TT: De GGD gaat bij de opsporing van contacten van besmette personen ook gebruikmaken van reserveringsgegevens van de horeca. Voorwaarde is wel dat iemand daarmee heeft ingestemd. Wie in de buurt van een besmet persoon heeft gezeten kan dan worden gewaarschuwd. Sinds eind mei geldt al dat de GGD niet alleen mensen benadert die zeker 15 minuten binnen 1,5 meter afstand van een besmet persoon zijn geweest. Ook  diegenen die korter, maar riskanter contact hadden, moeten nu thuisblijven.

En dan nu de volgende versie:

De FIOD gaat bij de opsporing van zwart geld ook gebruik maken van de reserveringsgegevens van de horeca. Voorwaarde is wel dat door cash te betalen, iemand daarmee heeft ingestemd. Wie met cash betaald heeft kan dan worden gecontroleerd.Sinds lang geldt al dat de FIOD niet alleen mensen benaderd die toeslagen krijgen. Ook diegenen die weinig, maar riskanter betalingen deden, moeten nu bang worden.

Zo kunnen we ook versies bedenken voor UWV- en WAO- controles op werklozen en arbeidsongeschikten die ‘onterecht’ van de terrassen gebruik maken.

Of de schuldsaneerders, prositutiebezoek, of de fiscus mbt de privé kilometer administratie.

Kortom, corona maakt meer kapot.

Overigens ben ik van mening dat U zelf beter weet wat goed voor u is, dan de overheid.

13 REACTIES

 1. Het gaat niet om corona, dat is iedereen toch wel duidelijk zo zachtjes aan hoop ik, ik zie bij bedrijven van naam (dus die weten wat er speelt) permanente aanwijzingen voor de anderhalve meter wereld, er zijn tegels gelegd er is vloerbedekking aangepast en in en uitgangen bijgebouwd, dat kost heel wat. Dus dit is niet tijdelijk maar permanent. Alles om gezichtsherkenning zoals in China in te voeren en om gericht 5G te kunnen gebruiken, denk niet dat het een complottheorie is want het is de werkelijkheid. Voor de rest maakt het niets uit wat een arts of politicus roept, want daar gaat het niet om en ze kunnen niks veranderen. Iemand al met de bus of trein geweest met je bouwmarkt stofkapje op? En, hoe voelde dat, ja je zit en loopt gewoon voor lul, als niemand het doet is het voorbij, van de ene op de andere dag kan het voorbij zijn en de schuldigen aangepakt, maar ondanks alle waarschuwingen blijft iedereen volgzaam. Spreek mensen aan, maak ruzie kan jou het verrotten verder, trap maar op tere zieltjes, laat ze maar gekwetst zijn dit gaat om jouw leven, toekomst en dat van je kinderen enz.

  • In een discussie kreeg ik als commentaar : “Het gaat mij niet om de feiten maar om de intenties.”

   • Ja dat is weer heel typisch Dolf, men begrijpt echt niet wat er speelt, hoe men via de media gehersenspoeld wordt en heel snel ook. Kijk naar de reclame, elk merk heeft de 1,5 meter nietsamenleving in zijn propaganda machine gepropt, allemaal alsof het zo gezellig is en dat men graag op een afstand van elkaar zit in de tuin met een flesje Heineken of zooo gezellig met een domme smartphone of laptop zit te “facetimen”? en allemaal zooo gezellig. Het is bagger, het is uitermate verwerpelijk gedrag en het is te hopen dat velen zich dit gaan realiseren want het ziet er iet hoopvol uit. Binnenkort gaan de supermarkten leeg, het ligt zo voor de hand allemaal het is verbazingwekkend dat velen dit smerige spel niet doorzien.

 2. Het is haast ONMOGELIJK om iemand ervan te overtuigen dat HIJ(/zij) bedrogen werd. Ik citeer hier iemand maar ‘k herinner me zijn naam niet meteen. Maar OF hij gelijk had ! Enfin : ook vandaag werd ik geconfronteerd met oerdomme landgenoten die àlles geloven. Allez : ik confronteerde hén maar dàt is ZOOOOOOOOOOO vermoeiend…. En hebben “ze” er een boodschap aan ?

