Véél gunt het Nederlandse volk zijn koning niet.

Waar de “gewone” Juliana en de arrogante Beatrix misschien nog mee weg hadden kunnen komen, wordt Willem Alexander niet gegund, ­­hoewel niet valt in te zien welk belang gediend is met de koddige terugvlucht op een lijntoestel van de KLM, op het schouwspel waarvan het volk na rijp beraad tussen de premier en Hoogst derzelve wordt vergast.

Het Koninklijk Huis moet zich hoe langer hoe gewoner gaan gedragen. Zaken die iedere Nederlander vrijstaan, kunnen zij beter niet doen, als zij althans de toorn van hun volk willen ontsnappen.

Zelfs een triviale betonnen aanlegsteiger bij hun opulente villa op een Grieks eiland wordt nu onderwerp van discussie in het parlement. Blijkbaar zit er ook in dit beton politieke munt.

Men stelle zich voor, dat zij evenals de paus in 2016 deed, twaalf Lesbische vluchtelingen in het leeg terugkerende regeringsvliegtuig hadden gestopt! Dan zouden ongetwijfeld de rapen nog gaarder zijn geweest.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Als heerser kun je dan beter de Macchiavellistische weg bewanderen, denk ik. Dus schijt aan het plebs hebben en in Griekenland blijven. Niet de geplande week maar gedurende de hele lockdown en dan nog een paar weken of maanden langer. Want “wie maakt mij wat?” Dat doet de Thaise heerser ook met zijn harem in Beieren.

  Maar Willy, Rutte, en andere politici vrezen de horden boze toetsenbordkrijgers op Twitter, Facebook en Instagram.

 2. En we tobben maar door, worden geregeerd door leugenaars en leugens, ondertussen is de marionet Elon Musk bezig 60 5G satellieten per lancering in een low orbit te brengen en dat moeten er 42000 worden, ja je leest het goed. Al jarenlang hoor je verhalen over space-junk en dat zo erg is en gevaarlijk maar dit gaat maar door en geld speelt geen rol, rara hoe kan dat. 5G Wordt ingezet als wapen en crowdcontrol, dat kun je gewoon op Youtube vinden waar Mona Keyzer het liet vallen in de 2e kamer, dit is de grote uitroeiings waar al decennia lang over gesproken wordt. Wij zijn niets meer dan vee, een product maar omdat het zo bizar is kunnen mensen dat niet aan deze waarheid. Wij zijn eigendom van een aloverheersende “macht” zoals boeren met koeien. Wij hebben niets te vertellen, waarom zou er anders politiegeweld zijn en handhavers met veel arrogantie, soldaten die net als politie zonder enige emotie behalve blijdschap op mensen schieten wat ook hier gaat gebeuren. Denken jullie dat het nu erg is? Wacht maar tot volgend jaar en er is niks tegen te doen, helemaal niks.

 3. Koninklijk huis is duidelijk macht aan het verliezen. Wel leuk dat hij Corona fake nieuws noemde en dat zijn dochter dan waarschuwt dat je dat niet mag zeggen.

 4. Ach, zo meteen gaan ze mededelen dat ook hij corona heeft en dan is het volk weer in alle angst.
  Dit soort voorvallen komen niet voort uit onnozelheid.

 5. In Liechtenstein doen ze het zo:

  ‘De vorst kan echter zowel parlement als kabinet naar huis sturen. Op 16 maart 2004 stemde 64,3% van de bevolking van Liechtenstein in een referendum voor het wijzigen van de grondwet en daarmee het behoud van het vorstenhuis. De rechten van de vorst zijn hiermee gegarandeerd. Hij kan parlement en kabinet ontbinden wanneer hij dit nodig acht en heeft een veto in de benoeming van ambtenaren en rechterlijke macht.’

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Liechtenstein

  In Nederland moeten alle wetten langs de koning:

  ‘de Grondwet bepaalt dat alle wetten en Koninklijke Besluiten door de Koning en door 1 of meer ministers ondertekend worden. …. De Koning heeft in ons staatsbestel geen plaatsvervanger. Stukken kunnen dan ook niet namens hem worden getekend. ‘

  https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/wetgeving/vraag-en-antwoord/hoe-ondertekent-de-koning-wetten-en-koninklijke-besluiten-als-hij-in-het-buitenland-is

 6. Willem-Alexander is Koning der Nederlanden bij de gratie Gods. Het is totaal ongepast om de koning te vertellen wat hij wel en niet mag doen. Dat gaat de in rangorde onder hem geplaatsten eenvoudigweg niet aan.

Comments are closed.