Wij moeten vrijheden beperken, om ze te behouden‘ was een praatje poep uitspraak van minister de Jonge.

Beseft hij wel wat voor onzin hij uitkraamt? Als leraar zou je toch zo’n zin kunnen ontleden en de definities van ‘vrijheid’ en ‘beperken’ naast elkaar zetten?

Anderzijds moet ik er wel om lachen: blijkbaar heeft hij ‘Atlas Shrugged’ gelezen maar ook dat niet begrepen, want in het boek uit 1957 laat de schrijfster Ayn Rand al een vakbondsman zeggen: ‘we zullen de mensen dwingen om vrij te zijn‘ ….

Die uitspraak kwam van Wesley Mouch, die door gelobby en gekonkel, Hoofd Regerings Coördinator van het machtigste Ministerie voor Economische Planning werd; als Corona dictator  Coördinator, heeft de Jonge dus wel zijn huiswerk gemaakt met Atlas Shrugged, alleen de verkeerde personages gevolgd!

Lees vooral dat boek (en je hoeft echt niet veel slimmer dan die de Jonge te zijn, om te begrijpen hoe fout zijn uitspraak is).

 

6 REACTIES

 1. “I had to abandon free market principles in order to save the free market system” – George W Bush

 2. Eendracht maakt macht!

  Jammer genoeg is er nog weinig Geuzebloed dat zich dat beseft.

  We vallen makkelijker elkaar aan en lopen mee met het beoogde ‘Devide et Imperia.

 3. Respect als je het boek helemaal gelezen hebt. Ik ben nu – terwijl ik het al 10 jaar in mijn bezit heb – voor de derde keer een poging aan het wagen, maar hij ligt alweer maanden op mijn nachtkastje, met een boekenlegger op de helft. Zo traag… Kan Dan Brown het boek niet herschrijven, haha!

  Daarnaast: Ayn Rand had een wel heel vooruitziende blik. Dat maakt de huidige situatie een “feest” van herkenning. En ik moet eerlijk bekennen dat ik na het lezen van weer een hoofdstuk dagenlang depressief ben.

 4. Zo’n gelaarsde kat naast die Pinokkio gaan we toch nimmer serieus nemen?
  De man is totaal empathieloos gebleken de afgelopen maanden.

 5. Dat verbaast me niets van De Jonge.
  De coalitie is haar gezag over met name de jeugd volstrekt kwijt dus gaat de coalitie nu iedereen min of meer dwingen om te doen wat zij willen, onzinnig of niet.
  Dit is opschuiven naar een totalitaire staat, waarin het er niet meer toe doet of maatregelen juist zijn of zin hebben maar dat je gehoorzaamt aan de Staat. Ik ben benieuwd wat er hierna nog volgt.

  Een deel van de maatregelen, zoals niet-medische mondkapjes hebben geen enkele zin, zo zei arts-microbioloog Murk gisteravond bij Jinek. Hij zei ook dat je buiten eigenlijk geen virus oploopt, ook zonder mondkapje, en dat een vluchtig contact, zoals een besmet iemand voorbijlopen, geen virusoverdracht geeft.
  Maar Rutte schijt in zijn broek voor de schreeuwende media, die niet gehinderd worden door kennis en wel hun zin doordrammen. Hij gelooft zelf ook niet in niet medische mondkapjes.

  Het totalitaire verbod op publiek bij sport is daarom van de pot gerukt! Rutte voert een hetze tegen toeschouwers omdat zij zijn gebrek aan gezag aantonen. En nou heb ik het niet over het feestje in Tilburg want dat had niets met voetbal te maken.

  Ik begrijp niet dat mensen de onzin pikken die dit kabinet op ze los laat; wat zijn we toch volgzame domme schapen geworden zonder hersens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in