Een aspect van de rellen in de Verenigde Staten dat ik nog niet behandeld heb is het racisme. Niet iedereen is gelijk in Amerika. De zwarte bevolking profiteert minder van de economische kansen die er zijn. Zowel het inkomen per huishouden als het inkomen per persoon blijven duidelijk achter.

bron wiki en wiki. In het huidige politiek correcte klimaat is het lastig om over dit onderwerp discussie te voeren. Ik behandel kort twee terugkerende centrale thema’s. Er wordt vaak gesproken over white privilege. En over BLM, Black Lives Matter. Deze thema’s moeten ongelijkheid verklaren en racisme aantonen.

White privilege

Aangezien Aziaten de blanke bevolking verslaan zou je wellicht kunnen spreken over yellow privilege? Een constructieve bijdrage aan de discussie zou kunnen bestaan uit het analyseren van de succesfactoren achter de migranten uit India en Oost-Azië. Dit zijn minderheden die de blanke bevolking op eigen terrein verslaan. En dus de term white privilege ontkrachten.

BLM

Een inzender wees me op deze video over Black Lives Matter.

Deze man herhaalt zichzelf keer op keer. Waar het verhaal op neer komt is dat de zwarte Amerikanen het principe BLM selectief toepassen. Als zwarten andere zwarten afmaken dan zwijgt de zwarte gemeenschap. Als een blanke agent een zwarte doodt dan is dit principe opeens van toepassing. Tijdens het memorial day weekend werden afgelopen week alleen al in Chicago tien zwarte Amerikanen door andere zwarte Amerikanen gedood. De ene zwarte die door de blanke agent is gedood, die heeft de sympathie van de zwarte gemeenschap. De tien zwarten die door andere zwarten zijn gedood, die negeert de zwarte gemeenschap. Dit is geen strijdt voor BLM. Dit is haat tegen de blanken.

Zie ook het filmpje, vanaf 8:42 wordt een paar keer “shoot the white folks” geroepen. Als blanken zouden roepen, “shoot the niggers” zou het land te klein zijn en worden de blanken voor hate crime vervolgd.

Er zijn volgens mij wel degelijk blanke racisten. UPDATE: Denk aan white supremacists. Ik verwees naar de volgende video die bij nader inzien vooral een verwarde hysterische vrouw toont.

Reageerder Bob wees me erop dat de video niet bewijst dat deze vrouw racist is. En wat ik zelden doe, ik pas mijn stukje aan /UPDATE.

Worden zwarte Amerikanen gemanipuleerd en gebruikt door gewetenloze politici? De migranten uit India en Oost Azië zijn niet welvarend geworden door de slachtofferrol te claimen of de racisme kaart te trekken. De selectieve verontwaardiging mbt BLM lijkt manipulatie te suggereren. Bovendien lukt het individuen uit de zwarte gemeenschap om dokter te worden, of succesvolle ondernemer. Een factor die de ontwikkeling van de zwarte Amerikanen tegenwerkt is volgens mij de war on drugs die zich vooral op het grondgebied van zwarte Amerikanen afspeelt.

17 REACTIES

 1. Er bestaat maar 1 menselijk ras “HOMO SAPIENS ” mensen zijn géén honden ! Medisch & wetenschappelijk bewijs “pigment” is bruin ergo er bestaan géén zwarte mensen !

 2. Ja de overheden zijn slim, want ze hebben alles per ras ingedeeld en de minst ontwikkelden ontwikkelen een grotere slachtofferrol (boehoe mijn voorouders waren slaven 200 jaar terug) waardoor ze menen overal recht op te hebben en nergens moeite voor hoeven te doen. Heb je overal, ook hier met een groot deel wat zichzelf in schulden heeft gestoken en bij de voedselbank moet aankloppen, slachtofferrol want het is altijd de schuld van een ander en dat is de clichématige neerwaartse spiraal, lekker makkelijk want je slachtofferrol wordt bevestigd voor je, dus wordt je luier en luier en doe je geen reet meer. Want zo werkt dat.

  • Kwam dit nog tegen, “Iets dat toch wel heel opmerkelijk is in dit alles is dat zowel politieagent Derek Chauvin als de door hem vermoorde George Floyd tot eind vorig jaar werkzaam waren als beveiliger bij de El Nuevo Rodeo Club in Lake Street in Minneapolis. Dit volgens de voormalige eigenaresse Maya Santamaria die de club bijna 20 jaar lang in bezit had, maar deze enkele maanden geleden heeft verkocht.”

   En dan natuurlijk het gerucht dat Floyd helemaal niet dood zou zijn maar dat dit (zoals eerdere katalysatoren) in scene gezet is om een burgeroorlog te ontketenen, ja waarom niet als er iets duidelijk is op wereldbol is het dat de leugens en ellende zegevieren.

