António Guterres, de Secretaris-generaal van Verenigde Naties heeft een oproep gedaan tot een staakt het vuren voor de gewapende conflicten op aarde. Vanwege COVID-19. Een prima initiatief. In de oproep staan deze zinnen:

Meanwhile, armed conflict rages on around the world. The most vulnerable — women and children, people with disabilities, the marginalized and the displaced — pay the highest price. They are also at the highest risk of suffering devastating losses from COVID-19.

Kloppen deze zinnen wel? We weten dat:

 1. Kinderen het laagste risico lopen om aan COVID-19 te sterven, en niet zoals de SG stelt het hoogste
 2. Vrouwen een lager risico lopen om te sterven aan COVID-19 dan mannen (70 % van de doden is man)
 3. Er weinig aanwijzingen zijn dat gehandicapten vatbaarder zijn, het zijn juist de mensen met obesitas die een groot risico lopen. Het zijn derhalve ook niet de over het algemeen nogal magere vluchtelingen, maar de overvette Amerikanen en Arabieren die zich zorgen moeten maken.
 4. Vrouwen en kinderen zijn in een oorlog niet de meest kwetsbare groep. Het zijn de dienstplichtige mannen. Die in de meeste conflicten het grootste risico hebben om te sterven.

Ik ga ervan uit dat de secretaris generaal van de Verenigde Naties op de hoogte is van deze feiten. Waarom liegt hij dan? Waarom moeten vrouwen, gehandicapten en kinderen steeds in de slachtoffer rol gedwongen worden? En mogen mannen die een veel groter risico lopen niet als slachtoffer benoemd worden?

Iedereen accepteert deze leugens als ware het de gewoonste zaak van de wereld. En wellicht zijn leugens voor de VN de gewoonste zaak voor de wereld.

Dit brengt me bij de WHO. De WHO is onderdeel van de VN. Zou de WHO ook liegen? Ze hebben in ieder geval de definitie van wat een pandemie is aangepast. En doen daarmee aan begripsinflatie. Volgens de klassieke definitie is corona geen pandemie. De mensheid is bang voor een pandemie omdat er dan miljoenen doden vallen. Volgens de WHO was de Mexicaanse griep met minder dan twintig duizend doden al een pandemie. Het is maar dat u dat weet. Ik zeg hiermee overigens niet dat we corona kunnen negeren.

Deze uiting van de SG staat volgens mij niet op zichzelf. Het gaat mij erom dat de autoriteit van de VN te grabbel wordt gegooid als men feiten negeert, en definities verandert. Een instituut dat hoop moet brengen ondergraaft haar morele fundament.

6 REACTIES

 1. Wanneer liegen overheden en instituten niet? Ze liegen altijd, maar ja zo lang men er in blijft trappen. Volgens mij kun je corona wel negeren, de natuur houdt om de zoveel tijd opruiming, of het nu komt door straling of weet ik wat maakt niet uit, als je gaat dan ga je.

 2. Iemand hier vroeg laatst of er enig bewijs is voor het bestaan van dit Covid-19 virus. Een foto of andere vorm van bewijs. Bestaat dit bewijs? Er gaan mensen dood aan “Covid-19”. Is dit inderdaad één virus of een verzamelnaam voor allerlei ziektes die nu mooi in een (politiek) verhaal passen?

  Er wordt hier vaak gezegd dat je kan zien dat een politicus liegt als zijn/haar lippen bewegen. Waarom zouden zij nu opeens wel de waarheid spreken? Dit ‘virus’ is erg slecht voor onze vrijheid, welzijn en levensstandaard.

  Het is bijna te mooi om waar te zijn (maar niet voor ons): Er is een onzichtbaar en dodelijk gevaar en de enige manier om het gevaar te bezweren is alles doen wat de politiek zegt dat je doen moet. Welk bewijs is er voor de juistheid en effectiviteit van hetgeen zij adviseren? De tests lijken op hun best beperkt betrouwbaar (false positives/negatives).

  Ik wil best geloven dat de kerkhoven en kerken in Italië uit hun voegen barsten met lijken. Maar wat is er werkelijk aan de hand? Is er iemand die dit onderzoekt? Overigens zonder aluhoedje theorieën. Is het mogelijk om een virus uit de lucht te scheppen en het bestaan er van aan te tonen? Als dat niet kan, hoe kan het dan besmettelijk zijn?

  Zo, een gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen antwoorden…

  • En inderdaad, waarom liegt een politicus? Waarom is water nat? Waarom zegt een koetje “boe”? Waarom schijten beren in het bos?

   Naar veluid is de directeur van de WHO een communist uit Ethiopië. Met een verleden als terrorist en folteraar. Die steunt zijn communistische vrienden/geldschieters in China.

Comments are closed.