De uitbraak van het coronavirus heeft systemen en samenlevingen wereldwijd ontregeld en men staat aan de vooravond van mogelijk de grootste crisis uit de moderne geschiedenis. Veel meer dan alleen een medische kwestie, heeft een complex samenspel van verschillende geopolitieke ontwikkelingen die reeds jaren aan de gang zijn geleid tot de situatie waarin de wereld zich bevindt.

In een poging om orde, overzicht en uiteindelijk inzicht te verschaffen in de situatie, deelt Sven Hulleman de crisis op in een serie over de deelonderwerpen waaruit deze is opgebouwd. Met de hulp van verschillende experts in relevante disciplines worden oorzaken, gevolgen en dwarsverbanden gezocht en geanalyseerd met als doel een weg voorwaarts te vinden.

In dit eerste deel van het Compendium Pandemonium is financieel onderzoeksjournalist Arno Wellens te gast om de economische kant van de crisis te ontleden. Arno waarschuwt al jaren voor de gevaren van het financiële systeem en de weeffouten in het Europese project; nu het virus dit kaartenhuis aan het wankelen heeft gebracht lijkt hij gelijk te gaan krijgen. De financiële sector heeft niets geleerd van de kredietcrisis en de Europese Unie heeft het nagelaten om de tijd die ze had te benutten om voldoende bescherming in te bouwen.

Wat zullen de gevolgen zijn voor de wereldeconomie en de mensen die deze laten draaien? Is de ramp nog af te wenden? Hoe dan ook, doormodderen is geen optie meer.

https://youtu.be/zsMoekwE0IE

Bron: Een Oorlog Reeds Verloren

ShutR

4 REACTIES

 1. Heb beide video’s bekeken en gehoord en kom tot de volgende analyse:

  1. Wellens/Hulleman
  De mannen zijn uitstekende analisten op deelgebieden. Het grote plaatje kwam niet tot zijn recht. Het is mijn advies om de volgende keer het gesprek te laten voeren onder leiding van een organisatiedeskundige en daarbij een competente kritische politieke wetenschapper te zetten. Hiermee is de omstandigheid geschapen voor een politiek/economisch analyse op niveau van pastor Danny Jones (video aangereikt door IIS, waarvoor hartelijk dank).

  Ik hoop dan ook dat Arno en Sven deze video even bekijken.

  2. Rev. Danny Jones
  Een werkelijk indrukwekkende analyse. De pastoor bestrijkt het economische en politieke terrein en verwoordt dat op een magistrale en rustige wijze. De beknopte wijze waarop de pastoor dat doet geeft aan dat hij de materie beheerst. Overigens is dit begrijpelijk daar hij is opgeleid als arts/chemicus. Mijn waardering: 10- en een hele diepe buiging. Het enige wat m.i. ontbrak is de directe aanleiding van de economische crisis.

  3. Directe aanleiding economische crisis.
  De directe aanleiding voor de crisis vond m.i. plaats aan afgelopen september 2019. Toen steeg namelijk de rente op de repo-markt (repurchasing) in de VS naar 10% o.i.v. de vraag van banken naar liquiditeit, om aan het einde van de dag hun onderlinge schulden te kunnen vereffenen m.b.t. hun uitstaande leningen.

  Deze stijging van rentepercentage zou stijging van renteverplichtingen betekenen voor de VS overheid van 200 miljard US$ (1% rente) naar 2 triljoen US$ (10% rente), bij een overheidsschuld van 20 triljoen US$.

  Alarmfase rood. Een renteverhoging naar 10% zou regelrecht naar de crash van de VS economie leiden, daar 50% van het overheidsbudget van 4 triljoen US$ dan naar renteafdrachten zou gaan.

  Om rentedaling te bewerkstelligen en weer terug te brengen tot nul-niveau, moest de vraag naar geld worden verminderd. De VS economie werd dus bevroren om de dynamiek eruit te halen. En de rest van de wereld deed mee, want een economische VS crash zou een globale crash tot gevolgen hebben.

  Het Corona virus diende daarbij als excuus.

  Twee opmerkelijke gebeurtenissen in de tijdslijn die de geconstrueerde Corona crisis verklaart:
  – Event 201 (a global pandemic exercise) werd in oktober 2019 in New York georganiseerd;
  – de Care Act (basis voor latere 6 triljoen US$ economische) werd in januari 2020 behandeld.

  4. Conclusie
  De conclusie luidt dat we een beheerste en gecontroleerde transitie doormaken van overheidsrol; van verzorgingsstaat naar dictatuur. En dat op wereldschaal.

  5. Tenslotte
  Om de vraag van Sven aan Arno te beantwoorden m.b.t. toekomstige economische ontwikkeling. De middenklasse op privaat en publiek terrein (ondernemers) wordt afgeschaft en afhankelijk gemaakt. Bij de eerste twee crisissen(2002 en 2008) is vraag en aanbod uit de markt gehaald. Met deze crisis is de beroepsbevolking uit de markt gewerkt. Zij worden op de plantage onderhouden met steunbetalingen en werkloosheidsuitkeringen.

  Kortom, de markt is totaal verkracht en wordt beheerst door de overheid. De resterende klassen in onze toekomstige samenleving: elite en afhankelijken.

  Wat rest voor de middenklasse is de gang naar de slijterij, de koffieshop en het pandjeshuis.

 2. Dank voor je reactie, maakt het waarom en waarheen in korte heldere bewoording inzichtelijk. Wat je daar beschrijft is voor mij de missing link. Doe namelijk soms wat autistisch speuren naar bewegingen op de beurs m.b.t. de stand van planeten en begreep niet waarom er vorig jaar rond september-oktober niets gebeurde a la jaren ’30. Er gebeurde dus weldegelijk iets.

  In de laatste zin geef je, denk ik, een te positief en rooskleurig beeld van de toekomst, de gang naar de slijterij klopt dan wel weer, echter zal dat de laatste gang zijn om zich daarna letterlijk dood te zuipen, drie liter met wat pillen dat schijnt goed te werken.

  Stagnerende voedselvoorziening zal een groot probleem kunnen worden in de toekomst. De luxe van gaarkeukens bijv. uit het verleden daar zal men in de toekomst dan alleen nog maar van kunnen dromen. Kannibalisme?

 3. Corona is slechts de verpakking, het cadeaupapier met lintje erom, de inhoud daar ging en gaat het om.

  https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-020620-101/Mogelijk-tot-100-miljard-euro-extra-steun-voor-Duitse-economie.aspx?_ga=2.27567740.1328027559.1591100136-446836300.1591100136

  Zonder de verpakking hadden ze de kadootjes zo moeten geven en dat was natuurlijk ten aanzien van het klootjesvolk vervelend uitleggen hoe het komt dat er een zoveelste crisis veroorzaakt door dezelfde mensen kon plaatsvinden. Corona (kroon op het werk) is de perfecte dekmantel en een openbaring naar de weg van onmetelijk meer macht.

  Misschien jammer dat veel van het klootjesvolk de praktijken beginnen te doorzien, echter heeft men daar iets op gevonden, namelijk schijt hebben aan iedereen en alles, het klootjesvolk keihard in de smoel uitlachen, compleet en minachtend negeren en afleiden met black lives matters zielige en niet verder kijkend protesterend volk.

Comments are closed.