   • Dan nog dit aangaande KozP demonstratie in Amsterdam ” Politie,”We handhaven de 1.5 meter afstand niet want hier is sprake van vrijheid van meningsuiting,” aldus de woordvoerder politie A.dam
    In Den Haag werden ze beboet en opgepakt en horeca werkt zich het lazarus om die 1,5 meter waanzin maar de raddraaiers zoals deze Kozp en de klimaatdrammers hoeven zich nergens aan te houden. Dus stop maar met die 1,5 meter want we zijn allemaal vrij met of zonder meningsuiting, stelletje bruinhemden. Dit geloof je toch niet?

 3. Helder stukje. Bedankt.

  In het filmpje van de blanke dame weten we niet wat er gebeurde voordat de camera aanging. Maar ik weet wel. Dat de hoge criminaliteit van zwarte mensen hun ‘goede’ naam niet ten goede komt. En dat mensen als vanzelf met een bepaald wantrouwen tegenover de zwarte bevolking komen te staan. Dat lijkt mij logisch en zelfs verstandig. Als de zwarte man die aan het filmen was dat ook zou begrijpen zou hij ook anders kunnen omgaan met haar reactie. Hij bleef haar angst voeden. En heeft dat gebruikt om haar als slechterik op film te krijgen.
  Dus zo goed gezind was hij in dat opzicht niet. Immers, zij is nu haar baan kwijt. Terwijl de politie die ter plaatse is gekomen had geoordeeld er is hier niks aan de hand want er is niemand bedreigd.
  Het toont weer aan hoe makkelijk het is een blanke als racist te bestempelen.

  Een andere invalshoek is: Waarom kan dit niet gewoon gezien worden als een conflict tussen 2 mensen?

  Ik denk trouwens ook dat het klopt dat de war on drugs niet helpend is. Maar de kern van het probleem bevindt zich m.i. elders. Het grootste deel van de zwarte bevolkingsgroep groeit op zonder vader. Zonder het leiderschap van een man in huis die zijn voorbeeld stelt zijn vrouw en kinderen nergens. En zijn het ongeleide emoties die de overhand nemen. Ipv. het nuchtere verstand. En dat zie je ook duidelijk terug aan die filmpjes. Die mensen zijn vreselijk boos en zitten vol haat. Nu is het over George Floyd maar het had net zo goed iets anders kunnen zijn. Het is slechts de blinde woede die een uitweg zoekt. Maakt niet zoveel uit waarheen. En dat is ontstaan in de opvoeding. Door interne wrok over de afwezigheid van de belangrijkste persoon voor de vorming van identiteit, de vader.

 4. White trash, black trash, yellow trash, religion trash, trash trash enz. ze zijn er en daar heb ik een persoonlijk idee over en wie dat discriminatie noemt is daar vrij in, maar niemand die mij vertelt hoe ik tegen trash heb ik aan te kijken.

  Definitie van trash is voor mij alles wat het non agressie principe niet volgt. Dat kan een minister (pleonasme), een bankdirecteur, een arts, een wetenschapper, een rechter, een acteur, een NOS omroepster, een verkoper, een schoonmaker van de wc-potten afdeling zijn. Hoewel ik de schoonmakers in de regel erg beschaafde mensen vind.

  • Pleonasme? Moet even nadenken: een minister is per definitie al niet in staat onschuldig te zijn als onderdeel van de dwangstaat.

 5. Het is jammer, dat ook de Vrijspreker zich meent te moeten inlaten met cultuureel-marxistische beschuldigingen als racisme naar deze vrouw. In het libertarisme is er, of zou er althans, geen ruimte moeten zijn tussen bedreiging/geweld aan de ene kant en vrijheid van meningsuiting en vrijheid van associatie aan de andere kant. Dit is gewoon een ruzie of meningsverschil tussen twee mensen, er is niemand bedreigd of gewond geraakt, en zelfs de politie heeft vastgesteld dat er volgens de wet niets aan de hand is:

  https://youtu.be/jFWjkpsiqhA?t=145

  Ook onder de NL’se libertariers trekt niemand zich nog wat aan van de llessen van Walter Williams, Thomas Sowell en Jesse Lee Peterson ?

  • @Bob. Nuttige reactie. Allereerst. Ik zeg nergens dat racisme fout is. Ik wijs wel op de inconsistentie van in ieder geval een deel van de zwarte Amerikanen. Die de blanken racisme verwijten. Voor wie BLM slechts geldt als een blanke een zwarte vermoordt. En waar hopelijk een minderheid roept “shoot the white folks”. Die inconsistentie wou ik naar voren brengen om na het white privilege die andere term, BLM te nuanceren.

   Kom ik bij het filmpje van de hysterische vrouw. Wat er in haar hoofd omgaat kan eigenlijk alleen met intensieve (psycho) therapie worden bepaald. Eerlijk gezegd kan ik na het opnieuw bekijken van het filmpje niet zeker stellen dat dit racisme is.

   Ik heb het artikel aangepast, van UPDATE tot /UPDATE

   • Voor de goede orde. Iedereen heeft het recht om te kiezen met wie hij of zij omgaat. Er is vrijheid van associatie. Als je op basis van niet gefundeerde vooroordelen oordeelt, en mensen buitensluit, so be it. Je doet jezelf tekort. Je zet jezelf voor schut. Homofoob. Racist. Je mag het van mij zijn. Ben je homo? Wat maakt het uit wat een homofoob persoon van je denkt? Als iemand je minacht, vanwege je seksuele geaardheid, waarom zou je dan gekwetst zijn en zijn respect willen? Ik snap het slachtofferdenken hier niet.

