5 mei: In Den Haag zijn tientallen mensen opgepakt omdat ze zich niet aan de regels hielden. Denkelijk hielden ze geen 1.5m afstand.

Ongetwijfeld door het gezag dat de bevelen correct en volgens de regels opvolgde.

Wat een vreselijke dag om bij het demonstreren te worden opgepakt!

Ik heb mijn bevrijdingsvlag, zojuist, half stok gehangen.

15 REACTIES

 1. Als zo’n bonnenschrijver iemand aanhoudt dan is de afstand toch ook minder dan 1,5 meter?

  Ik zag eerder vanmiddag een stukkie in de Telegraaf hierover waarbij, naar ik mij herinner, gesuggereerd werd dat het om ‘extreem rechtse’ types zou gaan maar daar vind ik intussen niets van terug. https://www.telegraaf.nl/nieuws/224039108/politie-houdt-tientallen-anti-lockdownbetogers-aan-bij-den-haag-cs

  Waar zijn ze eigenlijk bang voor in Den Haag? De politiek is dagenlang op ‘reces’, dan is er toch praktisch niemand in dat oord?

  • Ze zijn niet bang want ze komen overal mee weg en kunnen gewoon vrij over straat en er overkomt ze niks, dit vond ik ook wel een goeie “* Het virus is als herpes: veel mensen hebben het, maar als iemand aan een hartaanval overlijdt en hij test positief op Herpes, dan is de doodsoorzaak toch ook niet Herpes?? Er zijn duizenden virussen!”

   • @Willem

    Binnenkort zal uit onderzoek blijken dat corona de veroorzaker is van allerlei onderliggende ziektes. Mark my words.

   • Die gedachte had ik ook al. Wij moeten beven van angst voor een virus dat de meeste menten (99% +) niet noemenswaardig ziek maakt. Ik heb het zelf ook gehad denk ik (want een kennis testte positief hierop) en voel mij nog steeds prima. En eigenlijk steeds beter. Dankzij de ‘lockdown’ rust ik goed uit, neem de tijd om uitgebreid en vers voedsel te koken, zit lekker in het zonnetje te werken. Dat moet ik vaker doen.

    Op Zerohedge kwam ik de term “Virus Of Mass Destruction” tegen. Net als met die wapens van Saddam en net zo echt als deze bekende WMD’s…

  • @Niko
   De bonnenschrijvers scheuren ook als randdebielen over ‘s-lands wegen. Men mag de voor iedereen geldende verkersregels overtreden daar waar anderen op de bon geslingerd worden. Ze zijn er niet om het volk te beschermen, ze zijn er om ons van het lijf van de machthebbers af te houden. En dat geldt ook voor die anderhalve meter bullshit bekeuringsacties. Protesteren gaat ook niet helpen, er is altijd wel zo’n kakfiguur bij die bevestigt dat zijn collega keurig op afstand bleef maar jij niet. Ik spreek als ervaringsdeskundige en dat was al jaren geleden, het is er alleen maar slechter op geworden. Corrupt inderdaad.

   En dan zijn er ook nog van die randdebielen die stellen dat Orbán een dictator is. Sukkels.

   • Dat is de bekende “Liegen + ambtseed = waarheid”. Het wordt zelden door een rechter van tafel geveegd. De ene ambtenaar moet de andere uit de wind houden…

    Wat Orbán betreft ben ik niet goed op de hoogte van e.e.a. dus ik kan er niet over oordelen. Maar als een idioot als Timmerfrans je verklaarde vijand is dan doe je iets goed.

 2. De regering en overheid menen met geweld te moeten optreden tegen mensen die zichzelf op straat durven blootstellen aan een verkoudheid? Begrijpelijk en respect dat mensen de straat opgaan om te protesteren, maar het grootste protest moet nog volgen, namelijk nadat het te laat is.

  Maar hoe lang gaat de marketing corona zwendel eigenlijk nog door? Totdat iedereen is gevaccineerd en gechipt tot de dood als bijwerking er op volgt?

  • Opmerkelijk dat extreem links, antifa en aanverwante clubs, het bij dit protest hebben laten afweten. Deze clubs zijn voor de lockdown, voor vaccinatie, voor chippen als vee en meer macht voor de overheid? Of heeft George Soros ditmaal geen geld vrijgemaakt voor een massaal protest met lekker veel geweld zoals gebruikelijk en waarbij corrupte politie opdracht krijgt jullie weer eens in de watjes te leggen?

 3. De leeghoofdige bloedhonden van de overheid, de agenten die de knuppel met groot genoegen over de protesterende menigte halen en ze oppakken begrijpen met hun laatste paar hersencellen werkelijk niet dat dit protest ook voor henzelf en hun familieleden hun laatste beetje gezondheid, vrijheid en leven is?

  Dergelijke staatsdienaren zijn voor het volk geen knip voor de neus waard en van hetzelfde soort als de agenten die ooit collaboreerden met de Duitse bezetters en ook ‘slechts’ hun werk deden met eenzelfde verraderlijke fanatisme.

  Geen enkel respect voor deze lafhartige verraders van het eigen volk!

 4. Hier is een document te downloaden waarin de beroepscode staat van de politie, versie 8 januari 2017.

  https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/nieuws/2018/beroepscode-politie-8-jan-2017.pdf

  “‘Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan de Grondwet en aan de
  wetten van ons land. Ik zweer (beloof) dat ik de krachtens de wet
  uitgevaardigde voorschriften en verordeningen zal nakomen en
  handhaven, dat ik de aan mij verstrekte opdrachten plichtsgetrouw en
  nauwgezet zal volbrengen en de zaken, waarvan ik door mijn ambt
  kennis draag en die mij als geheim zijn toevertrouwd, of waarvan ik het
  vertrouwelijke karakter moet begrijpen, niet zal openbaren aan anderen
  dan aan hen, aan wie ik volgens de wet of ambtshalve tot mededeling
  verplicht ben. Ik zweer (beloof) dat ik mij zal gedragen zoals een goed
  ambtenaar betaamt, dat ik zorgvuldig, onkreukbaar en betrouwbaar zal
  zijn en dat ik niets zal doen dat het aanzien van het ambt zal schaden”.

  Alleen deze tekst doet bij mij al een paar vragen opkomen, zoals wat te doen als een wet/voorschrift tegen de grondwet in gaat. Schaadt een blauwgeklede staatsdienaar alsdan zijn ambt als hij daar al dan niet bij zijn meerdere zijn beklag over doet ? Beschermen ze de democratie door ongrondwettelijke voorschriften door te voeren ?

  Afijn, zo maar even wat laaghangend fruit. Veel plezier. EN vergeet niet, de politie is er volgens eigen zeggen voor iedereen. Of dat van voor- dan wel nadeel is voor een specifiek individu in een specifieke situatie, staat er niet bij.

  Ik ken overigens iemand die er mee gekapt is en ze is er qua persoon een stuk op vooruit gegaan.

  • Een burgerarrest behoort tot de mogelijkheid, volgens artikel 53 strafrecht. In dat geval kan een verdachte worden overgedragen aan de politie. Er wordt niet specifiek ingegaan op het burgerarrest van een politieagent; aan welke instantie deze dient te worden overgedragen (inclusief paard van bereden politie).
   Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Burgerarrest

Comments are closed.