In onderstaande video legt Arno Wellens in begrijpelijke taal uit dat Deutsche Bank (een van de grootste banken in Europa) technisch failliet is. Als de bank omvalt en gered moet worden zal daar elke Nederlander aan moeten meebetalen.

De Europese Unie werkt als een lening bij Wehkamp, je merkt pas wat je “getekend” hebt als het te laat is.

Het “bankenprobleem” in Europa gaat nu voornamelijk om de Deutsche Bank en de Bankenunie. Alle schulden in Europa worden straks hoofdelijk omgeslagen over de hoofden van de Burgers. Nederlandse burgers betalen via de Bankenunie straks mee aan de schulden van de Zuid Europese banken.

Het is geen samenzwering, maar het gaat fout bij de Europese Raad. De Raad neemt besluiten die klakkeloos en zonder enig kennis van zaken worden overgenomen door het Europees Parlement. Het Parlement is daarmee buiten werking gesteld. De grootste zorg in de EU is nog steeds de Deutsche Bank.

Ingezonden door Shutr

15 REACTIES

 1. De video duurt 45 minuten maar is echt een aanrader. Vanavond geen TV kijken maar maak 45 minuten vrij voor deze video. U zult er geen spijt van krijgen

 2. Heeft U toestemming van Café Weltschmerz om dit te plaatsen, al ik zal ze hier over informeren, met de achterliggende hypokriete pseudo vrijdenkers etiket opgeplakt !

   • NNTT dat is alles wat jullie kunnen een ander verwijten … het word tijd dat de eigenaar van deze site eens tegen jullie optreed..maar ja..das groepsdenken en ik gun een ieder het zijne…ik lees er vanaf nu wel overheen..groet aan jenne.jr

   • Waar zit die like/dislike button als je hem nodig hebt? Zodat de reactie word ingeklapt als die in de -min staat. jenne.jr niveau en sommigen anderen verpesten mijn leesgenot hier. Ik reageer nooit maar ben er een beetje klaar met die Smeagol’s.
    Het is een gelinkte video met bronvermelding, niks mis mee…

    Goede video trouwens ik had hem vorig maand al gehoord, ik luister ze meestal in de auto/truck via bluetooth. Arno leg duidelijk uit wat er gebeurt hoe slechte leningen in een zwarte bank worden geplaatst.

  • Daarbij kan je junior niet de daden van de senior laten overerven ..doet mij toch teveel denken aan het scheren van de moffen hoeren na de oorlog..waarom die wel en dat gespuis uit Londen juichend binnenhalen…rare jongens sommige libertariers.

  • @Bas. We hebben naar plug ins gekeken waarbij ingelogde gebruikers reacties van bepaalde reageerders kunnen blokkeren maar vonden voor WordPress geen goede plug ins die dat kunnen waarmaken. We waren het van plan maar het is niet gelukt.

   Shutr heeft deze video al snel na het verschijnen ingezonden, ik heb echter een afkeer van lange video’s. Vandaar dat ik hem pas nadat Shutr nogmaals aandrong heb bekeken en toen heb ik hem snel geplaatst. Dat is de reden dat deze video pas nu op de site staat. Als je goede video’s oid ziet, aarzel niet deze door te sturen naar info@vrijspreker.nl.

  • Dankzij mijzelf en een paar anderen kan er weer normaal worden gediscussieerd op deze website. Behalve dan dat er een paar zure druiven die in dit draadje zitten te miepen. Graag gedaan.

 3. De video zal ik van het weekend gaan bekijken. Best wel schandalig als alle schulden in de EU inderdaad hoofdelijk worden omgeslagen. Maar er staat mij bij dat er ook een grote Spaanse zombiebank is die vol met schulden zit die niet te incasseren zijn. Ik zal weer eens bij Max Keiser kijken, die berichtte daar vroeger over.

  • Ik dacht heel ff dat je dit bedoelde https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Ewbank

   Ik begrijp de bezorgdheid tis ieder voor zich aan het worden op dit zinkende schip…derivaten van Deutsche bank zijn nog buiten zicht gehouden, de balans van de Ecb staat al voor ruim 2 triljoen vol met waardeloos schuldpapier en onderpand zoals dat genoemde casino in Las Vegas…bitcoins misschien?

  • Hi Jhon. Dank voor je opbouwende reacties. Als iedereen zo reageerde als jij steeds doet, constructief bijdragen met relevante linkjes, dan zou deze site een stuk meer bijdragen aan de verspreiding van de libertarische boodschap.

 4. Begrijpelijke taal? Derde en vierde alinea bevatten wartaal. Wie o wie kan mij die uitleggen?

 5. Zojuist de video bekeken. Goed onderbouwd weet hij haarfijn uit de doeken te doen wat het wellicht grootste probleem van Pleuropa is en hoe dat opgelost gaat worden (= NL belastingbetalers gaan bloeden). Ik wist al langer van het etterende gezwel genaamd Deutsche Bank maar dit slaat werkelijk alles. “We are fucked”.

Comments are closed.