De coronamaatregelen gaan al lang niet meer om een actie om ons te beschermen tegen een tijdelijk gevaar. Het gaat erom of wij over ons eigen leven beschikken.

 

32 REACTIES

 1. Boek de democratie voorbij is in 20 talen vertaald zegt hij 3 keer, ja? Maar hoeveel zijn er verkocht? Daar gaat het om, dat zijn er maar heel weinig want alleen mensen die zich al bewust zijn kopen zo’n boek, de amdersdenkenden vinden het flauwekul. Zrg nee tegen coronadwang, oke ik heb nee gezegd en getypt en nu? Nu gaat alle ellende gewoon door, je kunt er over blijven praten en over blijven schrijven maar ondertussen gaat de wereld gewoon door hé. Er zijn heel veel mensen die alles al aan zagen komen 30 tot 30 jaar gelden, ik zag het ook en met mij velen, maar toch gaat het gewoon door. Dus graftak en piet, mooi verwoord typen jullie, maar wat heb je er aan? Daar gaat het om namelijk, je hebt er niets aan.

  • Willem, de kracht van herhaling. Veranderingen gaan (heel) langzaam. Inzake corona en zoals Karel ook aangeeft; de maatregelen negeren en als dit voldoende mensen doen staat de overheid machteloos. Ik negeer ze; jij ook?

   • Mensen die zeggen dat alles zinloos is moet je negeren. Als dat zo is, waarom nemen ze überhaupt de moeite om een reactie te plaatsen? Maar ik wil hier wel in het algemeen iets over zeggen. Je moet de toestand in de wereld nu vergelijken met hoe die geweest zou zijn als nooit iemand de moeite had genomen om op te komen voor individuele vrijheid. En dan zie je dat je meer bereikt dan je denkt. Nee, het is niet zoals je zou willen, maar het had erger gekund! Voor mensen die niet geloven dat strijden voor de vrijheid zin heeft raad ik het boek Triumph of Liberty aan van Jim Powell. Ik zal het binnenkort in de Vrijspreker bespreken.

  • @Willem, enerzijds ja maar dat komt omdat wij allen wel discussiëren hier en wellicht op andere
   media platformen, maar uiteindelijk na 10 jaren nog steeds hier zijn met onze meningen te tikken.
   In zoverre geef ik u gelijk. wat brengt het? Maar dat geldt ook voor vele anderen die niet zo in uw mening
   mee willen gaan. Het komt er op neer, dat als de nood het hoogst is, en die is het nóg niet, dan pas de
   “rapen gaar zijn” En dat is moeilijk in te schatten, want het zeer welvarende westerse Volk heeft daar
   een enorme zachte dikke huid. Op moment dat hun kroost of hun voedsel in gevaar komt, dan word
   het anders. Zover is het nog lang niet. Zou wel fijn zijn als u nog wil reageren, en wellicht wat meer inzicht
   in uw standpunten te willen geven!

  • Meneer Beckman verdient alle lof voor zijn inzet en intellectuele bijdrages.

   Maar meneer Willem heeft natuurlijk ook een punt. Het probleem is namelijk het bereik, het is voornamelijk preken voor eigen kerk. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de inspanningen van Meneer Beckman nutteloos zijn. Maar wat er nodig is, is passie en inzet van de hele kerk, om naar de mensen buiten de kerk te stappen met een boodschap.

   Met z’n tweeën of meer in ware Jehova-stijl aanbellen en een praatje houden met de mensen, ze een A4tje afgeven met prikkelende info over de stand van zaken in politiek en media. Met links naar websites en een emailadres voor contact. Het emailadres van de mensen opvragen zodat je ze nieuwe info kan mailen. Stickers en spandoeken. Niet te opdringerig maar wel zaadjes planten.

   De kerkleden moet je niet meer overtuigen, het zijn de ongelovigen die bekeerd dienen te worden. Digitaal lijkt dat zeer moeilijk, ook daar zit je in dezelfde cirkel, face to face kan dat meer effect hebben.
   Tref je gelijkgestemden, overtuig hen om ook hun ronde te gaan doen. Hou je aan bewijsbare feiten, haal geen complottheorieën aan, wanneer mensen daar niet voor open staan.

   Laat je niet demoraliseren door angstaanjagende berichten, dan wordt je apathisch en dat is het laatste wat je wilt.
   Denk eraan de essentiële strijd gaat niet om fysieke kracht of geweren, maar om de hoofden en harten van de massa.

