U moet mondkapjes dragen in het openbaar vervoer maar mag geen effectieve medische mondkapjes gebruiken. Want daar zijn er te weinig van. Met andere woorden. Het is propaganda. U heeft niets aan die mondkapjes maar moet ze wel dragen. Het is een ontkenning van uw rationaliteit. Een symbool van onderwerping aan de verdwazing. Dit is ongeveer het niveau dat de propaganda in de koude oorlog bereikte. Een kernbom? Zoek even dekking en je overleeft het wel….. Denkt u nu echt dat een niet medisch mondkapje effectiever is tegen corona als het schuilen onder een bureau tijdens een kernoorlog? Of het schuilen onder een tafelkleed tegen een waterstofbom?

Als de NL regering zich verlaagt tot dit niveau van manipulatie, wat zegt dat over de andere maatregelen die ze tegen het corona virus hebben genomen? Zijn die zoveel slimmer?

Nu ik toch bezig ben de propaganda met betrekking tot atoombommen te behandelen kan ik niet nalaten u te wijzen op het in 1951 verschenen boekje “survival under atomic attack“. Atoombommen zullen de aarde niet kunnen vernietigen. En. Radioactiviteit is niet het grootste gevaar.

Ik wil bij deze herhalen hoe belangrijk het is naar overheidspropaganda te luisteren. Wees een brave burger en doe een niet effectief mondkapje op als u met het openbaar vervoer gaat reizen!

Voor de liefhebbers, nog een propaganda filmpje. Slik die blauwe pil en zet dat masker op.

19 REACTIES

 1. Als Nederland een rechtstaat was geweest zou ik een medisch mondkapje opdoen in een trein en een proefproces uitlokken. Maar Nederland is geen rechtstaat dus helaas.

  Wat moet het doel zijn van dit beleid? Dat mensen weer ouderwets als vee bij elkaar staan in een trein die uren stil staat in een weiland?

  Ik denk dat met dit maffe advies de kees wel is gemaakt om de spoorlijnen te asfalteren en te vervangen door zelfrijdende taxi’s. Want zo af en toe kan OV toch best handig zijn.

  • Hoe zou het onderstaande aangaande 1,5 meter samenleving nou komen, als je burgemeesters hebt als deze heeft deze de tijd van zijn leven: Burgemeester in oorlogstijd maar dan zonder 2 vuren,
   “Een zomer vol met beperkingen, daar dreigt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls mee. Het was op Hemelvaartsdag, in combinatie met het mooie weer, op veel plekken veel te druk.”
   Hij dreigt er mee, DREIGT er mee dat hij het de bevolking extra moeilijk gaat maken als het niet gaat zo HIJ WIL, dan ben je gewoon een ……..(zelf invullen a.u.b.)

   RIVM: Mensen vinden 1,5 meter afstand houden steeds moeilijker
   Het lukt mensen steeds minder goed om 1,5 meter afstand te houden.
   NU.nl
   Anderhalve meter afstand houden vinden we steeds moeilijker
   De Nederlandse bevolking slaagt er steeds minder goed in de anderhalve meter afstand te bewaren, vooral bij familie en met collega’s.
   Metronieuws.nl
   Het Nieuwe Normaal nu al een mislukking, 1,5 meter afstand één grote fail
   1,5 centimeter afstand past veel beter in het nieuwe normaal.
   ThePostOnline
   Steeds meer mensen hebben moeite met 1,5 meter afstand houden
   De Nederlandse bevolking slaagt er steeds minder goed in de anderhalve meter afstand te bewaren. Het aantal mensen dat zegt dat “anderen zelden of nooit
   LINDA.
   Coronanieuws: anderhalve meter afstand houden lukt ons steeds minder goed
   In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.
   Omroep Brabant

   • Ja de Coronadictators, en de hoernalisten, roeren zich om ons te beschermen tegen onszelf. Oh oh waar zouden wij toch zijn zonder al die zelfbenoemde beschermers?

    Het rare is dat de norm hier 1,5 meter is en in Engeland 2 meter. Wie zou er gelijk hebben? Ik denk geen van beide. Het rare is ook dat de gezonde mensen geisoleerd moeten worden, niet de zieken.

