met dank aan ShutR

5 REACTIES

 1. De terorristenkaart en atoombomkaart bewijzen in deze wederom dienst. De weapons-of-mass-destructionskaart (Irak) en dictatorkaart (Libië) waren ook al zo succesvol. Herinner mij nog goed hoe Gadaffi uiteindelijk met de dictatorkaart door de NATO is uitgeschakeld en afgeslacht. Prachtige beelden kregen wij te zien hoe deze pro-eigen-volkschurk werd gelyncht en duizenden onschuldigen het leven lieten en het land verwoest werd.

  En ook super hoe Israël de VS voor z’n karretje spant. Als dit geen gigantische wereldoorlog oplevert en de grootmachten elkaar niet in de haren vliegen dan zou dat een behoorlijke domper geven.

  Speel daarbij met de gedachten dat de omgebrachte Iraakse generaal helemaal niet dood is en dit alles, om wat voor reden dan ook, één groot toneelspel is.
  De olieprijzen in ieder geval vlogen omhoog en dat spekt de voorkenniskas van de speculanten.

 2. Doen we aan overschatting of liever aan onderschatting?

  ….”Why are futures even down?? War is economically bullish. And this won’t really be “war” in the old school sense, it’ll be the kind of “operation” that people only care about for awhile. We’ve been fighting a war in Afghanistan forever and that never moves the market….” (bron:
  Gene Shmunster, F+ rated analyst at Pumper Joffrey specializing in Not A Bubble.)

  Iran is Afganistan? Een grotere onderschatting van de bovenste plank ooit.

  • Is het alles een Iran vs VS hoax, ’n tactische zet in een jarenlange strijd of een balorig spel van long en short op de Brent gespeeld of alles tegelijk?

 3. Er is ook in Iran een hoop gaande. De kwestie is denk ik dat we jarenlang bij Potus wijzigingen geen wijzigingen in policy hebben gezien.

  Het lijkt erop dat chirurgie het militaire denken heeft bereikt, geplaatst in een ander kader.

  Opvallend is Hoe de o zo trigger happy democraten protesting zo anti zijn….zou er iets op de achtergrond meespelen dat niet in hun voordeel is?

  Wie van de Dems waren kortgeleden nog in ME om daar de boel op stelten te zetten? Welke backchannels?

  Wat is de waarde van het uitschakelen van Soleimani voor Iran? Frappant dat ze een paar raketten schieten voor voorwaarschuwing welke niets uitrichten…. Hmmmmmm?

  Dan de Iran deal. De deal van John Kerry, Ploughshares en de Atlantic Council. Een deal waar geld is uitgewisseld voor Wat eigenlijk? Een tandenloze shithoop.

  150 miljard is een leuke pot om afbetalingen te doen.

  Het lijkt erop dat obstructies uit de weg zijn geruimd.

Comments are closed.