  • Na Amsterdam zou je denken dat het wel wat op zou klaren maar nee natuurlijk niet, zelfs fietspaden worden nu 1,5 meter en de ambtenaren vinden het prachtig en zijn heel trots op zichzelf. Net als Boa bruinhemden en de te dom om zelf na te denken agenten uiteraard. Wat ik hier al schreef, de grote bedrijven hebben alles al aangepast aan een permanente 1,5 meter “niet-samenleving” middels tegelwerk, vloerbedekking en apart bij gebouwde in en uitgangen en meer controle. Velen doorzien dit smerige spel, geef het confronteren niet op, laat je niet ringeloren, ons leven is al grotendeels naar de donder geholpen om van het verlies van dat beetje lol in het leven nog maar te zwijgen. Velen liggen er wakker van en maken zich kwaad, worden er lichamelijk ziek van en voor wat? Voor een simpel griepvirus. Allemaal leugens en Rutte maar lachen want die weet waar het voor is, net als wij zo ik al schreef hierboven. Het volgende zal zijn dat de supermarkten leeg raken, bereid je maar voor want dan slaat iedereen elkaar de hersens in om een brood. De generale repetitie heb je gezien met dat hamsteren van w.c. papier, totale gekte, trof voornamelijk mensen met een smartphone, rara hoe kan dat.

 3. 1984 was een “waarschuwing géén handleiding !
  *Drugs opsporen via “riool” tappen !
  *Huishoudens controleren via “slimme” meters !
  * Alcohol, tabak en zwangere vrouwen via “bonus” kaarten !
  * Risico groepen voor verzekeraars via “online” patiënten dossiers !
  * Boetes via “slimme” camera’s ! etc……..

  • Huishouden controleren via slimme meters is flauwekul. Ze zijn niet verplicht en je kunt ze uitzetten. En het gaat bij die dingen niet om het uitlezen van de standen. Het gaat om meer. Zo gaat de salderingsregeling op de schop. Er gaan zeker twee soorten van stroom worden geïntroduceerd. Soms krijg je als afnemer van stroom al geld toe op je stroom die je koopt. Dat betekent dat je straks als leverancier niets meer krijg voor je productie, zelfs in theorie al zou moeten gaan bijbetalen. De meter maakt mogelijk dat je rechtstreeks stroom kunt gaan kopen van je buurman mocht hij panelen hebben. Je kunt straks stroom kopen als die stroom op zijn goedkoopst is. Nu heb je alleen nog maar nachtstroom.

  • Dat het om meer gaat, geeft wellicht te denken. Het wekt de schijn dat er over een transitie al wat langer is nagedacht. Het ligt voor de hand om te denken dat niet de slimme meter er eerst was en toen pas het concept. De slimme meter vervult een rol in een concept.

 4. En laten we dan hier steeds de vinger op de zwerende wonden leggen, maar ook, gezien de belachelijkheid, er om blijven lachen.

 5. Raar eigenlijk: wie betaalt met geld uitgegeven door de overheid of centrale bank is verdacht en wie betaalt met geld uitgegeven door een derde partij (digitale credits van comerciele banken) is niet verdacht?

 6. Laatst met iemand lunch gegegeten, moest briefje met gegevens acherlaten. Gezien de relatie kon ik niet weigeren. Heb de gegevens van die persoon achtergelaten onder mijn naam.
  Het gemak waarmee dit tegenwoordig wordt gedaan en verwacht wordt dat je meewerkt. Mijn relatie vulde alles in, telefoonnummer, emailadres enzovoorts, geen gene, geen bijgedachte, niets.
  Nederlanders zijn volgzame schapen geworden, zoals in een liedje ‘indifferent minds seek nothing, they wait to be told’.

 7. Met name je laatste alinea is herkenbaar. Ben eigenlijk nooit wakker hoven worden. En simpel overleven blijkt al een uitdaging in zichzelf inderdaad.

Comments are closed.