8 REACTIES

  1. Verwarrend betoog. Hij heeft het over de big reset. Het enige dat er gebeurt is dat de LIBOR wordt afgeschaft en wordt vervangen. LIBOR is een maatstaf voor rente, gebaseerd op rente die banken onderling in rekening brengen voor overtollig kasgeld. Die meerdere keren gemanipuleerd is, onder meer de RABO deed daar vrolijk aan mee als ik het me goed herinner. In contracten wordt soms verwezen naar LIBOR plus zoveel basispunten. De verwijzing naar LIBOR in het contract wordt nu vervangen door een verwijzing naar een andere interbancaire offering rate of een andere maatstaf. Euribor oid.

    Het lijkt me wel humor om een rechtszaak te beginnen. Als Libor er niet meer is, dan betaal je toch alleen de opslag in basispunten boven Libor? Want Libor is dan nul? Dat zou een mooie reset teweeg brengen als de rechter daarin meegaat.

Comments are closed.