 2. Mondkapjes: de ultieme vernedering van het soevereine Nederlandse volk. Althans, een poging.

 3. Ik eis een coronacoupé!
  Er zullen ongetwijfeld heel veel mensen zijn die gedwongen gebruik maken van het OV omdat ze geen auto hebben bijvoorbeeld. Ik ben 62 (risicogroep! maar ik mag niet zelf uitmaken of en hoe ik een griep oploop), werkzaam in het onderwijs waar al die tijd is doorgewerkt, maar mijn kleinkinderen zou ik niet wekelijks per trein mogen bezoeken zonder muilkorf? Ik ben echt te oud voor dit gezeur.
  Ik wil tenminste 1 treinstel voor mensen die niet meedoen aan de angstterreur en zich niet laten muilkorven. Ik wil gewoon met de trein kunnen, de conducteur hoeft niet eens te komen controleren want je komt geen enkel station in of uit zonder in of uit te checken aan de ov-chipkaartpoort. Wie doet mee?

  • Ik niet Astrid ik kom nooit in het openbaar…edoch uw actie heeft mijn sympathie!

 4. Er zijn mondkapjes die de drager ervan bescherming bieden. En vermoedelijk ook de ander. En er zijn mondkapjes die de ander bescherming bieden, maar de drager niet. Je bent als mens met dit kapje kennelijk meer begaan met het lot van je medemens. dan met je eigen lot. Zeer sociaal. Dit type is verplicht in het OV. Als iedereen dit kapje draagt, is daarmee ook de ander beschermd. En met die verplichting wordt de sociale mens beloond voor zijn goede gedrag.

  Het andere type mag kennelijk niet, vanwege de schaarste ervan, maar levert geen boete op. Want dat zou een boete op schaarste zijn. En een boete op bescherming van je zelf. En dat zou vreemd zijn. Immers je mag jezelf beschermen. Al met al is de redenering te volgen.

  • @Bertuz. Zie het volgende filmpje, https://www.dumpert.nl/item/7888153_12d7c111 Met “pasa” bedoelt de tester dat de nevel door het masker heen naar buiten gaat en derhalve anderen kan besmetten met de vochtdeeltjes in jouw adem. Slechts enkele keren roept hij “non pasa”.

   Met de fake maskers bescherm je noch jezelf noch anderen. Je laat alleen zien dat je jezelf onderwerpt aan irrationele maatregelen. Dat je buigt voor de gekte.

   • De non pasa kapjes werken kennelijk. En de pasa kapjes wellicht ook door toch wat nevel tegen te houden. Dat je je onderwerpt, is niet per se zo. Sommige mensen hebben met het dragen van kapjes geen probleem. Soms hebben mensen het dragen van kapjes ervoor over. Zo kan je naar Duitsland en naar Oostenrijk. En straks is corona geschiedenis en kan je lachen om al die foto’s met die stomme kapjes.

   • @Bertuz. Kapjes dragen is een individuele keuze, die soms best te verdedigen is. Waar ik mee zit is de irrationaliteit die uitgaat van het bevel om met mondkapjes aan het OV deel te nemen om corona verspreiding tegen te gaan. Maar het verbod om dit met effectieve mondkapjes te doen.

    Stel, ik ben verpleegkundige en loop de hele werkdag met een goed mondkapje op. Dan kom ik in het OV en moet ik een niet effectief mondkapje opzetten van de overheid. Leestip: Kafka. Leestip: Orwell.

   • Nog een leestip: Dagboek van een Psychopaat door Lisa Wortelboer 🙂

 5. Kan dat, het einde van zelfstandig zijn zonder dit ooit geweest te zijn…blijkbaar.

  • Een goede opmerking. Ik vind het jammer dat zelf niet opgemerkt te hebben. 😉

 6. @Ratio, als ik verpleegkundige was, zou ik een goed mondkapje opzetten als ik dat zou hebben. Ik wed dat dat geen probleem gaat opleveren. Het libertarisme is hopelijk toch groter dan dit?

  • @Bertuz. Dit artikel toont aan hoe idioot de staat kan zijn. Na wat googlen zie ik overigens dat er redelijk effectieve mondkapjes te koop zijn die je toch mag gebruiken in het openbaar vervoer. De gedachte van de overheid, gij zult geen bewezen effectieve mondkapjes gebruiken in het openbaar vervoer, maar moet het met minder goede mondkapjes doen, die mogelijk geen enkele bescherming bieden, blijft echter overeind.

   • Ook al mag dat zo zijn, je trekt je er toch niets van aan. Eerst de staat heel groot maken, groter dan de staat is om daar vervolgens over te vallen. Ik zou zeggen doe je ding. Wacht niet op “toestemming/goedkeuring”. Ik zou de staat niet zo serieus nemen, zeker niet in dit soort gevallen.

Comments are closed.