Een inconvenient thruth voor hen die van mening zijn dat we nu een ongekende pandemie ervaren. Mag ik voorstellen dat we het aantal doden in de eerste weken van 2020 vergelijken met die van voorgaande jaren. En pas dan oordelen over corona? Ik kijk naar het aantal doden van week 2 tot en met week 12. Van de afgelopen 5 jaar. Met alle corona opwinding moeten we dan in 2020 met kop en schouders uitsteken boven de 4 voorgaande jaren. Qua doden. Ik verklap u een geheim. Dit is niet het geval. Zelfs verre van dat. Zoals ik eerder keer op keer heb verkondigd. Dit is geen pandemie in de klassieke zin. De WHO heeft definities veranderd. Ik ben daarmee een eenzame roepende in de woestijn. Corona is niet onschuldig. Het kan nog altijd een pandemie worden, maar het is het nog niet.

Het jaar 2020 vergt tot op heden weinig (griep) doden. Tot en met week 12 (bron =CBS). De week die eindigt op 22 maart. Het CBS beschikt nog niet over de cijfers van de afgelopen twee weken. Zie onderstaande tabel met het aantal sterfgevallen in Nederland per week. Omdat week 1 niet steeds hetzelfde aantal dagen per week heeft, heb ik die week niet meegenomen. Verder ben ik gaan kijken hoeveel mensen er per week gestorven zijn vanaf week nummer 2 tot en met weeknummer 12. Voor de afgelopen 5 jaar. Ondanks alle paniekberichten omtrent corona en COVID-19 zijn er in 2020 tot en met week 12 duizendendrie doden minder gevallen dan het gemiddelde over de afgelopen 5 jaar. 34.995 versus 35.998. De rode cellen zijn bovengemiddeld voor de afgelopen 5 jaar, de groene beneden gemiddeld. In 2020 zijn er slechts 2 weken bovengemiddeld (week 2 en week 12), de rest is groen en dus beneden gemiddeld qua sterftecijfer

bron: CBS

Wat valt op? Het jaar 2018 was vrij dodelijk. Er stierven in week 2 tot en met week 12 ruim negenendertigduizend mensen (39.504). Er zijn nu in 2020 39504 minus 34995 is ruim 4500 minder doden dan in 2018. Het zou best kunnen dat er vanaf week 13 en de komende weken 4.500 extra doden vallen ten gevolge van corona. De klap moet nog komen. Ik vermoed dat de piek van het 2020 griepseizoen in de afgelopen 2, en de komende weken valt. En we dus dan wel rode cellen zien voor 2020. Met een schatting van 4500 slachtoffers is het dodental van de corona griep gemeten van week 2 tot en met week zeg 22 (begin juni) gelijk, of net iets hoger, dan het aantal doden van week 2 tot en met 22 van 2018. Maar dat is koffiedik kijken.

De piek in doden van corona moet nog komen. We weten dus niet of 2020 dodelijker wordt dan 2018. De vraag is of alle opwinding wel terecht is. De Mexicaanse griep was ook een global scare. Maar vergde relatief weinig doden. Hoeveel doden zou corona vergen van mensen zonder onderliggende gezondheidsproblemen? Zonder al de maatregelen? Dat is de belangrijke vraag en dat is precies dat wat we nooit zullen weten.

Als de burgers en heersers bang zijn is de nuancering ver te zoeken.

Op vrijspreker zijn we consequent geweest en hebben veel auteurs gewezen op het feit dat de kosten van corona preventie wel eens veel te hoog kunnen zijn. En dat er door depressies vanwege lockdowns, door hartpatiënten die zich niet melden, door het instorten van global supply chains, en nog veel meer factoren, er waarschijnlijk meer slachtoffers vallen, en vooral nog gaan vallen, om corona doden te voorkomen.

Er zijn volgens mij nauwelijks media die naar de cijfers kijken zoals ik die hier heb gepresenteerd. Corona griep is tot op heden in Nederland een beneden gemiddeld dodelijk seizoen. Dat is een feit. Zijn alle maatregelen wel nodig om mensen die toch al met 1 been in het graf staan te redden? Als deze reddingspoging voor alleen al Nederland 90 miljard kost, dan is dat dan niet een totale verspilling van middelen? Voor 90 miljard kan je waarschijnlijk hondsdolheid en polio en polio (lang leve de CIA!) wereldwijd uitbannen en waarschijnlijk ook kanker en / of malaria flinke klappen toebrengen. De nu genomen maatregelen zijn niet proportioneel. Maar naar alle waarschijnlijkheid buiten proportioneel.

6 REACTIES

 1. ” Ik ben daarmee een eenzame roepende in de woestijn.” Nou Ratio, dan moet je toch nog maar wat meer onderzoek doen want er zijn veel mensen met dezelfde kijk op zaken en ook veel mensen met weer een heel andere kijk op zaken. Het punt is dat dit al decennia lang voorspeld is, allerlei pogingen om de wereldbevolking een halt toe te roepen zijn tot nu toe mislukt, hiv enz. Nu doen ze het op deze manier, wereldwijde angst en opsluiten (en 5G) maar ook nu zal blijken dat je de natuur niet kunt foppen. Met niets, ze kappen bijvoorbeeld overal veel bomen de laatste tijd, voor 5G en biomassa, maar de natuur lost het op en de rest groeit dan sneller, onze lichamen zijn even ziek van weer een andere straling maar die passen zich aan. Heb jij veel negatieve effecten ervaren van 40 jaar chemtrailing? Dus je bent echt geen eenzaam roepende in de woestijn hoor, je hebt wel gevoel voor drama dat moet ik je nageven 🙂

 2. “Als de burgers en heersers bang zijn is de nuancering ver te zoeken.”

  Dat maak ik de laatste tijd mee. Mensen, vooral ouderen, laten zich gek maken door de angstverhalen op NOS Journaal en de nutteloze babbelhoofden op de publieke omroep. Ik adviseer ze om juist een ommetje te maken. Het is lekker weer, de zon schijnt en waar zij wonen is het bepaald geen infectiehaard. Dus kans op besmetting is zeer gering. Maar toch durven ze niet…

  Een krant online heeft als kop: “Zorgcentrum hard getroffen door coronavirus: 15 bewoners bezweken”. Zo’n verhaal ziet er toch veel enger uit dan: “Zorgcentrum hard getroffen door griepvirus: 15 bewoners bezweken”.

 3. Inderdaad, je bent geen roepende in de woestijn, maar de ophef-bereidheid van westerse landen neemt beangsigende vormen aan. Waarom kunnen mensen niet nuchter blijven?

  Veelzeggend is dat nederland binnen 2 weken van afwachtend en sceptisch tot volledig ophef-bereid en volgzaam is geworden. Wat zegt dat over het karakter van de gemiddelde nederlander? Wat gaat er mis in opvoeding en met name onderwijs?

  De natuur en dus ook het virus zal zich niets aantrekken van dat karakter en zal doen waarvoor het bestaat.

Comments are closed.