Bij de Toeslagen Affaire, hebben na jarenlange procedures en allerlei beloftes  108 van de 26.000 benadeelden een goedmaak regeling gekregen.

Dus het lukte de fiscus wel, om in een paar jaar het leven van 26.000 gezinnen te vergallen, maar om dat recht te zetten lukt het dat hele apparaat niet om 0,5% binnen een jaar recht te zetten.

Dit riekt niet naar onkunde, maar naar grove onwil; waarbij voor een overheidsorgaan, beide even ernstig zijn.

Iets dergelijks speelt zicht af bij de Groningse aardgas schadevergoedingen: daar is nog nauwelijks schade vergoed, maar wel heel veel miljoenen uitgegeven om het (niet) te regelen. Dat terwijl er in Limburg vroeguh genoeg mijnschade voorbeelden zijn waarbij de particuliere! mijnen, op een soepele manier de bevolking vergoedden.

Mijn punt is niet alleen dat dit ernstig en kwalijk is, maar vooral: als ze hun eigen fouten al niet op kunnen lossen, waarom vragen we die overheden steeds weer om onze problemen op te lossen?

Wie kan beter bepalen waar je je geld aan moet uitgeven: u, of een of ander incompetent belangencollectief zoals de overheid. Willen we met dit soort ervaringen meer, of minder overheid?

9 REACTIES

  • Ik kan best bedenken dat een incompetente falende overheid gerelateerd wordt aan virus bestrijding. Want dat zullen ze dan ook wel niet goed doen, maar om dan zo’n lap tekst off topic te dumpen, doet indiener en zijn/haar onderwerp meer kwaad dan goed. wacht dan tenminste op een artikel dat over Covid oid gaat.

  • @HIV18 Je bent off topic. En geeft blijk van een zekere onkunde. Je stelt: *** Als ik een elektricien vraag of 220V dodelijk is en hij zegt ja vandaag om vervolgens een dag later nee te zeggen en een week later weer ja. Dan is dat geen elektricien, maar een gevaarlijke zeveraar ***

   Voor zover ik het begrijp hangt de dodelijkheid af van de combinatie van stroomsterkte en spanning (volt). Aantal ampere maal spanning geeft Watt, vermogen. Een heel hoge spanning met een heel lage stroomsterkte hoeft niet dodelijk te zijn. Dus die electricien van jou is geen gevaarlijke zeveraar, maar spreekt gewoon de waarheid. Met een hoge stroomsterkte is de spanning van 220 volt dodelijk en met een lage niet.

  • @HIV18 Kies dan zelf een juiste metafoor. Op inhoud. Virussen zijn inderdaad een model, dat totdat er iets beters is, door velen wordt aangenomen. Er is discussie of virussen nu wel of niet leven. Jouw stelling dat virussen niet leven wordt door anderen ontkracht. Het lijkt een tussenvorm te zijn. https://nl.wikipedia.org/wiki/Virus_(biologie)#Virussen:_levend_of_niet?
   Hiermee is de helft van je verhaal ontkracht.

   Het virus model lijkt toepasbaar te zijn, zeker in het geval van polio. Natuurlijk doen levensomstandigheden er ook toe, maar die zijn in grote delen van Afrika belabberd. Toch heeft men nu polio weten uit te roeien in Afrika. https://www.standaard.be/cnt/dmf20200825_96166995
   Derhalve snap ik niet dat mensen zich verzetten tegen het virus model.

   Gedwongen vaccinatie en vaccinatie tegen corona zijn heel andere discussies, maar ik zie virussen op dit moment al een werkbaar model om zaken te verklaren die we anders niet kunnen verklaren

  • @HIV18. We zijn nog steeds off topic aan het reageren. Is niet helemaal netjes tegenover de auteur. Ik heb morgen een artikel ingepland waar iedereen dertig dagen lang zijn ei kwijt kan aangaande corona en andere zaken die hem of haar dwars zitten. Zoals de terrain theorie van bechamp. Zodat de reacties onder andere artikelen gewoon weer on topic kunnen zijn. Je legt me in je reactie woorden in mijn mond als zou ik geen weet hebben van de terrain theorie van bechamp. Ik hang deze niet aan. En alhoewel Andre van wie ik veel heb opgestoken me heeft gewezen op enkele lacunes in de medische wetenschap heb ik moeite met de terrain theorie van bechamp

  • @Anders. Zelf ben ik nooit voorstander geweest van social media / Facebook. Andere vrijsprekers zien het wel als een effectief middel. Twitter lijkt goed te werken. En voor Hub was een maatstaf van succes het aantal Facebook fans. Ik zit zelf niet op Twitter noch op Facebook.

 1. Dus jullie vrijsprekers laten zich modereren door linkse activisten? Haal ze terug naar deze website hou de controle over je eigen woordkeuze.

Comments are closed.