    Aan de andere kant, er is vaak toch een kern van waarheid. Wil je een Duitse kok en een Franse bierbrouwer? Of toch liever omgekeerd? Racisme hoort niet strafbaar te zijn. De Duitsers hebben als verbeterpunt beter leren koken en de Fransen beter bier brouwen.

  • @Bob @Ratio.
   Beide commentaren correct maar m.i. oppervlakkig. Disclaimer; geen waardeoordeel maar een constatering.

   Ieder onderwerp wordt per definitie gecompliceerd gemaakt, indien niet naar de bron wordt afgedaald en er geen doel is gesteld.

   De bron ligt wat mij betreft bij de uitzichtloze economische toestand op de arbeidsmarkt veroorzaakt door verplaatsen industrie naar buitenland en import illegale arbeidskrachten.

   Het doel of ambitie van het volk op staatrechtelijk gebied is m.i. ‘life, liberty and the pursuit of happiness’.

   Deze twee zaken gecombineerd geeft aan dat de lagere klasse geen hoop heeft en geen uitweg ziet. Terugvallen op verdovende middelen en tot lethargie vervallen is dan begrijpelijk. De opgekropte woede ook bij rellen.

   De discussie over IQ is relatief, want drive is m.i. een dominantere fator.

   Ik geef toe dat het een simpele kijk van zaken is, maar heb toch altjid de neiging om de oplossing te zoeken in de economische hoek i.p.v. de sociale hoek.

 6. Het doet mij deugd dat het artikel is aangepast. M.I. maakt dit van de Vrijspreker zo’n beetje de enige NL’se nieuws/duidings site die er toe doet. Laten wij het kwalificeren van individuen als racist over aan de Geenstijl en overige MSM. Om met Stefan Molyneux te spreken laten wij ons laten leiden door rede, logica en feiten.

 7. Goed stuk om deze fophef hysterie te beschrijven.

  Wat waarschijnlijk niet meer is dan een politieagent die zijn macht misbruikt en de situatie heel verkeerd inschat met zijn collega, wordt nu een wereldwijd excuus om te gaan rellen.

  Blijkbaar is bij linkse mensen de racisme kaart gemakkelijk te trekken en wordt dit als een vrijbrief ervaren. Daarbij ervaren ze het publiek debat en ruimte als hun terrein om te rellen. Zo fout.

  In nederland zie je dat in figuren als Falsema, die keer op keer laten zien geen burgemeester te zijn, maar linkse activisten met een lage drempel, die zich heel gemakkelijk keren tegen het systeem dat hun gisteren nog voedde, geen enkele loyaliteit of gemeenschapszin.

  En dan zijn ze verontwaardigd als ze tegengas (soms letterlijk) krijgen. Net kinderen die hun zin niet krijgen.

  • @js mill

   Beheerste en mooi gefileerde reactie.

   Heb ooit lang geleden in een vorig leven een aanvaring gehad met ingehuurde extreem linkse figuren, die van hogere hand opgedragen hadden gekregen mijn (bescheiden) onderneming kapot te maken, dit ten behoeve van projectontwikkeling. De kille en doodse blikken in de ogen van de extreem linksen van toen zie ik in de video’s terug in de kille, doodse en vooral zelfverzekerde en minachtende blik van Femke H op de Dam.

   Ben gelukkig niet bang uitgevallen (chromosomen schade?) en heb mij op een andere manier verdedigd dan de links extremisten hadden verwacht en was de teleurstelling voor de ‘heren’ groot toen ik mij niet wilde vergrijpen aan het linkse tuig, maar ik persoonlijk de witte boorden ben gaan opzoeken.

   Saillant detail was dat één persoon mij min of meer verdekt heeft geholpen en van nodige informatie voorzag en ook heeft bemiddeld. Iemand nota bene uit GroenLinkse hoek.

 8. Dit onderwerp slaat nergens op. Dat de zwarte mensen elkaar doden, waren burgers onderling. Maar dat de agent Floyd dooddrukte heeft een ander betekenis. Dat kan je toch niet mee vergelijken???

  • @Ineke. Natuurlijk is het fout dat er iemand door een agent is vermoord. Dat heb ik ook beschreven in een eerder artikel. Het is geweld van een agent tegen een mens. Men haalt er echter de racisme kaart bij.

   Als je kijkt naar het aantal zwarte Amerikanen dat gedood wordt door blanken is dat veel geringer dan het aantal blanken dat door zwarten wordt gedood. Met andere woorden. Bij interraciaal geweld is het juist zo dat de blanken vaak het slachtoffer zijn. Terwijl BLM juist de slachtofferrol opeist voor de zwarte Amerikanen. Daar zit een zekere hypocrisie en daar wind ik me over op.

   Wat dat betreft is BLM een selectieve term, WLM zou gepaster zijn. En misschien ACAB.

Comments are closed.