Het Anarcho virus?  Wat nu weer? Hebben we niet al genoeg rampspoed gehad in 2020?  Een spinnenplaag kunnen we nu niet gebruiken.  O wacht, dat is het Arachno virus.


Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn, het is een goedaardig virus. Derhalve kunt u uw masker weer afdoen, maar houdt u wel rekening met onderstaande belangrijke en logische instructies van uw heersers:

Het Anarcho virus is een virus dat alleen mensen treft die het Non Agressie Principe schenden en voor die abjecte figuren is het extreem dodelijk.  Dus stel je voor dat je als ambtenaar/politicus met 100 mensen op een eiland bent waar dat virus rondwaart. En je kunt geen geweld gebruiken om voornoemde mondkapjes regels op te leggen.  Wat te doen als mensen op het eiland inzien dat je compleet gestoord bent met je clowneske ‘nieuwe normaal’ en de minst geschikte persoon om een geweldsmonopolie te hebben en juist slachtoffer moet worden van het virus? Hoe ga je de pandemie bedwingen? Hoe zorg je ervoor dat je mede geweldplegers in leven blijven zodat je met deze handlangers aan de macht blijft?   Blijf je opgesloten in je palmbladen hut of ga met je zelfgemaakte kruisboog wapperen om je stupide regels af te dwingen? Met het Anarcho virus op de loer heb je niet meer de keuze tussen:

Geld of geweld

¿Plata o Plomo?

Persuasion or force

Ostracisme of dwang

LIbertarisme of Socialisme

Voluntarisme of Democratie

Je zult alles op vrijwillige basis moeten doen.  Klinkt schier onmogelijk maar eigenlijk is dat zoals je reeds grotendeels door het leven ploetert. Het kost moeite soms, dus daarom streven veel mensen ernaar om heerser te worden. Liever lui dan moe. Laat de buurman maar in de file staan elke dag om toegevoegde waarde te leveren aan klanten die veeleisend zijn en dan toucheer ik de helft van zijn inkomen wel via de Belastingdienst.  Leuk bedacht, maar niet als er een Anarcho virus is.


Hoe ga je obesitas te lijf?  Met geweld zoals een suikertax of zo?  Dat kan dus niet met het Anarcho virus.  Om zelf te overleven laat je iemand met rust zolang hij/zij je niet dwingt om mee te betalen aan zijn/haar ziektekostenverzekering. Kan best dat hij/zij een hogere verzekering kan betalen met het geld dat hij/zij uitspaart op de – vrijwillige – pensioenpremies. Je kiest voor een vliegtuigmaatschappij die je per kilo laat betalen, dat is een vrijwillige transactie dus virus proof.  Fat shaming is overigens niets mis mee als je Democrat bent en is ook virus proof.

Over kiloknallers gesproken, ik was laatst bij een BBQ en sprak een elektro ingenieur uit Zweden. Na hem gecomplimenteerd te hebben met de anti lockdown aanpak van zijn heersers kwam toch het Stockholm syndroom weer bovendrijven. Onderwijs moest verplicht anders zou niemand meer leren en de corona crisis had toch aangetoond dat de overheid de gezondheidszorg moet runnen.

Misschien in Zweden, maar in de UK moesten de burgers de NHS redden, in plaats van andersom!  Krijg je dan ook al je geld terug nu blijkt dat je jarenlang hebt betaald voor zo’n episch falend systeem? Uiteraard niet, dat is het mooie van geweldsmonopolies.  Je faalt aan alle kanten en in plaats van dat je failliet gaat zoals in de vrije markt, verhoog je de belastingen en dwing je mensen zichzelf op te sluiten zodat je niet hoeft te doen waar ze je voor betaald hebben. Een normaal bedrijf zou blij zijn met extra klanten en zo snel mogelijk opschalen.  Vraagje, hoor je de media nog over het gebrek aan beademingsapparaten?  Dat was toch zo’n groot probleem?  Crickets.

De eerste berichten zijn al te lezen dat een ‘corona crisisheffing’ onvermijdelijk is.  Beter zou zijn een ‘fascistische overreactie van overheid op een relatief onschuldig virus’  heffing.  Maar dat bekt niet zo lekker.  Een ‘Cares’ Act en “ Heroes’ Act  klinkt veel beter, maar al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.  Overigens misschien wel een goed idee om wat harde assets zoals goud in je portfolio te hebben als er trillions aan $$$ worden bijgedrukt, maar dat geheel terzijde.

De reactie van overheden heeft wel iets weg van een auto immuun ziekte. De verdediging slaat op tilt en richt zich op de productieve cellen die bijna weggevaagd worden waardoor de parasitaire overheid zelf ook in gevaar komt.  Intelligent lockdown. Right.  Zou mooi zijn als we de maatschappij konden inenten met een forse dosis Anarcho virus zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.  Ik ken wel wat politici waarbij ik gaarne, zonder lubricatie, een Red Pill zoals een fraaie hard copy van Man, Economy and State naar binnen zou willen schuiven where the sun don’t shine. Beschouw ik als zelfverdediging, ook virus proof.