   Angst is het allersterkste wapen, berichten uit het buitenland over legers die deur aan deur gaan, zijn moeilijk te verifiëren.
   Uiteindelijk is het een foto met wat tekst.. Je was er niet bij. Wie maakt die berichten en wat is zijn/haar motivatie? Is het puur objectieve verslaggeving van werkelijke feiten of steekt er iets anders achter?

   Blijf altijd kritisch en laat je angst je niet verlammen.

   • @BasPlas. Ik lees uw reactie. Ik vind het niet gek hoor wat u zegt.

    De vergelijking met de kerk vind ik grappig gevonden. Niet omdat het voor mij waar is. Maar toch leuk beeldend geschreven ook.

    Als conservatieve libertarier schuif ik nergens nooit in geen enkele bank aan als lid. Dat zal ik waarschijnlijk ook nooit gaan doen. Als ik opereer in groepsverband doe ik dat meestal als toevallige passant. Of gericht geschoten als nieuwsgierige maar vrije geest. Die meestal graag weer uit mag vliegen ook. Solo.

    Weinig mensen hier komen met concrete voorstellen. Dat vind ik best een compliment waard voor u. Ik zie zelf niks erin maar dat geeft niet.
    Ik heb zelf een bordje op de deur. Dat verkopers, ook van ideeën, mijn deur mogen overslaan. Maar mensen die niet zo’n bordje hebben zouden misschien best open staan voor iemand als u.

    Ik moedig u daarom van harte aan die ronde gewoon eens te nemen. Volgens mij doet nog niemand dat verder. U zou best eens een hele goeie pionier kunnen zijn ook.
    Ik wil u zelfs op weg helpen als u niet goed langs start komt. U kunt mij altijd bereiken via een verzoek voor contact via de redactie hier. Uw idee is echt de moeite van het proberen waard.

    Als laatste.
    U zegt dat de essentiële strijd gaat om de hoofden en harten van de massa.
    Dat zou ik wat willen verkleinen. Naar hetzelf. En daarna de rest. 1 voor 1.
    Ziet u.
    Ik zou niet willen dat een goedwillend iemand als u die zo energiek op stap wil gaan zou verdwalen. Of zich zou vertillen aan massa.

    Ik geef u daarom mijn hele set beste kaarten. Dat heb ik hier nog nooit bij iemand gedaan. Het is oprecht gegeven. Zodat uw licht goed kan schijnen.

    U kunt ze ook schudden. Of verder verzamelen. Want ze zijn ook te verkrijgen als radioshows interviews en boeken.

    https://m.youtube.com/c/BONDrebuildingtheman/videos?disable_polymer=true&itct=CBIQ8JMBGAEiEwiG5aO5mdDqAhWF4dUKHZv5D-E%3D

   • Daar wil ik op reageren. Quote: [ Denk eraan de essentiële strijd gaat niet om fysieke kracht of geweren, maar om de hoofden en harten van de massa.]

    Ik kan mij vinden in uw bericht. Nog thans wil mijn mening geven over bovengenoemde quote.

    Filosofisch gezien

    Van uit mijn standpunt is dat, indien men een plek ( als algemeen, “het recht” ) op deze wereld wil, zal deze verovert moeten worden
    door strijd. En deze strijd is de strijd van het fysieke, de dominantie. Van nature is dat zo geregeld.
    Ook de moderne mens bezit deze instincten nog, waar daarnaast onze kennis en geest
    ver vooruit zijn gegaan.
    Macht en invloed is oorspronkelijk altijd gebaseerd op fysieke strijd. Mét het gesproken wóórd echter,
    kun je wél verzamelen en organiseren, maar om dan de claim op je plek te krijgen, volgt
    nog steeds de fysieke strijd, wat al sinds begin van leven gebeurd.
    Het sterkste overwint, anders gedijt leven niet.

    Ik hoop dat u begrijpt wat ik zeggen wil.

 2. Het nieuwe normaal…Actie geen reactie. De zon draait weer om de aarde, vandaar zonsopkomst ipv het veel mooiere ..de aarde draait in.

  Ik negeer ze; jij ook…

 3. Je zal toch eerst een probleem of kwestie moeten benoemen, zoals Karel uitstekend doet. Dan kun je mensen er van bewust maken, zoals we hier ook trachten te doen. En dan zouden er veranderingen kunnen komen, als jullie ook een beetje meewerken. Het zo laten kan, maar ene J. Christus, begon ook maar met 12 man. Mede omdat de tijd er rijp voor was. Ik denk dat de tijd nu erg rijp voor het libertarisme is. Al het andere is al geprobeerd en bleek niet te werken.

