De prohibitie op drugs is uiterst schadelijk en zeer kostbaar, omdat de in geld uitgedrukte nadelen van de prohibitie veel groter zijn dan welk beneficiair effect dan ook, dat door middel van de prohibitie bereikt kan worden.

Met vuurwerk is exact het omgekeerde het geval: de nadelige effecten van een prohibitie zullen verre overtroffen worden door de voordelen.

Een groot aantal personen heeft een oog verloren ten gevolge van het afsteken van vuurwerk door hemzelf of door een ander. Een aantal personen heeft in de loop der jaren de dood gevonden en tallozen zijn gewond geraakt. Wat jammer van al die ogen en al die mensenlevens!

Alle levens die in het verkeer vallen, zijn natuurlijk evenzeer te betreuren, maar daar is de verhouding tussen opgeofferde waarde en genoten behoeftenbevrediging een geheel andere.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. Je kunt nu eenmaal niet alles voor zijn, het leven kent risico’s en velen van ons hebben dat aan den lijve ondervonden. Uithuilen en opnieuw beginnen is of was het devies iets anders is er niet. Je kunt jezelf inpakken en een helm opzetten of helemaal de deur niet meer uit gaan of je kent de consequenties en accepteert die. Drugs gebruiken, tja alles is leeftijd en leefgewoonte of omstandigheid gebonden.

 2. Alle slachtoffers die ontvoerd afgeperst en lastig gevallen misschien wel ontvoerd en gegijselt wordenna aanleiding van de wet, moet je ook meerekenen.

  Een wet zegt niet wij gaan voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers vallen, een wet zegt als je niet doet wat wij zeggen dan zwaait er wat. Wat de gevolgen zijn van de wet, en hoeveel individuen er in de toekomst door de staat aangevallen worden, en wat de schade daarvan is, zie je niet.

  Even totaal wat anders.
  Het lijkt wel of je “het vuur” genomen wordt.
  vuurwerk
  gas
  auto
  haarden (CO2)
  vlees
  Je eigen vuur binnenin je, probeert men je al op heel jonge leeftijd te nemen.

Comments are closed.