Vrijspreker: Heersers, onderdanen en vrijheidsstrijders proberen in te schatten hoe de pandemie hun kansen verandert. Wat denkt U? 

Opperdienaar: De onderdaan schreeuwt om meer macht voor de heersers, zoals altijd. Zijn verhaal verandert niet echt, alleen het excuus voor die machtsoverdracht verandert. De vrijheidsstrijder begint denk ik langzamerhand in te zien dat hij weer bij de neus genomen wordt. Net als bij de Irak oorlog en de Afghanistan bezetting veranderen de redenen voor deze enorme machtsgreep steeds en dan ruikt hij onraad.

Maar de heersers, dat is waar het meest interessante proces plaats vindt. Zoals altijd eigenlijk. Ooit was de heerser de baas omdat hij door God was aangesteld. Maar God verdween en opeens handelde diezelfde heerser nu in de naam van het algemeen belang, ‘berekend’ door ‘wetenschappers’. In de politiek voeren verschillende partijen verschillende argumenten aan om de scepter te mogen zwaaien. Aan de linker kant was dit traditioneel de uitgebuite arbeider die beschermd zou gaan worden door de heerser. Daarvoor moesten gewichtige intellectuelen eerst aan de arbeider uitleggen dat hij uitgebuit werd via de ‘labor theory of value’.

 

Toen de arbeider langzamerhand van het toneel verdween doordat deze onder het kapitalisme eigenlijk steeds rijker werd en onder communisme steeds armer en spullen uit Azië geïmporteerd werden, moest de linksmensch naar een andere reden op zoek om met de scepter te zwaaien. Wanhopig werd naar nieuwe onderdrukte groepen gezocht; moslims, transgenders, homos, vrouwen en mensen met allerlei huidskleuren behalve een witte. Het probleem daarmee was altijd dat deze vaak een hekel aan elkaar hadden, zodat er geen vuist mee te maken viel. Zelfs de LGBTQ gemeenschap is niet echt een gemeenschap waarbij de neuzen 1 kant op wijzen. Extreme moslims gooien homo’s van een flatgebouw of onthoofden ze, vrouwen hebben nauwelijks rechten in Saoedie Arabië. Het gaat gewoon niet samen. Je zag de paniek al uitbreken toen iemand er een bommetje in gooide getiteld: “Islam is right about women“.

Vrijspreker: U denkt dus dat geen van die onderdrukte groepen de nieuwe reden voor scepter zwaaien gaan worden?

Opperdienaar: Ik denk het niet. Je ziet het aan verlies van mastodonten Bernie Sanders en Jeremy Corbyn en marginalisering van de PvdA. De ecofascisten geven denk ik het goede voorbeeld. De planeet, moeder aarde als vervanging van het nationalistische moederland en alle onderdrukte minderheden. Die planeet wordt gepijnigd door al onze activiteiten en is er net zo erg aan toe als alle arbeiders, LGBTQ, moslims, en niet witten bij elkaar. En je kunt er de handen voor op elkaar krijgen en de witmensch schuldbewust naar zijn privilege starend.

Dus ecofascisme stond in de startblokken om uitgebuit te worden, toen de pandemie toesloeg. Dat was eigenlijk nog mooier. Het is ook grensoverschrijdend, dus vereist een wereldregering om te bestrijden, maar daarin verschilt het niet van ecofascisme. Voordelen van de pandemie zijn denk ik dat het mogelijk wordt iedereen in zijn huis op te sluiten, gesteund door een leger hysterische gekken die doodsangsten uitstaan. Hier een schoolvoorbeeld (onderwijzeres).

(Verlinken van de ongehoorzame onderdaan gebeurt ook in Nederland.) Dat is handig als je protesten de kop in wil drukken. In Frankrijk is de noodtoestand met 2 maanden verlengd. De pandemocratie maakt dichte grenzen ook mogelijk, dus de nationaal socialisten zijn ook tevreden. Je ziet het ook aan Greta die gelijk door had dat ze over moest springen van de global warming naar pandemie trein.

Daarnaast wordt ook ongemerkt een soort basisinkomen ingevoerd. Iedereen is blij dat hij thuis zit met een staatsvergoeding. Lekker Netflix kijken. Sommige ondernemers waren verbaasd dat hun werknemers niet eens meer aan de slag wilden. AOC meldde al: “Zie je wel dat het een onzin argument was dat het geld voor mijn Green New Deal er niet was?” Er is een pandemie en het regent geld uit de hemel en niemand gebruikt meer een vliegtuig. Dit bewijst maar weer eens dat al dat geld gebrek onzin is. De overheid kan iedereen geven wat deze nodig heeft zonder nadelige gevolgen anders dan dat de aandelenmarkten wat omlaag gaan.

Als klap op de vuurpijl spreekt de pandemocratie denk ik veel meer aan in de derde wereld dan het ecofascisme. Daar zullen ze iets gehad hebben van:”Jaja, nu het onze beurt is mogen we opeens geen welvaart meer. Heel jullie welvaart is gebouwd op productiviteit uit fossiele energie en nu mag dat opeens niet meer”. Maar magere Hein, daar krijg je ze wel mee in het gareel in de derde wereld.

Vrijspreker: Dus U denkt dat heersers hun protection racket van oude groepen wat naar de achtergrond verplaatsen en dat nu de pandemocratie het gaat winnen in samenwerking met de ecofascisten? 

Opperdienaar: Dat lijkt me wel de beste weg, wat wil je als heerser nog meer? Je krijgt de noodtoestand in de schoot geworpen, iedereen is afhankelijk van jouw geldpers, de prijzen blijven op peil omdat de omloopsnelheid van geld een duik neemt, Je nationaliseert de economie voor een prikkie, vluchten kan niet meer.

