De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Dus:

 1. De EU grijpt haar kans om zelf belastingen te gaan innen. Voorheen werd ze betaald uit bijdragen van de lidstaten.
 2. Terwijl elk bedrijf moet knokken om de gevolgen en verliezen van corona op te vangen, gaat de EU de kosten voor de bedrijven nog eens verhogen. Dat noem je dan helpen?
 3. En standaard, ze beginnen met een ‘kleine’ belasting en alleen voor de ‘grote’ bedrijven. Dat maakt de invoering minder controversieel. Maar uiteindelijk bent u ook aan de beurt, vgl de inkomstenbelasting, of de BTW, die begonnen ook heel laag en alleen op hoge inkomens en luxe.

7 REACTIES

 1. Zie het van de zonnige kant. De EU zegt continu de verkeerde dingen op het verkeerde moment. Zelfs de nepnieuws-media melden dat de EU conclusies in rapporten verandert op befehl van de Chinese communisten.

  Poedel Timmerfrans en dat Duitse veenlijk zijn ook een geniaal duo om zich ‘geliefd’ te maken onder de mensen. Hoe lang zou de EU nog bestaan als het corona drama voorbij is? Maar de laatste stuipen kunnen veel schade aanrichten…

  • De EU heeft zijn doel gediend en kan vervangen worden door de VN.
   Zelfde met Euro en Dollar, die vervangen kunnen worden door een globale digitale munt.

 2. Ja maar de redding is nabij want geert Wilders wil een Nexit 🙂 , de Pvv regeert niet en zal dat hoogst waarschijnlijk ook nooit meer gaan doen na 2021 als de nazistaat helemaal een feit is, maar het bekt wel lekker zo in de media her en der.

 3. De hele wereld heeft te maken (gehad) met corona en de financiële gevolgen ervan. Als alle landen de gemaakte kosten afboeken/zelf nemen, kan de wereld weer verder gaan op het niveau van voor corona. Waarom eerst geld bijdrukken en dan (gedeeltelijk) schenken? Dat leidt op zijn best tot een transfer. Maar wat is dan je export waard? Eerst geld schenken aan een land en dan staan te juichen bij de besteding van die schenking. Dan kan je net zo goed de goederen en diensten schenken.

 4. EU belastingen. dat willen ze al tijden. Voorheen was het een CO2 belasting, een bankencrisissolidariteitsbelasting is geloof ik ook wel eens voorgesteld en nu weer een nieuwe poging. Overigens kun je bedrijven niet belasten. Je kunt alleen mensen belasten. Voor het bedrijf is de belasting enkel een kostenpost die doorberekend wordt in de prijs van het product of in het salaris van de medewerkers. “There is no free lunch”, Milton Friedman; ergens in de jaren 80 van de vorige eeuw.

Comments are closed.