Vrijspreker: U ziet een mogelijke achilleshiel voor libertariërs. Ze laten zich te veel leiden door wat geld oplevert.

Opperdienaar: Ik luister veel naar libertarische podcasts en lees hun web sites en de advertenties alleen al die je ziet/hoort:

1.Een weerzinwekkende oorsmeer verwijder reclame

2.Onderbroeken reclame voor sheath onderbroeken die een aparte zak hebben voor elke bal.

3.Bluetube erectiepillen

4.Manscape, waar mannen hun schaamhaar kunnen laten modelleren.

5.Reel toilet papier gemaakt van duurzame bamboe.

Vrijspreker: Wat maakt dat uit, geld is toch geld?

Opperdienaar: Wie ‘Rules for Radicals’ van Saul D. Alinsky gelezen heeft en snapt hoe die mensen actie voeren, zou kunnen gaan denken dat de advertentiegelden door Soros zelf betaald worden, om libertarische sites belachelijk te maken. Je hoeft die tobberige outcasts tenslotte niet meer dan een appel en een ei te geven nadat je alle grotere adverteerders hebt weggejaagd. Het is een beetje zoals de economie de grond in boren en dan gaan rekruteren voor het leger.

Dus voor een gedeelte is de verklaring misschien dat clubjes zoals Sleeping Giants grote adverteerders wegjagen bij alles wat niet woke en broke is zodat libertariërs automatisch uitkomen bij de eerder genoemde adverteerders. Maar voor een gedeelte wordt het misschien ook gestuurd door groepen die hebben gemerkt dat libertariërs nogal blind geld aannemen.

Vrijspreker: Maakt het wat uit, wat voor adverteerders er op een site staan?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Hun hele podcast of site draait om het zoeken naar waarheid en consistente principes om deze te verspreiden en uit te dragen voor een betere wereld. Dan geeft je ze $150 om te verkondigen dat een apart vakje in hun onderbroek voor elke bal, ze nog nooit zo gelukkig heeft gemaakt. Tenzij ze een bluetube erectie hebben, want die gaat net zo moeilijk weg als de Covid19 hysterie (Covid19 is voor links wat Qanon voor rechts is:Complete onzin gebaseerd op een klein beetje waarheid onderbouwd met vele statistieken en zigeuner waarzeggerij)

Of je laat Tom Woods zeggen dat je een speciale koffie moet kopen, waarvan elke boon afzonderlijk geselecteerd is door de ‘head roaster’. Maar deze koffie is niet snobistisch. Dus je moet als luisteraar eerst geloven dat de overheid een bende criminelen is en een seconde later dat je een koffie kan kopen waarvan elke individuele boon met de hand is geselecteerd. Dat is een omschakeling die mensen niet zo snel maken. De Nederlandse staats TV zette vroeger het reclame blok tussen Loekie de leeuw, of een Lissajous figuur.

Vrijspreker: Om de geloofwaardigheid van het nieuws tussen de reclameblokken overeind te houden?

Opperdienaar: Bij de staats TV ging het er geloof ik meer om om de geloofwaardigheid van de reclames niet te ver omlaag te halen.

Vrijspreker: Gaat het alleen om reclames?

Opperdienaar: Nee, ook om investeringen. Peter Thiel zou een libertariër zijn. Miljardair geworden als mede oprichter van Paypal, heeft hij zijn geld daarna in Palantir technologies gestopt. Dit bedrijf doet data analyse voor het leger en de geheime diensten. De naam Palantir komt van Lord of the Rings. Een verhaal van de anarchist Tolkien over een ring die zoveel macht geeft, dat niemand hem kan dragen zonder gecorrumpeerd te worden. De magische Palantir stenen die de mogelijkheid gaven op afstand te kijken en communiceren. Dit totdat deze stenen gecorrumpeerd werden door Sauron. Palantir gaat naar de beurs. Dit heeft het financieel dagblad er over te zeggen.

 

 

 

8 REACTIES

 1. Goed gezien. Het is dat ik zo’n pesthekel aan reclame heb (vooral de manier waarop het gebracht wordt) dat ik alles ad-block, script-block en wat er nog meer nodig is.

  Maar inderdaad. Het kost een paar duizend euro om een paar nep-merken op te tuigen en via absurde reclameblokken de betreffende website belachelijk te maken. Dus pas er maar voor op dat een of andere deug-miljonair De Vrijspreker niet onder plempt met reclame voor kinderporno, artikelen van Micha Kat en abonnementen voor ‘Binnenlands Bestuur’.

  Aan de andere kant zou het een mooie waardemeter zijn. Als iemand die moeite er voor over heeft dan is je website blijkbaar relevant genoeg om tegen te werken.

 2. Er zijn volgens mij veel libertariers die zich niet druk maken om geld. In Amerika zijn dat degenen die bijvoorbeeld off grid gaan leven.
  Bij vrijspreker zorgen de advertenties dat we de hosting kosten kunnen betalen.
  Het is wel zo dat meer geld meer mogelijkheden geeft tot een zelfstandiger leven met meer vrijheid van de overheid.

  • Die zijn er ook idd, ik had misschien moeten aangeven dat het niet voor alle libertariers geldt.

 3. Linkse mensen begrijpen over het algemeen maar een ding en dat is propaganda. Rechtse mensen menen dat je kalm je argumenten kunt geven, waarna het wel goed komt. Links is niet zo naief. En de mars door de instituties is een briljante move geweest. Zonder ooit een verkiezing te hebben gewonnen, draaien ze nu overal aan de knoppen. Daar kan geen libertarisch podcastje tegenop. Het goede nieuws, voor zover je daarvan kunt spreken, is dat ze alles verkeerd gaan doen. Dat geeft een gigantische teringbende, maar hopelijk ben je dan toch even verlost van ze. Libertariers moeten proberen om ergens hun paradijsje in uitvoering te brengen. Misschien dat er kansen komen tijdens de grote reset.

  • Ik weet niet of je het een optimistische kijk kunt noemen, maar ik vind het mooi verwoord

 4. Een ander zwak punt van het libertarisme vind ik het complementerende individualisme.
  Dit kenmerk zorgt er voor dat het lastig is een echt grote beweging te worden.
  Hoe organiseer je een groep als iedereen voor zichzelf denkt?
  Yes, we are all individuals!

 5. De Opperdienaar voelt feilloos aan wat de volgende overheidsacties zullen zijn: het bepalen wie er waar wel niet op mag adverteren. Plus de emotionele oproepen om niet meer op zeg Feacebook te adverteren. Wanneer de overheid het gaat verbieden, is de eerste VS reactie het goed te keuren. En vooralsnog ben ik blij met de ballenonderbroek advertentie, al is het maar ter gelijkheid van de BH advertenties.

  • Individualism betekent gewoon dat alleen individuen beslissingen.
   Maar het is wel zo dat libertariers inderdaad wat eerder hun eigen weg gaan. Dat is ook de reden dat het libertariers zijn. Wie niet eigengereid is, blijft waarschijnlijk in het gareel. Even wachten tot wat meer gewone mensen zich er bij durven aansluiten. Opstart probleem.

Comments are closed.