 

7 REACTIES

 1. Pandemocratie, mooi gevonden, die god Pan krijgt overal de schuld van. Ja klikkers, politie net zo fout als in de oorlog. De aard van het beestje laat zich raden, berichtgevingen subjectief, zoals deze “Het aantal dodelijke slachtoffers door corona bedroeg zondag in Gelderland 592. Dat zijn er 6 meer dan een dag eerder.”
  Zo is het net of er op zaterdag 586 mensen waren bezweken aan corona en op zondag 592, terwijl het er maar 6 waren. Zo krijg je de meeste mensen wel banger en banger. Wat een stel schijthuizen leven er toch op de wereld.

 2. ff denken 6000 (ongeveer + wat er nog in de kast zit) doden op 17000000 maakt 0,00035enz…tja wat nu..12 tot 18 maanden 1.5 meter afstand houden…dus..

  • Eerder tegen de 18 miljoen heb ik wel eens ergens gelezen dus het percentage is/ligt nog lager peter, ja het is echt ongelooflijk, wereldwijd op ruim 7,5 miljard mensen ongeveer 240.000 mensen bezeweken, ik reken dat maar niet uit want dan kom je in veel nullen terecht.

   • Goed gereflecteerd Willem prachtig..tja die getallen doen wat onwerkelijk aan maar dat veilige gevoel is wat waard..toch

 3. Prima artikel.

  In zijn algemeenheid wil ik graag vermelden dat de focus op democratie niet terecht is en niet de kernzaak is in de strijd om macht en invloed. Ik merk dat er veel onbegrip bestaat over het element democratie als onderdeel van het bestuursmodel van de Nederlandse natiestaat.

  Welnu, democratie is een bestuursvorm. Met de democratische bestuursvorm wordt de dominante invloed van het volk op de (dagelijkse) leiding van de natiestaat geregeld. In de praktijk komt dit neer op het volgende neer: op lange termijn maakt het volk – via het parlement – wetten en op korte termijn controleert het volk de dagelijkse leiding van de overheid.

  Wat controleren onze volksvertegenwoordigers? De volksvertegenwoordigers contoleren de overheid op de gebieden ‘overheidsrol’ en ‘overheidstaken’.

  Wat betreft de overheidsrol, deze dient ook bepaald te worden door het volk (over democratie gesproken) en beschreven te staan in de grondwet. Het verschil tussen een nachtwakerstaat en een verzorgingsstaat is enorm en onoverbrugbaar. Namelijk het verschil tussen individuele autonomie en onderworpenheid centraal gezag met staatskapitalisme. Het is ronduit een crimineel vergrijp dat de regering in de uitvoerende macht de overheidsrol kan bepalen, terwijl de regering slechts kan uitvoeren. Vandaar de naam ‘uitvoerende macht’.

  Een ander misverstand. Alhoewel in de volksmond vaak gesproeken wordt over politici, hebben we bij het bestuursmodel van de Nederlandse natiestaat uitsluitend te maken met de actoren ‘volksvertegenwoordigers’ en ‘ambtenaren’. Om misverstanden te voorkomen; de ministers in de uitvoerende macht behoren ook tot de actor ambtenaren. Kortom, de actor politicus bestaat niet in de grondwet en ook niet in het bestuursmodel van de Nederlandse natiestaat.

  Dat de leden van de twee actoren (volksvertegenwoordigers en ambtenaren) in dezelfde politieke partij zitten is een dubbele corruptie van het bestuursmodel; zowel optreden in de wetgevende macht als de uitvoerende macht & niet-legitieme politieke partijen (het fenomeen van politiek partijen is niet benoemd in de grondwet) !!

  Het bestuursmodel van de Nederlandse natiestaat is een onovertroffen oplichterij. Een wanproduct dat in de loop van de tijd tot stand is gekomen en opgesteld door macht psychopaten. Het volk begrijpt er werkelijk niets van, daar ze niet is opgeleid in democratische vaardigheid. In Nederland heb je een bewijs van bekwaamheid nodig voor zo goed als iedere activiteit. Deelnemen aan het democratische proces van stemmen en verkiezingen daarentegen kan plaatsvinden op basis van uitsluitend het geboorterecht. Het geboorterecht van vrijheid is niet zo bekend bij de gemiddelde Nederlander, die denkt vrij te zijn bij het bepalen van hun GSM abonnement en de overweldigende keuze in de supermarkten van de consumentenmaatschappij.

  De debilisering van de maatschappij is niet aan te zien. Alhoewel ik er redelijk mee om kan gaan, is het me af en toe te veel en schrijf ik het van me af. Dank voor de aandacht. Ik heb wat stoom afgeblazen en kan er weer even tegen. Op naar de op handen zijnde vaccinatie, inclusief vaccinatiepaspoort.

  • ‘Op naar de op handen zijnde vaccinatie, inclusief vaccinatiepaspoort.” waar heel veel mensen voor in de rij zullen staan. Kijk maar naar het verlangen allerlei pasjes in de knip te hebben. Ach wat geeft het, het is nu eenmaal genetisch zo bepaald en eigenlijk is het ook wel aandoenlijk, het kinderlijke in ieder mens. De bravoure van mannen en prinsessenjurk bij vrouwen als ze gaan trouwen en de handtasjes en schoenen en parfum verzamelingen, heel onschuldig allemaal. Het is jammer dat er wat andere soorten bij kwamen die daar misbruik van gingen maken, Freud en zijn schoonzoon waren de grondleggers van dit gedoe, subliminale boodschappen die een ieder dagelijks beïnvloeden kun je rustig aan deze heren toeschrijven. De een is daar gevoeliger voor dan de ander, maar het is er wel.

Comments are closed.