  • De tijd is nog lang niet rijp. Als miljardairs oproepen om miljonairs te beroven en gelijke arm te maken met de rest van de wereld, dan weet een mens wat deze waard is.

   Als miljardairs werkelijk criminele spijtoptanten zijn dan roepen ze niet op tot het verhogen van belastingen , maar verdelen op basis van vrijwilligheid hun miljarden aan de zogeheten “armen” en zijn zo een voorbeeld. Dit hele linkse corona theater kent geen grenzen en veel opportuniteiten geeft schijnbaar een overheid een reden om verder te roven, maar vooral de bevolking af te maken. Is het niet een vaccinatie gifronde, dan wel een mondiale roof door banken en overheden die de bevolking reduceert door ze in grote ellende te storten.

   NOS verdraait ook nog eens fijntjes de boel. Miljonairs roepen op? Miljardairs op verdere rooftocht zal men bedoelen.

   “Groep miljonairs wil meer belasting betalen vanwege corona
   Een groep van 83 miljonairs roept overheden op om rijken zwaarder te belasten. “Meteen. Substantieel. Permanent”, schrijven de ‘Millionaires for Humanity’. “We hebben heel veel geld. Geld dat nu zeer nodig is en de komende jaren nodig zal blijven.”

   De problemen die door covid-19 worden veroorzaakt, kunnen niet met liefdadigheid worden opgelost, vinden de miljonairs. Ze wijzen op de dreigende armoede voor mogelijk een half miljard mensen, bijna een miljard kinderen die niet naar school gaan en het ontbreken van ziekenhuisbedden, mondkapjes en beademingsapparatuur.

   De brief is vooral ondertekend door vooral Amerikanen, maar ook door twee Nederlanders, een aantal Canadezen, Britten, Denen, Duitsers en iemand uit Nieuw-Zeeland. Ze denken dat een permanente belastingverhoging voor de rijkste mensen op aarde ervoor zal zorgen dat er voldoende geld gaat naar gezondheidszorg, scholen en veiligheid.”

   • En als miljardairs zichzelf in de ballen willen schoppen dan doe het, maar verwachten en anderen dwingen hetzelfde te doen en dat met behulp van een overheid en deze aansporen tot nog meer roof is psychopathische grensverlegging.

    De wereld is rijp voor de totale sloop, laat anders dat hemelse stuk ruimtesteen en gelijkmaker maar komen.

   • “De problemen die door covid-19 worden veroorzaakt”

    Zijn er echt geen mensen die de staatsomroep de NOS kunnen uitleggen dat covid-19 niet het probleem is en ook nooit is geweest, maar het tot een probleem is gebombardeerd door de politiek en overheid.

    “Een groep van 83 miljonairs roept overheden op om rijken zwaarder te belasten”

    NOS kent niet het verschil tussen miljonair en miljardair? Misschien is het tijd dat jullie idioten van deze verziekte staatsomroep het lesgeld terugstorten??.

  • @ Overnight En dan is mijn vraag: Hoe dan? Alleen door zaken te benoemen?

 4. @meneer Beckman
  U zegt
  ‘ Mensen die zeggen dat alles zinloos is moet je negeren. Als dat zo is, waarom nemen ze überhaupt de moeite om een reactie te plaatsen? ‘

  Ik reageer
  Die opmerking is net zo onjuist als hier aan mensen vragen waarom ze niet onder hun eigen naam reageren. En of ze iets te verbergen hebben. Dat heeft u nml. iemand hier een keer gevraagd. U gaat dan uit van gelijke persoonlijke situaties als de uwe. Dat is niet juist.

  Daarbij draagt u een grote vlag. U stuurt op zijn minst scheef als u hier de indruk gaat wekken dat mensen die moedeloosheid ervaren hier geen recht van spreken hebben. En wat houdt dat in voor mensen als Sven? Mogen auteurs hem hier niet meer plaatsen omdat hij teveel verdoemenis predikt?

  Uw opmerking betreft slechts uw persoonlijke voorkeur. Maar wordt bijna gebracht als algemene mededeling.

  Trouwens vind ik dat Willem goede vragen stelt. Daar reageert u geeneens op. Hij raakt ook aan een punt die ik hier al vaker heb benoemd. En hier wat algemener zal herhalen voor uw beeld: Willen libertariers ( lokaal) verbinden of niet?

