Onze grote roerganger Rutte vertelde ons onlangs dat we gewoon onze bek moesten houden. Tijdens vragen van Baudet over de mortaliteitscijfers van corona staat Rutte ostentatief te zuchten

Je ziet hem gewoon denken, was ik maar dictator dan hoefde ik hier niet te reageren op irritante vragen van een vertegenwoordiger van het klootjesvolk die zich zorgen maken over hun suffe baantje.  Hij wordt toch wel doorbetaald en zal nadat NL hem eindelijk zat is als MP ergens in een leuke internationale positie belanden met een vorstelijk salaris.

Wie er ook vorstelijk doorbetaald worden zijn Willem Alexander ( + 5% erbij) en de rijksambtenaren (thuiswerkvergoeding, hoe verzin je het??).  In plaats van dat ze eens een keer solidair zijn (waar ze altijd hun geaffecteerde bek vol van hebben)  met iedereen die zijn/haar baan verliest en zijn/haar bedrijf ten gronde ziet gaan door de disproportionele destructieve maatregelen die zij nemen,  en een beetje INLEVEREN op hun al veel te hoge salaris gaan ze nog eens extra parasiteren op de productieve medemens. 

Hun salaris wordt betaald van geroofd geld: belasting. De overheid kan nooit zomaar iets geven zonder het eerst van een ander te roven, onder bedreiging van geweld. Geloof je dat niet? Betaal maar eens een tijdje geen belasting meer, dan wordt het je ‘gratis’  zeer grondig uitgelegd. 

Nederland telt zo’n 915.000 ambtenaren die stuk voor stuk verzekerd zijn van een salaris iedere maand. Dit zijn de mensen die zich totaal geen zorgen hoeven te maken over hun inkomen en dus volledig mee gaan met elke verstikkende maatregel die er verzonnen wordt. En die ook nog eens stemrecht hebben.  Wilde gok: die gaan niet voor de Libertaire Partij stemmen. Hun salaris wordt betaald van het geld wat van ondernemers geroofd wordt, welke keihard geraakt worden door al die zinloze maatregelen.

Maar wij moeten onze bek houden en doorgaan met trekken aan de riemen van het galei. Ik bewonder het incasseringsvermogen van de Nederlandse Joris Goedbloed. Maar ook dat moet ergens zijn grenzen hebben. Ik hoop dat de heersers die grens niet overgaan, want dat kan wel eens verkeerd aflopen als er nog een beetje over is van het ‘esprit de corps’ dat Nederlanders hadden in de 17e eeuw. 

Hijseenberg,  September 2020

 

7 REACTIES

 1. Dit is uit het hart, en het hoofd. Ik geloof oprecht dat wij worden getroffen door de overheid, niet door een virus. Rutte heeft naar mijn beleving nog nooit de waarheid gesproken, dus waarom nu wel. Hugo de Jonge is misschien een goede leraar. Onze samenleving en economie wordt, waar we bij staan, kapot gemaakt. Wat moet er gebeuren om rutte uit zijn ivoren toren te meppen? Om onszelf te beschermen? Hoever laten we dit voortduren?

  • Goede vraag. ik zit elke dag met stijgende verbazing te kijken naar hoeveel Joris Goedbloed kan incasseren. Hij zou eigenlijk genomineerd moeten worden voor persoon van het jaar, but I’m not holding my breath.

   • Kwartaal 4 begint morgen en daarmee ook het seizoen van de jaaroverzichten. Persoon van het jaar in Nederland zal wel die baard van het RIVM worden. Of anders wel de geflopte stadsdichter van Haarlem. Want dit soort jury’s bestaan bijna altijd uit van die linkse deugsmurfen.

    Vorige week vroeg ik mij af hoeveel een ‘stadsdichter’ zou verdienen. Weet iemand hier dat toevallig? Is stadsdichter een onbezoldigd erebaantje? Of krijgt de dichter jaarlijks een subsidie van een paar ton om ‘inspiratie op te doen’?

 2. Een begin is maling hebben aan de avondklok die ze hebben aangekondigd. En ook aan allerlei andere oekazes van de uitvretersklasse. Wat willen ze gaan doen? Alles overtreders in een concentratiekamp stoppen?

  Ik woon midden in de brandhaard en ken niemand die iemand kent die ‘corona’ heeft. Mensen die zich hebben laten testen zijn ‘negatief’. Het enige geval dat ik wel ken dat corona had is van bijna een half jaar geleden intussen.

  • Toevallig sprak ik vanmorgen iemand, die iemand kent, die iemand kent, die ‘corona heeft’. Dat wil zeggen dat deze persson de uitslag ‘positief’ kreeg na een test. Derde graad in afstand met risico op een ‘vals positief’ of zoals @jhon hieronder schrijft.

 3. Mensen die immuun zijn tegen Corona testen positief ! na de “verplichte” vaccin – testen 17 miljoen mensen in Nederland positief.

Comments are closed.