Webwinkels moet verboden worden om aan arme mensen krediet te verlenen. Dit verordonneert minister Hoekstra van Financiën. U weet wel die minister van de begrotingstekorten en hoge overheidsschulden.

Denk vooral niet na, dat doen wij wel voor je is het motte van Hoekstra ‘om de schuldenaren tegen zichzelf te beschermen’. Dat Kerstmannenpakje kan dan straks niet meer op krediet gekocht worden, eerst moet het januari salaris binnen zijn…..En vandaag zijn het de webshops, straks de vakantiereis verkopers, vervolgens de creditcard maatschappijen en dan de hypotheken. Oh wacht, die laatste hadden we al kapot gemaakt zodat starters duurder moeten blijven huren.

Dus je houdt van je uitkering of lage salaris niet genoeg over om meteen af te rekenen en gaat een krediet bij een webshop aan. Blijkbaar verdient de webshop daar genoeg aan, ondanks betalingsachterstanden en het regelmatig moeten afschrijven van een groot? aantal wanbetalers.

Maar wat zou het prettig zijn als die arme mensen eens minder belasting hoefden te betalen, of dat brood, verwarming en elektra door allerlei overheidsmaatregelen niet twee keer zo duur was geworden.

Wanneer de overheid dan echt haar verantwoordelijkheid zou nemen, zou zij vergunning kosten, minimumloon, boetes op te laat betalen afschaffen. Opdat de armen makkelijker wat geld kunnen verdienen en overhouden. Het onmogelijk maken zelf te bepalen of en welke schulden je wilt aangaan, maakt domme zombies van iedereen en de webshops duurder. Ook voor de grote meerderheid die niet hoeft te lenen. Want webshops zullen meer moeten controleren en procedures maken/volgen ter voorkoming van overkreditering. En de AFM krijgt er weer een controle afdeling bij.

En ja, het is zielig als je je schulden niet kunt betalen. Maar betekent dat je hierbij geen fouten mag maken? Of leert hoe met je geld om te gaan, anders dan de rekening bij de overheid te leggen?

5 REACTIES

  1. Het is inderdaad het beste om je leven te laten micro-managen door de roverheid.

    Of je springt van de bovenste verdieping van een flatgebouw; zelfde resultaat alleen wat sneller. Zolang dat nog mag, natuurlijk.

      • De overheid geeft ons geld uit dat is heel wat anders, dit gaat erom jezelf niet in de schulden te steken voor een handjevol bagger zoals i of smartphones en tv’s en andere prullaria. Kijk de meesten van ons moeten ook niet zonder werk of inkomen komen te zitten want je bent binnen twee maanden dakloos ook als je geen schulden hebt zelf, daar zorgt de overheid wel voor, je bent immers niets waard voor een ander. Alleen je naasten geven wat om je maar na 4 weken op de bank met je gezin kunnen ze ook je bloed wel drinken.

Comments are closed.