Met dank aan BeWiseman
Lezenswaardig artikel van zijn hand over de hypocriete politici

18 REACTIES

  • Duizenden? Overdrijven is ook een vak want het zijn er tot nu toe 250 en dat zijn mensen die genoeg geld hebben en daar een vakantiehuis hebben, o ik zie het al het AD

 1. Nog even over allerlei “waarheden” ik lees hier dan bijvoorbeeld, ” ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.” Dit is Libertarisme, maar wat als iemand zijn leven leidt zonder het recht van een ander te respecteren, wat dan? Dan kun je die iemand op deze grond ook niet aanpakken want het niet respecteren van de ander is dan zijn recht om te leven zo hij dat wil, zie je het probleem? Zolang een ander de regels bepaalt zal er dus altijd tweestrijd zijn.

  • Iemand zijn leven leidt zonder het recht van een ander te respecteren respecteert niet de rechten van iemand anders, op dat moment kun je iemand aanpakken.
   Dat is de regel

   Er zal altijd tweestrijd zijn als iemand denkt jou te kunnen vermoorden zonder jou toe/instemming kun je/of iemand anders deze aanpakken en hem stoppen.

   • Ja dus legt een ander jou “zijn” regels op en daar gaat het dus de fout in.

  • @Willem; het libertarisme kent regels/beginselen. In die zin is het gelijk aan andere systemen. Het libertarisme stelt het individu/belang van het individu voorop.

  • Heb ik het recht om jou te vermoorden (dood te maken tegen jou wil in.) Als jij dat niet wil?
   Simpel gezegd mag ik jou vermoorden als jij dat niet wil.

 2. Kan iemand mij een voorbeeld geven van een “volwassen democratie?

  • Niet te beantwoorden deze vraag. Wat is volwassen? Wat is democratie?

   • Ja klopt, er wordt gedaan alsof er zoiet en zijn tegenhanger bestaat.

 3. Het woord corona is net zo irritant geworden als klimaat, duurzaam, gender enz, weet je wat nog irritanter is? Overal lees je dat mensen elkaar “een hart onder de riem steken” zouden ze daar eens mee op willen houden alstublieft. “Waarschijnlijkste” verklaring: hart staat voor moed, riem voor soldatenkoppel. Dus iemand moed inpraten die iets moeilijks moet doen = iemand een hart onder de riem steken. Maar het wordt te pas en te onpas gebruikt en het raakt dus kant noch wal, dus hou er mee op. Vroeger had je in Rotterdam ook een gezegde, ja het is een fijne gozer met een goed hart maar het moest gekookt op zijn rug hangen en zo laag dat de honden er bij kunnen. Kijk daar hebben we wat aan en niet aan die bloemzoeterij.

  • Dat betekent dat je constant onder toezicht staat. En als de app het aangeeft moet je twee weken in thuis-quarantaine.

 4. Tsja, niet zo erg interessante spreker, een karikatuur met dat overdreven randstedelijk accent, oreert over zaken die voor de beetje oplettende vrijspreker al lang bekend zijn.

 5. @Nico de Geit

  Twee weken thuis in quarantaine of door een arrestatieteam van huis worden gehaald richting onbekende bestemming? Burgers worden gecriminaliseerd, burgers worden misdadigers, burgers worden behandeld als vee, burgers worden gele sterdragers.

  En wat hebben de verschrikkingen uit het verleden geleerd en wat herdenkt men dan ieder jaar weer? Dat onschuldigen zijn gedeporteerd in tijden van oorlog (crisis) en heeft dus niets geleerd!? Het leert in ieder geval wel hoe huichelaars en volksvijanden die zichzelf volksvertegenwoordigers noemen ons beleren, opsluiten, criminaliseren en proberen alles in deze met angst te vangen.

  Zo langzamerhand begin ik mij binnen mijn eigen vier muren te voelen als een gezocht lid van de cosa nostra. Zum kotzen!

  Ik walg ervan en kots op al die politici die zich laten leiden door corruptie en -de- hogere machten en van onschuldige burgers opgejaagd wild maken en onder valse voorwendselen van een achterlijk zogenaamde virus denken burgers te kunnen behandelen alsof het hier het laagste drek op de planeet betreft.

  Politici vragen zich niet af of ze vervloekt zullen worden? Goden vergeven, maar geen vergeving voor hen die weten wat ze doen!

 6. Ik kan beter zeggen dat EU, Timmermans en Orban alle drie ondemocratisch zijn.

Comments are closed.