Eerst werd aangetoond dat er niet is nagedacht om bij de eerste Coronacrisis mondkapjes te laten dragen in verpleeghuizen. Vervolgens tastte de RIVM haar geloofwaardigheid verder aan door stiekem het mondkapjes draag advies, zonder ruchtbaarheid in de richtlijnen te zetten. Blijkbaar is het geen fouten maken belangrijker dan transparantie en erkennen dat je er met beperkte kennis wel eens naast kunt zitten.

En als ik dan ook in het begin, maar nu nog steeds, geen medische kwaliteits mondkapjes in het OV geacht wordt te dragen. En daarbij het niet uitmaakt of dat kapje al drie weken gedragen is of een mooi handgehaakt freubelstukje is….. Krijg je mij niet echt overtuigd van het nut van die bekhoudertjes.

Trouwens ik ben nog steeds op zoek naar de logica (en waarom ik zo gek ben) om zoals in Duitsland, een restaurant met mondkapje binnen te gaan, 10 meter te lopen naar mijn zitplaats en….. daar het mondkapje afdoe. Ik krijg een steeds groter respect voor dat virus, dat blijkbaar weet wanneer het in een restaurant actief mag zijn.

Voor mij was de geloofwaardigheid al tot een akelig dieptepunt gezakt. Zie ook de foto hierboven, waarbij u de vezels van de mondkapjes vergroot ziet en een virus deeltje daar vrolijk tussendoor ziet gaan.

Zou het mondkapje dan toch een soort symbool zijn van onderdanigheid, goedgelovigheid voor wat de overheid ons oplegt, dat dat goed is?

Lopen we dan zo simpel achter het vaandel/kapje aan?

Ik hoor graag uw reacties en uitleg, want hier hoeft u niet uw bek te houden!

12 REACTIES

 1. Virussen? Hahaha vette lol.

  En mondkapjes zorgen ervoor dat mensen niet meer als personen worden gezien, maar als objecten en voor de vijand (leger en politie) het eenvoudiger om bij protest de objecten met de knuppel in het gezicht te rammen.

  We kunnen straks niet anders dan terug naar andere tijden? Om herkenning te voorkomen is een mondkapje dan wel weer handig, tenzij het wappie 5G controle systeem actief is, of(f) course.

  https://tinyurl.com/y2tklrt8

 2. Het virus zit toch in druppels? Het gaat dan toch niet om het tegenhouden van een individueel virusdeeltje zoals op de foto zichtbaar is, maar om het tegenhouden van de druppels?

  Overigens ben ik geen voorstander van mondkapjes 🙂

  • druppels vallen relatief snel naar beneden en zijn daardoor ongevaarlijk.
   aerosol,s daarentegen kunnen 6 uur blijven hangen in een niet geventileerde ruimte.
   dit alles gezegd hebbende, er gaan alleen maar mensen gemiddeld boven de 80 MET onderliggende ziektes dood aan dit “killer” virus.

   waar praten we nu nog eigenlijk over ?????

 3. mondkapje of bekhouden klinkt wat vriendelijker, boerka of ….. tsja wat is het verschil

 4. Na de corona maatregelen van gisteravond, die vooral lijken ingegeven door de paniek van Rutte en co. om niet voor vol te worden aangezien, heb ik maar 1 advies voor “onze premier”: Bek houden, Rutte!

  Onze regering bestaat uit paniekvogels, die zich laten paaien door hard schreeuwende media en adviseren door een onkundig RIVM.
  Geef mij Maurice de Hond maar; die heeft nu, samen met een internist, een wetenschappelijke publicatie over corona in een medisch tijdschrift op zijn naam staan. Dat kun je van Jaap van Dissel niet zeggen.

  • Van Dissel komt niet bepaald van onder een steen vandaan. Zijn cv mag er zijn.

   • Van Dissel doet wat het kabinet hem opdraagt, of het nou waar is of niet. Ik gehoorzaam niet meer aan de overheid, als ik het er niet mee eens ben.

 5. Zijn cv, met of zonder vloerverwarming?

  Laat hij maar snel onder een steen kruipen, daarheen waar dergelijke ongedierte thuishoort en wie sympathie for the devil voelt kruipt er gezellig bij.

  Overigens, denk dat Maurice der Hund hetzelfde moet doen, met z’n airfilter compagnon.

 6. Het lijkt er op dat de aanpak in Zweden, ondanks dat het niet perfect ging, beter werkt dan de aanpak van de raamambtenaren in Den Haag. Die nu per persoon €363 extra krijgen (per maand?) omdat zij thuis wat extra pleepapier moeten gebruiken. Dat kun je met recht een ‘schijtbonus’ noemen.

  • @Niko

   In Nederland en andere verlichte UEtopia landen worden mensen massaal en “hup” de gehele economie en overheidsbegroting erbij, alsof het niets is, voor de aanstormende corona trein gegooid, in de zogenaamde ‘hoop’ deze zo te kunnen stoppen. Goed bezig en iet giet oan, en oan, en oan. Gelukkig wonen in Nederland genoeg goedgelovige belastingslaven die begrip hebben voor de manier waarop ze als kleutertjes worden afgeslacht ‘gepamperd’, waarbij de komende jaren de boel voor ze flink zal worden doorbelast, maar geruïneerd Nederland zo wel mooi in mum van tijd weer de ouwe is, voor wat er dan nog over is. Thuiswerken wordt nog eens heel groot en kantoren kunnen gevuld met afrikaantjes.

   Een afrikaantje heeft het liefste een vochtige bodem en veel zon, maar doet het goed op veel verschillende plekken. .

 7. Welk virus haha oooh de griep ja die komt ieder jaar terug verders alles normaal hoor op onze regering na dan.

Comments are closed.