Weer een leuk weekend achter de rug , maar ook weer een aantal familieleden meegemaakt die vinden dat ‘we….. moeten‘.

Goedkoop vliegen zou verboden moeten worden, want het uitbuiten van dat vliegpersoneel is schandalig en het milieu hé’. ‘De vlees kiloknallers, zouden verboden moeten worden, net als voor de oorlog: eet een keer per week vlees’ en dan komen alle voordelen van minder vlees, vliegen etc naar boven, waarom het goed is voor jou en de maatschappij. En als je doorvraagt is dat gebod nou eenmaal moreel nodig, want de gemiddelde meute is te dom om dat zelf te beslissen.

Alles goed en aardig (bedoeld) en ik wil ook niemand beletten zijn vliegreisjes af te schaffen, geen of minder vlees te eten, of wat dan ook te doen of te laten. Ook mag je van mij je mening daarover uiten, demonstreren of actiegroepen en artikelen in gang zetten,

Alleen,

Verplicht mij en al de andere dommen niet om aan jouw hoogstaande morele mening, eisen of gezondheidsfeestjes mee te doen. Laat mij met rust, geef mij het recht (en ook dat goedkope cabinepersoneel) om vrijwillig te bepalen of ik wel of niet meewerk of mijn portemonnee mee laat beslissen.

Ik hou me meestal maar op de vlakte als er weer eens gesteld wordt dat die goedkope T-shirts van de Primark of de Action verboden zouden moeten worden, want wie heeft die nu ‘nodig’ en ‘er zal wel kinderarbeid in het spel zijn’. Mijn simpel vraagje of de katoenen misdruk T-shirts met Cola Coca er op, dan maar weggegooid moeten worden of voor € 1.00 duurzaam gerecycled via de Euroshop verkocht mogen worden, niet beter is voor het milieu en het loontje van die kindertjes? Leidt er meestal toe dat ik met een ander familielid een goedkoop Aldi biertje moet gaan drinken.

Dat andere familielid vraag ik dan of hij ook vindt dat de meeste mensen te dom zijn om zelf te bepalen of zij kiloknallers, stedentrips of Action spullen mogen kopen. Zo ja, dan is mijn volgende vraag: als die meute te dom is voor zichzelf het juiste te kiezen, waarom laten we ze dan een regering kiezen??

Shoot, moet ik weer eerder naar huis en hoef ik het volgende feestje niet af te reizen; toch weer wat goeds voor het milieu gedaan.

3 REACTIES

  1. Een betere wereld begint bij jezelf. Wat let die “wij moeten roep mensen” toch om zelf het goede voorbeeld te geven. Waarom moet de ander een begin maken? Waarom is daar kennelijk een verbod voor nodig?

  2. zolang wij het zo rijk en nog goed hebben, veranderd er in mentaliteit amper iets. Nobel streven van
    die “we…moeten” mensen, meestal diegene die net dát aan hun laars lappen. Ken je pappenheimers.

  3. Ooit zei men “Wie de waarheid zegt moet een snel paard hebben”.

    Ik kan je alleen maar feliciteren met alle familiefeestjes waarvoor je niet meer wordt uitgenodigd. Weinig dingen vind ik zo treurig als zo’n kringetje waar iedereen naast elkaar zit te zeiken over vanalles, en wee degene die een andere mening heeft. Op leuke feestjes doen mensen andere dingen dan dit.

Comments are closed.