  @Willem Ik erken eigenlijk heel veel van wat u altijd zegt hier. Maar toen ik u vroeg of u een survey o.i.d. zinvol zou vinden met wat er leeft onder libertariers / (persoonlijke lokale) verbinding ja * nee ( bv. de libertarische cafe’s / wandelcafe) en (politieke) actie al dan niet via de bestaande LP) reageerde u niet.

  Ziet u. Ik deel ( een gedeelte) van de mening van meneer Beckman. Want om ellende in de wereld te constateren hoef ik u niet te lezen. Dat weet ik allemaal zelf al en dan is negeren ook mijn beste keuze. Ik probeer op mijn manier ook de huidige tijd het hoofd te bieden en reik daarbij ook anderen de hand. Dat doe ik soms door iets voor te stellen. En in uw geval betreft het eigenlijk gewoon informeren. Omdat ieder mens hier in de gemeenschap op een eigen manier telt.

  Dus ik wil het u nogmaals vragen:
  Heeft u nog enige hoop of een idee over verbetering voor nederland en het libertarisme? Misschien mijn idee? Misschien een ander idee?
  Wilt u niks dan is dat ook goed. Maar helder is altijd fijn

  • “Heeft u nog enige hoop of een idee over verbetering voor nederland en het libertarisme?”
   Mijn speech heeft nu ruim 35.000 views, lees de reacties op YouTube en je ziet dat er een hele grote groep is in Nederland die vrijheid belangrijk vindt. Probeer die mensen te bereiken, op wat voor manier je ook kunt. Leef verder zelf het leven van een vrij mens. Dan doe je genoeg.
   Als ik een reactie krijg, het heeft toch geen zin wat je doet, wat heeft het dan voor zin om daar op te reageren? Misschien heeft W. wel gelijk en heeft het geen zin, maar ook dan heeft zo’n reactie geen zin.
   En verder heb ik ook al aangegeven: om te kijken of iets zin heeft, moet je het ergens mee vergelijken. Vergelijk je de huidige toestand met een of andere ideale libertarische maatschappij, dan word je niet vrolijk. Maar vergelijk het met de toestand die we zouden hebben als niemand zich zou inzetten voor vrijheid, als we allemaal zouden zeggen, het heeft toch geen zin.
   Wat mijn persoonlijk betreft, als de Vrijspreker een ontmoetingsplek is voor ontmoedigde libertariërs, dan blijf ik hier liever weg. Ik heb alleen zin in mensen die ook ergens zin in hebben.

   • Beste @ meneer Beckman

    Hartelijk dank voor uw reactie. U heeft mij hiermee aangemoedigd mijn initatief door te zetten.
    En te kijken of een libertarisch cafe in mijn regio levensvatbaar is. En wellicht kan er iets overslaan naar andere regio’s of meer lokaal.
    Ik ervaar internet als erg onbetrouwbaar.
    En voorzie dat mogelijkheden voor informatie opzoeken of contact met elkaar in de toekomst beperkt zullen worden.

    Meneer Willem heb ik meerdere keren benaderd. Vanuit het idee. Als de bedolven stenen willen. Dan kunnen we nog eens wat aarde verschuiven 🙂
    Maar hij reageert nergens op. En daarover zeggen mensen als Jesse Lee Peterson. Dat je het een paar kunt proberen.
    En dat je dan gewoon mensen het beste kunt wensen en zelf doorgaan.
    En geheel onverwacht is het door uw reactie dat ik dat nu ook ga doen 🙂

    Ik kijk uit naar uw artikel over het boek van Jim Powell.

   • En ik zou maar aan een strand moeten gaan liggen. Terwijl ik mijn visie elders
    probeerde te schrijven zo goed ik dacht.. Want ik kom wél voor mijn eigen op.
    En heb geen zin om de kar te trekken voor een hoop gezwam en er blijkt
    niemand meer te zijn als het er op aan komt. Liberatisme heen en weer, gewoon
    normaal doen en je hebt geen “isme” in welke vorm nodig heer Beckman. En een hekel hebben aan mensen die zichzelf ….. mij best hoor.
    ben ik dus niet. Ik vond dat namelijk tamelijk uit de hoogte gepraat.
    Ondanks dat, kan ik mij grotendeels in dat interview best vinden in uw uitspraken.

 5. @ Cassandra Ik ging al mijn eigen weg maar evengoed bedankt voor de oproep.

  Ik informeer alleen hoe het op uw weg gaat met de maatregelen.
  Ik kan uit uw antwoord niks opmaken.

 6. Vertrouw op moedernatuur,metals John blasermans,van de matrix2

Comments are closed.