Sven Hulleman ken je misschien als jurist en de drijvende kracht achter “Stichting restschuld eerlijk delen” waar hij mensen bijstaat die in financiële problemen zijn gekomen door rommel hypotheken of je kent hem van de uitzendingen bij Café Weltschmerz waar hij vaak samen met Arno Wellens de wereldpijn bespreekt. Wat je misschien niet weet is dat hij sinds een tijdje zijn eigen website en podcast “Een Oorlog Reeds Verloren” heeft.

In de reeks “Nederland in Crisis” bespreekt hij de politiek, de rol van de media en de implicaties rondom het corona virus en de maatregelen die op nationaal en internationaal niveau worden genomen.

Op dit moment zijn er vier afleveringen. Voor alle toekomstige podcast verwijs ik je naar zijn website “Een Oorlog Reeds Verloren”.

ShutR

Nederland in Crisis #1: Informatie is macht (9:20 min)

Nederland in Crisis #2: Redding op eigen rekening (20:55 min)

Nederland in Crisis #3: Koop een schuld, red een bank (12:57 min)

Nederland in Crisis #4: De verpanding van de vrijheid (12:50)

21 REACTIES

  • Cafe Weltschmerz. Ik vraag mij wel eens af: is deze naam bedacht door oud bezoekers van het toenmalige cafe, met dezelfde naam, aan de Lindengracht in Amsterdam? Dat was een enigszins alternatieve tent waar ik wel eens kwam met kennissen die er in de buurt woonden. Lang geleden…

 1. Voor de rest zal ik de Sabbat respecteren en pas na 17.00 uur weer reageren net als alle andere media…

 2. De corona-crisis is georganiseerd. De schulden-motor haperde, en schulden moeten groeien, anders klapt het systeem in elkaar. Door de corona-crisis wordt schuldgroei gerealiseerd.

  Er komen nood-kredieten aan om mensen te helpen. Dit wordt uitgevoerd door de banken door ‘krediet op maat’ te verlenen. De schuldengroei/geldgroei is enorm. Dat geld moet ergens heen. Nederland is een relatief veilige haven en zal worden bedolven onder geld, eventueel tegen negatieve rente.

  Banken verstrekken graag krediet omdat de overheid garant staat voor 90% van de lening. Buitenlandse partijen die hun geld in Nederland parkeren zien hun geld gegarandeerd door de bank, de persoon die leent, het onderpand, en tenslotte staat de Nederlandse staat garant. Nederland heeft 600 ton goud klaar staan om ook daadwerkelijk haar verplichtingen na te komen. Slechts weinig landen hebben dat.

  Het ziet er naar uit dat we de ‘return to normal-fase’ nog een keer over gaan doen. Misschien nog een keer tien, twaalf mooie jaren van groei.

  • En wie gaat dat betalen? De pensioenfondsen, iedereen met spaargeld, iedereen met vermogen in box 3, waaronder straks ook de eigen woning. En de belastingen kunnen/moeten ook omhoog, en misschien wordt pinnen verplicht om zwarte transacties en belastingontduiking tegen te gaan. De AOW is er straks alleen nog voor mensen die het echt nodig hebben.

   Om het systeem op te schonen is een flinke crisis nodig. En die crisis is er nu – mensen geloven echt dat er een gevaarlijk virus is. En dat het virus veel enger is dan in andere jaren, hoewel de cijfers dat tegenspreken. Mensen zijn nu eenmaal emotionele wezens, en ze snappen niks van cijfers of grafieken.

 3. Overmorgen de eerste van de maand. Hoeveel mensen krijgen niet betaald? Zullen ze niet blij mee zijn.

  • Het is de minister van de deelstaat Hessen. Toch zeer interessante informatie. Nico. Dank voor de link. Binnen een paar dagen publiceer ik een artikel waarin ik aannemelijk maak dat voor 10 tot 100 miljoen euro NL over tweeduizend extra IC beademings apparaten zou beschikken. Dan zou er nauwelijks sprake zijn van een crisis. Nu kost dit alles tot 90 miljard!

 4. DIE GROSSE ADIDAS-DEBATT

  Darf ein Weltkonzern einfach keine Miete mehr bezahlen?

  Ein Weltkonzern sorgt für einen Miet-Skandal! Der Sporthersteller-Riese Adidas (2019: 22 Milliarden Euro Umsatz) hatte am Donnerstag auf BILD-Anfrage bestätigt, ab April keine Miete mehr für seine Läden zu zahlen.

  https://www.bild.de/bild-plus/geld/wirtschaft/wirtschaft/corona-krise-adidas-debatte-darf-ein-weltkonzern-einfach-keine-miete-bezahlen-69712540,view=conversionToLogin.bild.html

  Adidas (2019 – 22 miljard omzet) bevestigt vanaf april geen huur meer te betalen voor de gesloten winkels.

Comments are closed.