is veredeling waard als er op het andere front verarming optreedt? Nee… je moet ervoor zorgen dat je zowel wat de moeite waard is conserveert als probeert progressie te bereiken waar dat de moeite waard is. Dat vereist nogal stuurmanskunsten… vooral met mainstream cultuur als een maalstroom die probeert richting een dwaalweg te duwen of trekken.

 3. De EU deed alles om een Brexit te voorkomen, maar schonk geen aandacht aan de massa immigratie waar alles om draait.
  (lees “geen grenzen”)

  Vind het overigens wel grappig dat je dan juist twee dagen voor de verkiezingen met de man op de maan project komt van de EU
  (Greendeal), zodat je de pro brexit groep nog een handje ging helpen. Hoe dom en ontactisch kun je zijn ?
  Het lijkt erop dat “onze” bestuurders niet gehinderd worden door enige vorm van kennis.

  • Wat ook heel grappig is dat Zionistische Joden zich steeds duidelijker in de politiek begeven, en met hun macht en kracht de mensen toch weten te misleiden, en voor hun vermeende anti semitiche karretje spannen, normaal hangen zij het communisme aan, maar de opdracht van de chef was anders deze keer !

 4. Nederland moet asap lid worden van The Common Wealth ! De Antilliaanse Gulden buiten schot laten was een goede zet 👌

 5. Het gaat er om dat die linkse bagger even weg is, althans voor het “volk” dat alles blijft zo het is weten we allemaal wel natuurlijk, de “powers that be” laten hun vee echt niet ontsnappen. Nog een tip, eentje die ik al jaren plaats, mocht je na je dood nog een bewustzijn ervaren ga dan niet de tunnel met licht in, want dan wordt je gereset en kom je hier weer terecht, volg een klein wenkend lichtje dan kun je ontsnappen. Ja lach maar, als het zover is en het klopt ben je blij.

  • Klinkt slecht Willem, linkse bagger, zo zonder uitleg waarom ze tot bagger zijn gemaakt en geworden, deze linkse mensen hebben de Engelse industriele slaven op de kaart gezet als mensen, weet je wel die ook konden gaan rekenen en schrijfen op schooltjes, dat zowel links als rechts geinfiltreerd is met slecht volk is ontegenzeggelijk waar, en daar moeten ze tegen vechten, een mens als Johnson geeft toch niet de juiste uitstraling van een land, die man bezit nog niet een gram intégriteit, we gaan het zien, in het zelfde potje poepen als Trump ?, zie het voor me !
   Over de dood wordt veel gefilosofeerd maar dit licht buiten het menselijke aspect gelukkig, de Bhudisten zeggen het is het einde, de Hindoe denken aan réinkarneren, wat ik weet dat mijn L’Amè mijn ziel niet kan sterven, denk dat ik bij mijn geliefden blijf plakken, ook vaak het gevoel wat mij overvalt van mijn ouders zusters vrienden RIP, ze zijn om mij heen, beinvloeden mijn intuitie door hun aanwezigheid, dus leven met mij, dat is mijn persoonlijke gevoel, groet

 6. Willem: Om het praktisch te houden vertaal ik die ‘tunnel met licht’ naar een door anderen aangelegd kanaal met gewenst gedrag. Terwijl ieder dat ‘kleine, wenende lichtje’ in zichzelf kan zoeken. Eigen inzichten.
  Dan zie je dat de eerste versie vol zit als het ware vol zit met lichtvervuiling, oftewel misleidende denkbeelden. Terwijl je de tweede versie zelf wel kunt uitbreiden door meer inzicht te kweken.

  Zo bezien is het helemaal prachtig voor aanhangers van utilitarisme als het ‘licht’ in iemand als waakvlammetje op de achtergrond gaat branden of ‘dood’ gaat. Dan is zo iemand bruikbaar als ‘utility’ en dat logischerwijs alleen maar ‘bij gebrek aan beter’. Andersom kun je zeggen dat conservatief dat innerlijke lichtje zou willen laten branden, hoewel er ook progressie voor nodig is om voldoende ruimte-vullend te worden. Met ruimte-vullend bedoel ik dat iemand volledig zelfstandig wordt, een gruwel voor degenen die anderen willen kunnen gebruiken en daartoe een breekijzer willen kunnen gebruiken.

  Filosofisch opmerkelijk: Als ik juist geïnformeerd ben is het een oude natte droom van adel en aristocraten dat ieder een deugzaam en zelfstandig leven kan leven. Toen monarchie het feodale bestuursmodel introduceerde werd echter een variant op het thema utilitarisme geïntroduceerd, en voorbeeld doet volgen. Je ziet de gevolgen om je heen. Gebruikers-van-anderen merken dat ze als reactie daarop gebruikt worden. Wie anderen vooral gebruikt is immers als gevolg daarvan hoogstens goed genoeg om gebruikt te worden. Dus hoe zat dat ook alweer, met oude thema’s die uit de mode zijn geraakt: Deugdenethiek en gevolgenethiek? Daar hebben filosofen hun tanden op stuk gebeten, m.i. omdat ze als systeemdenkers te werk gingen en onvoldoende naar de aard en structuur van de individuele psyche hebben gekeken.

 7. Ik denk dat UK en Spanje als oud empire, nog steeds te maken hebben met stukken die er af vliegen. Of het nu Schotland of Catalonië is, stukken zullen blijven afbreken. Ondanks dat het UK nu uit het EU empire treedt, denk ik niet dat dit proces te stoppen is.

  • Maar het één is niet het andere, Scotland apart volk veel intelligentia voort gebracht, Catalunia is nu in handen van de Ramanos Joden, sterk bolwerk van katholiek geworden Joden, die hun Joods zijn uitvoerden in hun keukenkastje, velen warten de eerste zuid amerikaanse slaven houders vanwege oude contacten in noord africa, deze rijke Marones hebben veel geinvesteerd in Catalunia, ik weet dit om dat ik hele mooie relaties heb in Barça, groet !

 8. ziet u het verschil maar snapt u het ook?
  europeanen versus britten;
  britten: alles is toegestaan tenzij verboden bij wet.
  europeanen: alles is verboden tenzij toegegestaan bij wet.
  noord “versus zuid europeanen;
  zuid europeanen ontvangen geld van de eeg om uit te geven.
  de noord europeanen ontvangen geld van de eeg om mee te investeren.

 9. Off topic.

  Is dit Anarchiel in de nieuwe vorm?

  Met vriendelijke groet,

  ongesgoolde

Comments are closed.