Terug naar de zonnige BBQ, mijn Zweedse collega vond ook dat de dienstplicht moest terugkomen anders hebben mensen geen discipline.  Ik zei daarop: ‘let’s also reintroduce slavery while we are at it’.  Toen vertoonde hij acuut een typisch symptoom van het Anarcho virus, hij ging over op “Ostracisme”.  Helaas had hij niet door hoe goed dat kan werken in plaats van mensen dwingen en met pistolen in hun gezicht te wapperen.  Rothbard schrijft in ‘For a New Liberty’  ook over de potente werking van het ‘schervengericht

Ik geef grif toe, mijn reactie was er ook niet bepaald op gericht om nog lang te debatteren. De kans dat je tijdens een BBQ iemand overtuigt om wat minder dwang te gebruiken is nagenoeg nul, dus zolang er geen Anarcho virus is kun je je beter concentreren op je ‘Coors’ competence, bier drinken.


Larken Rose is wat optimistischer, die geeft tips over ‘Persuasion’.  Ik neem meestal niet de tijd om de hele eiland analogie uit te leggen, maar het schijnt effectief te zijn zoals ik schreef in ‘ we zijn omringd door anarchisten!.  Je kunt zelfs demonstreren dat verstokte socialisten eigenlijk anarcho-kapitalisten zijn met dit voorbeeld.  Derhalve is de conclusie (en het is waar want de experts zijn het eens): het Anarcho virus is niet alleen extreem besmettelijk maar de fatality rate is ook nog eens bijzonder laag in vergelijking met  Statisme, die andere besmettelijke ziekte. Hopelijk zullen we snel immuun zijn voor de Ebola onder de waanideeën/memes,  die al eeuwenlang pandemische hoeveelheden geweld, dood en verderf (‘hurt’ immunity) over de mensheid uitstort, maar de dwingelandij waar overheden de laatste tijd eenvoudig mee weg komen voorspelt weinig goeds voor de korte termijn.  Een silver lining is dat het sluiten van scholen kan bijdragen aan het minder snel verspreiden van staatspropaganda en het redden van levens:

Larken is ook bezig met een mirror project,  Hopelijk komt dat binnenkort online en kun je het aantal familieleden die je uitnodigen voor Kerst nog verder uitdunnen. Dan zou je bijna je hazmat suit aantrekken om het Anarcho virus te trotseren en ze met geweld dwingen om de vragen te beantwoorden. Met hetzelfde argument dat mijn Zweedse collega en Statisten ook altijd gebruiken om hun geweld te legitimeren: ‘het is voor je eigen bestwil’.

“The essence of government:  paying hospitals $39.000 every time they use a ventilator that, it turns out, literally kills patients.”  – Larken Rose.

Moge de slachtoffers van overheidsgeweld opvaren naar de hemel en de daders gevirusdeeld worden.

Hijseenberg, Ascensio Domini 2020

5 REACTIES

 1. Echt een mooi artikel, klopt als een bus, als verslaafden stoppen met verslaafd te zijn zijn er geen verslaafden meer, als moordenaars stoppen met moorden zijn er geen moorden meer, als volslagen gestoorde lieden stoppen met regeren is er geen ellende meer, als de bouwers weigeren windmolens en zonneparken te bouwen zijn die er ook niet meer. Het komt altijd op één ding uit, het ligt aan de mensen zelf.

 2. Ooit leerde ik “Je vangt meer vliegen met honing dan met azijn”.

  Dus laat die collega uit Zweden je maar uitleggen over geniaal staatsscholen, staatsziekenhuizen en dienstplicht zijn, en stel veel ‘domme’ vragen. 9 van de 10 mensen wil toch niet overtuigd worden van andere ideeën, ze willen pronken met de voortreffelijkheid van hun eigen ideeën. Als je ze zichzelf klem laat lullen dan kun je in elk geval genieten van de bijbehorende woedeaanvallen. Want als de argumenten op zijn, blijven de beledigingen over.

  Overigens hoorde ik van kennissen in Zweden dat het beleid daar ook veel schade aanricht, dreigt aan te richten, bij kleine ondernemingen. Misschien moeten deze niet gedwongen sluiten maar komen klanten veel minder langs vanwege de massapaniek vanwege het Xi Jinping (XJ-19) Virus.

 3. In relatie tot die auto aan het begin van het artikel.

  Als je auto kapot is dan ga je naar de garage en niet naar de overheid. Het is daarom ook logisch om naar de dokter te stappen op het moment dat je gezondheid hapert. De overheid bij je gezondheid betrekken ligt niet voor de hand.

  Dank voor het artikel; leuk and to the point.

 4. Collectivistische
  Overheid
  Ruineert
  Onschuldige
  Naieve
  Afhankelijken

Comments are closed.