Rapper Akwasi heeft wat opruiende teksten uitgekraamd.   

Hij heeft kennelijk zo zijn eigen interpretatie van ‘pakje es avond’.  Hij vindt ook dat zijn uitlatingen verkeerd geïnterpreteerd worden.  Als libertariër denk je dan hoe zoiets in een vrije maatschappij geregeld wordt.  Boycotten, blocken, negeren of is dat niet genoeg voor iemand die geweld uitlokt? Vrije meningsuiting heilig? Misschien dat ik er voor zou kiezen om in een private law society te leven waarin men vooraf contractueel beloofd om niet op te roepen tot geweld jegens een ander. 

Anyway, het OM concludeert dat het strafbaar is maar besluit te seponeren. Omdat de rapper, na een gesprekje met de OvJ over hoe hij vervolging kan voorkomen,  spijt heeft getoond. Ok, als ik iets steel en ik sta op het punt om de cel in te gaan/betrapt te worden en het gestolen goed dan terug breng, ga ik dan ook vrij uit?  Of is dat een manke analogie?  Als ik nou sorry zeg nadat ik een bruiloft feestje heb gegeven waar de COVID regels niet werden nageleefd?  Ik dwaal af. 

Het wordt nog saillanter.  De OvJ  die besloot tot het seponeren van de zaak tegen Akwasi, zat in het bestuur van een Discriminatie Meldpunt samen met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-voorman Mitchell Esajas.  

Maar Wilders wordt wel vervolgd.  Een politicus nota bene die toch eigenlijk immuniteit zou moeten hebben voor wat betreft uitspraken zodat alles besproken kan worden in de politiek.  En Wilders wordt zelfs schuldig bevonden. Wat een privileges heeft die ‘Schreeuwwitje’.  Dat is wat ze ‘public interest litigation’ noemen.  Dezelfde OvJ (een vrouw trouwens, maar dat zou niet terzake moeten doen) vervolgt wel iemand voor het maken van een ranzige foto van Sylvana Simons.  

Hoezo meten met twee maten?  Grapperhaus die zijn eigen regels aan zijn laars lapt en anderen wel boetes oplegt.  Wie nu nog gelooft in de ‘Rechtsstaat Nederland’ die is nog blinder dan vrouwe Justitia. 

Hijseenberg, September 2020

 

Vorig artikelTeveel scams
Volgend artikelWilders
Hijseenberg
Een chemicus die als een moderne Mendelejev probeert aan te tonen dat bijna alles wat er mis gaat in de samenleving is te verklaren is door het idiotiek systeem van dwang aka overheid. De Staat is een majeure inhibitor in de natuurlijke reacties die tot een bloeiende samenleving leiden maar zij doet zich graag voor als katalysator. De eerste Wet van Hijseenberg luidt dan ook: "Als er een ministerie voor is, gaat het mis" .

16 REACTIES

 1. Ontwrichting Nederlandse cultuur ! Bruine mensen beweren “zwart” te zijn ? tevens vergelijken ze zich met honden (rascisme) ?

 2. Beste Hijseenberg. Ik wou nog reageren middels een artikel. Maar besloot dat het wegtikken van enkele biertjes en een beetje sterke drank en wat roken een betere besteding was van mijn avond. De ontkenning van onze rechtstaat gaat verder. https://www.nu.nl/binnenland/6077322/om-eist-boetes-en-taakstraf-voor-opruiing-tijdens-sinterklaasintocht.html Tegen degenen die reageerden op KOPZ en zich daarbij lieten gaan is door het OM geen rekening gehouden met de spijtbetuigingen. Werkstraffen en boetes worden geeist. Waar bij Akwasie sprake was van een patroon van agressie en opruiing zijn het voor de betrokkenen die reageerden op KOPZ een eenmalige actie. De excuses van Akwasie voor een patroon van foute uitspraken worden geaccepteerd, de excuses van mensen die zich eenmalig lieten gaan worden niet geaccepteerd.

 3. Het gedoe om Zwarte Piet is absurd.
  Als kind werd ik zwart gemaakt en functioneerde als Zwarte Piet op de school waar mijn vader aan
  verbonden was. Bij geen van de betrokkenen bestond ook maar de geringste idee dat wij bezig waren met een discriminerende praktijk. Ook in Bandung in Indonesie traden Sinterklaas en Zwarte Piet op, misschien wel tot de dag van vandaag. Geen Indonesier bij wie het ooit in het hoofd opkwam, dat deze folkloristische activiteit ongewenste trekken vertoonde. Als ik ergens in Afrika als Witte Piet zou optreden, kan ik mij niet voorstellen, dat enig blank persoon daar aanstoot aan zal nemen.
  Ik vermoed dat er personen zijn die aan een minderwaardigheidscomplex lijden, veroorzaakt door hun kleur. Deze mensen kunnen beter een psychiater consulteren dan pogen een folkloristisch feest te verstoren.

  • Ik vermoed eerder dat er een verdienmodel achter zit. Er is een hele horde beroepsnegers (zwart/bruin/blank van huidskleur) die dit vuurtje hebben opgestookt. Zo kunnen zij hun eigen stichtingen laten adviseren en dikke subsidies opstrijken. Ik hoorde eens: bij dit soort stichtingen moet je minimaal (maar niet perse meer) 20% van de verkregen subsidie aan het beoogde doel uitgeven en mag je de rest aan je eigen organisatie besteden. Waar zullen 8 tonnetjes blijven hangen als iemand net een miljoen euro aan subsidie heeft gekregen?

