Vrijspreker: U wilt de prioriteiten even onder de loep nemen. Prioriteiten van wie?

Opperdienaar: Ik weet niet precies waar het begonnen is, de heersers of de onderdanen. Maar nu iedereen in paniek is over een wereldwijde pandemie, is het wel een beetje vreemd als je een tijdje terug in de tijd gaat. Waar maakten heersers en onderdanen zich hiervoor zorgen over? De ECB had in november, onder leiding van Christine Lagarde, voor de beurs instortte, klimaatverandering bovenaan de agenda staan.

Aan de andere kant van de plas, was bank directeur Janet Yellen in 2017 nog bezig op te merken dat er waarschijnlijk nooit meer een crisis zou zijn tijdens haar levenHet CDC (center for disease control) was druk bezig met het bestrijden van racisme en overgewicht. Alle banken kwamen met vlag en winkel door de stress test. Op (vooral) de universiteiten was het helemaal raar. Iedereen was daar bezig met diversiteit, transgender toiletten, systematisch racisme, white supremacy en de rechten van non-binaire feministische veganistische transvrouwen, juiste voornaamwoorden. Maar ook in Nederland besloot de NS niet langer goede morgen dames en heren te zeggen om transgenders niet voor het hoofd te stoten. Nu geven ze het advies om alleen in uiterste nood in hun transportmiddel des doods te gaan zitten.

Toen ik onlangs per ongeluk de autoradio aanzette, kreeg ik een advertentie voor mijn kiezen voor veganistische, recyclebare tandpasta en een jongetje die zijn vader vroeg wat hij deed om zijn uitstoot van CO2 te beperken. Het hele rechtssysteem was bezig met haatspraak, PFAS, stikstof en CO2 crises of drugshandelaren bestelen (of reizigers die een tussenlanding maken in Schiphol bestelen). Iedereen was aan het ‘virtue signallen’ met de meest onzinnige problemen. Boeren moesten hun investeringen in nieuwe bedrijven maar afschrijven omdat er een pipo in Brussel een briljant idee had een crisis te verzinnen. Dit allemaal vlak voordat de schappen in de supermarkt leeg waren en het meeste transport werd stilgelegd, de beurzen gecrasht zijn, de meeste beroepen zijn verboden en we wachten totdat de ziekenhuizen en crematoria overlopen. In Spanje bepaalt je waarde voor ‘de samenleving’ of je medische zorg krijgt en dat zijn kennelijk geen mensen boven de 60 in Italië. In Engelse totaal genationaliseerde gezondheidszorg (NHS) zijn 15 Corona bedden beschikbaar en gaven ze tijdens de olympische spelen een fortuin uit bij de openingsceremonie van de 2012 Olympische spelen. Terwijl dat je toch geen keuze hebt. Nu staat het volgens Boris Johnson op instorten.

Vrijspreker: Waar zou je zijn zonder heersers om de weg te wijzen? Geven al die oude belangengroepen het zo maar op nu ze afgetroefd zijn?

Opperdienaar: Nee, daarvoor zijn hun investeringen te groot. De klimaat alarmisten bedenken dat het virus door klimaatverandering is ontstaan. De anti globalisten wijzen erop dat het uit China kwam. Zelfs de racisten vigilantes kunnen het nog wel aan racisme linken.

 

Zelfs de transgenders waren ontzet dat ze hun ziekenhuisbed moesten opgeven.

Ondanks dat er meer mannen aan overlijden is Corona natuurlijk de grootste ramp voor feministen.

Iedereen was naar het belastinggeld aan het vissen en vulde de applicatie formulieren in met alle bull shit bingo punten die op dat moment in de mode waren. Een klein nadeel van de centraal geplande economie.

Vrijspreker: Nog andere groepen die deze crisis aangrijpen?

Opperdienaar: Iedereen jast zijn totalitaire wetjes er even doorheen natuurlijk. Nadat het RIVM zei dat meer maatregelen af zouden hangen van het gedrag van onderdanen, kwamen er natuurlijk gelijk berichten dat dit gedrag belabberd was. Hierna voltrekt zich het hele ‘action, reaction, solution’ patroon waarin de onderdanen in doodsangst om een volledige lock down smeken.
Vrijspreker: Toch staat er ook regulering onder druk nu de angst toeslaat, is het niet?

