Vrijspreker: De overheid heeft weer een nieuwe term onder de aandacht gebracht die eigenlijk heel oud is: knevelarij. Wat betekent dit?

Opperdienaar: Het gaat hier om het misdrijf van het innen van belasting waarvan bekend was dat die niet terecht was. Het kwam naar boven bij het aanklagen van de belastingdienst.

Vrijspreker: Onterecht innen zoals goochelaar Mario Magic 140 euro afhandig maken voor het op de straat gooien van een ballon die hij zelf weer opraapt.

Opperdienaar: Nee, dat is volledige terecht, bewapenen die BOA’s, het schijnt dat ze veel agressie ervaren en dat kan natuurlijk niets te maken hebben met de bedragen die geïnd worden, want dat is terecht verschuldigd. De definitie is: het vorderen van een betaling bij een burger terwijl de ambtenaar weet dat deze die niet verschuldigd is – en ‘beroepsmatige discriminatie’. Onderdanen afpersen is volledig terecht, ze zijn eigenlijk alles verschuldigd. NRC legt hier uit wat een vreselijke schok het was voor de belastingdienst om aangeklaagd te worden. Iedereen in zak en as, het sloeg in als een bom, trauma’s links en rechts. Het beeld dat NRC schetst is net zoiets als Amerikaans worstelen. De deelnemers maken er een enorme show van, maar er gebeurt eigenlijk niets. Als je het artikel leest, krijg je het idee dat de wereld instort. Op knevelarij staat ‘een gevangenis straf van maximaal zes jaar en een boete van maximaal 87.000 euro.’ Terwijl het artikel ook stelt:

“Die aangifte is overigens gericht tegen de Belastingdienst als overheidsorganisatie, en niet tegen individuele ambtenaren.”

Ik verwacht niet dat er een ambtenaar wakker ligt. Net als in de VS de moordenaar van Eric Gartner is vrijgesproken en die van Daniel Shaver (geen rellen want wit) en in Nederland de moordenaars van Mitch Henriquez ook alleen een voorwaardelijke straf kregen.

Vrijspreker: Afgezien dat libertariërs geloven dat geen enkele vordering van de overheid een verschuldiging inhoudt, vraag ik mij af wat de discriminatie er mee van doen heeft. 

Opperdienaar: Het is al eerder besproken dat sinds het nazisme, mensen niet zo zeer het fascisme een probleem is, maar alleen het discriminatie aspect. Mensen schrikken zich een hoedje als er ook maar iets met discriminatie gebeurt, maar fascisme is geen enkel probleem. Als de overheid maar geweld gebruikt voor de juiste doelen en niet tegen specifieke groepen, dan is het allemaal goed.

Soms is dat even vreemd. Neem iemand als Caitlin Johnstone, dien kan zich enorm op te winden over buitenlandse oorlogen en het wrede leed dat de overheid over buitenlandse kinderen uitstort, maar als het dan om overheidsgeweld gaat om staatsgezondheidszorg afdwingen: geen probleem. Het zijn geen mensen die een probleem met geweld hebben, maar dat denk je wel als je ze leest. Ze hebben alleen andere doelen. Net zoals linkse mensen niet echt een Corona probleem hebben met samenscholen. Als het gaat om Antifa en relschoppen is het prima. Maar als je ze leest, denk je dat het ze gaat om oma virus vrij te houden.

6 REACTIES

 1. Belastingen, wat ik nooit begrepen heb (ben niet zo slim) is waarom er btw wordt berekend over het totale bedrag van iets waar dus ook al belasting op is geheven, dan betaal je btw over belasting. Klopt volgens mij geen moer van en ik heb het ook nagevraagd in het verleden toen ik nog assertief genoeg was, maar een goede verklaring heb ik nog niet vernomen.

  • Belasting is een schatting die mag worden opgelegd om………..wat te doen ?

   Een bepaling ergens uit 1910 , te Den Haag.

   • Ja net als de voorlopige aanslagen die ik vroeger kreeg, begreep er niks van, mijn boekhouder gelukkig wel.

 2. ‘Als de overheid maar geweld gebruikt voor de juiste doelen en niet tegen specifieke groepen, dan is het allemaal goed’.Klopt Opperdienaar, merk ook op dat velen het niet erg vinden om armer te worden, als we dat allemaal maar worden. Corona lockdown, als het dan maar wel voor iedereen geldt.

 3. De Adolf speech video, hilarisch…om te janken. De kritische linkse massa, LOL.
  Zelfs Soros was er met open ogen ingestonken.

  Ballonnetje kapot? Fok, wie zal de troep en de lijken opruimen na der Totale Krieg?

 4. BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) is ingevoerd onder het mom van belasting luxe producten (diamanten, sportauto’s, kaviaar etc …. sic voor de rijken ! de schapen blaten van vreugde nu de noodzakelijke levensbehoeften onder de BTW vallen zijn de schapen überhaupt de reden vergeten.

Comments are closed.