   Hoe zou ene meneer A. uit Weesp aan de miljoenen zijn gekomen waarmee hij zijn vastgoed heeft aangekocht? Met hard werken en veel optreden? Heeft iemand zich al eens verdiept in deze kwestie?

   • Ik zag wat cijfers langskomen op Twitter van het clubje waar de OvJ inzit. Iets van 6 ton subsidie per jaar voor 5 mensen. Bijna een ton per jaar per persoon voor wat: twee keer per maand een vergadering in de kroeg ergens? Als ze zich daadwerkelijk druk zouden maken over slavernij zou je ze wel horen over Libie waar je, as we speak, voor een paar honderd dollar een negerslaaf kunt kopen. Maar dat is blijkbaar toch minder interessant. Voor de OvJ zal de motivatie vooral politiek activisme zijn, vermoed ik. Mevrouw is een antifa-gekkie.

  • Het gaat die mensen niet niet om hun gelijk maar alleen om geld; zgn. schadevergoeding voor slavernij, iets wat allang was afgeschaft voor mijn babyboom-generatie was geboren en vele generaties daarvoor.
   Volgens de Nederlandse wet ben je niet aansprakelijk voor iets wat je anderen hebben gedaan. Ik verzet me daarom tegen BLM, KOZP of hoe ze allemaal mogen heten.
   Voorts bepaal ik zelf met wie ik omga want dat is mijn recht op mijn privé keuze. Bij de mensen met wie ik niet wil omgaan behoren de aanhangers van genoemde groeperingen. Daar wil ik niets mee te maken hebben.

 4. Wat mij vooral opvalt is dat alle betrokkenen “van kleur” zich verschuilen achter het feit dat Zwarte Piet een “fictief personage” is, en “geweld tegen een abstractie kan nu eenmaal niet”.

  Als je daar dieper over na gaat denken, kom je tot twee nieuwe conclusies:

  1. Hoe kun je – als geestelijk gezond zijnd mens – je beledigd voelen door een fictief personage? Ik bedoel: ik ben dik en heb wit haar. Als ik mijn baard laat staan (wat er helaas niet uit ziet), lijk ik op de kerstman (dat van sinterklaas verbasterde santaclaus-poppetje dat bedacht is door Coca Cola). Voel ik me beledigd? Nee. Evenmin heb ik ooit dikke mensen die leverproblemen hebben uit horen spreken dat Minions beledigend zijn. Hoeveel zelfvertrouwen heb je als je je laat beledigen door het aanschouwen van een sprookjesfiguur?

  2. Als ik oproep geweld te gebruiken tegen “de overheid”, kan ik dan ook strafvervolging ontlopen door me te verschuilen achter het feit dat “de overheid” een abstractie is, en geen persoon? Ik heb het donkerbruine vermoeden dat geen rechter mijn redenering zal volgen. Waarom nu dan wel?

  Heel Nederland (behalve die paar honderdduizend deugmensen) is verbolgen over het feit dat Geert Wilders en Jenny Douwes voor minder veroordeeld zijn. Het rechtssysteem begint steeds meer naar willekeur te rieken.

  Wat is dat trouwens toch met die rechters? Ik heb begrepen dat een meerderheid lid is van D66, terwijl gemiddeld genomen slechts 0,001426% van de Nederlanders lid is van D66. Riekt nog meer naar willekeur. En geloof me: dat stinkt!

  • Ik denk dat de haat tegen Zwarte Piet niet meer is dan een metafoor voor haat tegen blanken. Want BLM, KOZP en al die meldpunten zijn zover ik kan nagaan gewone racisten.

   Als de haters oproepen tot geweld tegen blanken zijn zij strafbaar. Als de haters oproepen tot geweld tegen Zwarte Piet kunnen zij ongehinderd rellen en subsidiegeld ontvangen.

   • Als je “Black Lives Matter” roept discrimineer je andere huidskleuren. Dan discrimineer je zelf! Ik ben voor “All Lives Matter”.

 5. Over kwasi-nazi rechtstaat gesproken. Waarom hoor ik al die woke deugers nooit opkomen voor Chinezen, Koreanen, Indonesiërs, Viëtnamezen en andere Aziaten van kleur? Of mensen uit Latijns-Amerika?

  Hebben ze soms iets tegen hen?

  Maar hebben ze dan wel een neger-fetisj? Met een SM-variant voor de Islam? Dat ga je (ik dan) wel denken na het zien van zoveel gekte.

  Zo kan ik denken aan een zekere Femke van middelbare leeftijd. Zou zij fantasiën hebben over dat ze op vakantie in Oeganda spontaan genomen wordt door 100 tribalen met snikkels van 30 centimeter? En vertaalt dit zich in een politieke visie?

 6. Over fantasieën gespoken: Zou het kunnen dat een medewerker m/v/x van het Openbaar Ministerie met een nevenfunctie bij een stichting, de bestuursvergadering niet in de kroeg plant? Maar wel in een hotelkamer waar dingetjes gebeuren die ik liever aan je eigen fantasie over laat…

Comments are closed.