Opperdienaar: Ja, er bestaat ook het idee dat sommige regulering maar afgeschaft of opgeschort moet worden omdat er nu een crisis is. Zorgmedewerkers met een verlopen BIG registratie mogelijk per direct aan de slagSupermarkten willen flexibelere mogelijkheden om bevoorraad te wordenKlachten dat buitenlandse artsen niet aan de slag mogen. Handgel die opeens wel in het vliegtuig mag.

Dit spanningsveld levert een rare strijd op. Sommigen beweren: Tijdens een pandemie is niemand een libertariër, anderen beweren juist dat tijdens een pandemie iedereen een libertariër wordt.

Ter vermaak een oude Simpsons aflevering:

Noagenda show haalt een verhaal uit de oude doos

https://vimeo.com/399727185

 

19 REACTIES

 1. Wanneer wordt die tsunami van Italiaanse omvang, of erger, eigenlijk verwacht?

   • De incubatietijd is een dag of zes. Dus ze moeten nog besmet worden? En begint het al een beetje te lopen in de ziekenhuizen?

   • Begint het te lopen in de ziekenhuizen? Ik zou het niet weten. Ik blijf zo veel mogelijk weg uit dit soort instellingen. Die vind ik een groter risico op besmetting met een ziekte dan de kans dat ik corona oploop in de bouwmarkt.

 2. Ja, de bange muisjes willen opgesloten worden door vadertje staat. Vrijwillig thuis blijven is blijkbaar te moeilijk voor ze dus gaan de zwakzinnigen met z’n allen op een kluitje door het bos lopen of massaal naar de bouwmarkt.

  Over zwakzinnigen gesproken. Ik mis Sylvana met de uilenbril die rond deze tijd begint the jammeren over Zwarte Piet = Rassissme en “Alle Witte Mannen Slecht”. Kom op Syl, vrolijk mij op en gooi er een persbericht uit en een demo op de Dam!

  • Dat is een goeie, ja die is onwaarschijnlijk stil de laatste tijd, ze zal toch niet…..nee vast niet. 🙂

  • Euh Niko, is het dan onomstotelijk vast gesteld dat je buiten elkaar gemakkelijk kan besmetten? Hoe verklaar je dan dat ik buiten moet wachten als ik bij de bakker wil zijn en er zijn al 3 mensen binnen en buiten staan er 10 mensen? Ik geloof helemaal niets van dat het buiten lopen onder mensen gevaarlijk is, je zit in de open lucht, gebruik je eigen hersens eens in plaats van vanuit angstgevoelens mensen zwakzinnig te noemen!

 3. Als ik het goed begrepen heb wordt alles uit de kast gehaald om het sterven van oude mensen en mensen met een verminderd afweersysteem een halt toe te roepen. Sterker: de hele economie moet ervoor plat en als je in Duitsland de straat op gaat riskeer je een boete van € 25.000,–.

  • Die € 25.000,– boete is dus voor als je met meer dan twee personen bij elkaar bent, niet zijnde familie/samenwonenden/gezin.

  • Ik heb de regelingen voor getroffen ondernemers doorgenomen. Het ziet er niet best uit. Hoeveel hebben er al zelfmoord gepleegd? Wordt dat ergens geteld, en gepubliceerd? Gaan de banken straks de geldkraan naar noodlijdende bedrijven open zetten of juist dichtdraaien?

   Dan de GGZ-gevallen, daar lopen er nogal wat van in dit land. Die zullen toch wel onrustig worden door dit soort toestanden – is dit nu waan of is dit echt? Hoe zit het met radicalisering van dat soort mensen? Hoe groot is dat gevaar voor de maatschappij?

   Ik kan me voorstellen dat als je een paar weken in de kelder zit met je dooms-day-preppers-pakket dat je dan niet alles meer op een rijtje hebt. Hoe gaat het bij de GGZ, hebben ze het daar druk met dat soort gevallen?

   Het zou me niks verbazen als een geflipte ondernemer, die dacht dat the sky the limit was, of een GGZ-geval, die waan en werkelijkheid niet meer goed kan scheiden, gekke dingen gaan doen. Gewoon uit wanhoop. Dat hoort bij crisis.

 4. Vraagje: zijn er al plannen om op de bevolking te schieten als ze te weinig afstand houden? Zo nee, waarom niet?

  • Dat staat wel als mogelijkheid vermeld in het verdrag van Lissabon.
   Een jaar of 20 terug mochten we ook geen kaas enz mee nemen over de grens naar en van Belgïe, weet iemand dat nog? Ook nooit meer iets van vernomen.

Comments are closed.