Hoeveel formulieren moeten er nog komen,
hoeveel moeten er nog gaan.
Van vrijheid kun je slechts dromen,
je mag ademen maar je kan niet langer bestaan.

Je BSN nummer is je identiteit
Je persoonlijkheid ben je kwijt.

Vingerscans, irisscans,
je bent niet langer een mens.

Je bent enen en nullen in een database
en geen mens van bloed en vlees.

Onze keuzevrijheid:
1] Claim nu je soevereiniteit
en je raakt alles kwijt.
2] Onderwerp je aan de overheid,
en je bent je persoonlijkheid kwijt.
Wat oh wat is wijsheid?
Wat oh wat is wijsheid?

Deze video gaat over een persoon die twijfelt of hij nog langer door hoepels van de overheid wil springen. Hij heeft zelf de gaten in het zogenaamde sociale vangnet ervaren. Hij gaat op een roadtrip om te beslissen of hij een soevereine burger wil worden. Wat betekent dat hij op een gegeven moment erg kwetsbaar wordt. Bankrekening, auto, autoverzekering, rijbewijs, zorg, paspoort, huisvesting, een betaalde baan. Het wordt straks onmogelijk of erg lastig. Het jachtseizoen op de personen die de staat niet erkennen is 365 dagen per jaar geopend. Je bent in het bijzonder kwetsbaar als je kinderen hebt, of huisdieren.

Claim je je soevereiniteit dan verloochen je niet langer je identiteit. Je bent dus niet alles kwijt. Je wint ook. Je bent een moderne ketter. Een dwarsliggend takje in dit landje dat een aangeharkte ambtelijke japanse tuin is.

Hoe zinvol is het echter om tijdens de inquisitie te roepen dat je een ketter bent? Je wordt in zo’n situatie al snel een martelaar. Nu zal het Nederlandse ambtenaren korps je niet fysiek doden. Ze zorgen wel dat je bestaan nogal miserabel wordt.

Het hangt van je persoonlijkheid af. Wat doet jou meer pijn? Het door hoepels springen en bukken? Of weiger je dat de overheid je naar de brandnetelbosjes verdrijft waar je met een kruisboogje konijnen, fazanten of wellicht zelfs ratten moet schieten omdat je honger hebt? Of betaal je een liever een aflaat en leef je een menselijker leven?

Is onrecht niet van alle tijden? Is dat niet de bloedrode draad in de menselijke geschiedenis?

Mijn conclusie is dat iedereen een prijs betaalt. Ik betaal een aflaat (belastingen) en spring soms door een hoepel. Ik lijd daar psychisch onder. Edoch. Als (laf?) alternatief steek ik op sommige dagen een middelvinger naar de staat op via Vrijspreker. Maar ik heb een normaal leven. Als ik een soeverein individu ben win ik geen extra mogelijkheden, ik kan niet langer autorijden, naar het buitenland, geld verdienen, enzovoort. De staat heeft dan een veel grotere invloed op mij. Als mijn identiteitsbewijs verlopen is kan iedere BOA me bekeuren en als ik die bekeuring niet betaal word ik gegijzeld. Ik maak me veel kwetsbaarder. De staat heeft dan veel meer over me te zeggen, want iedere nacht dat ik ergens slaap kan ik worden opgejaagd of bekeurd. Omdat ik geen geldige ID meer heb kan ik 24/7 worden bekeurd en afgevoerd. Maar ik sta wel vast en geef de staat een dubbele middelvinger!!!

Wat oh wat is wijsheid?
Wat oh wat is wijsheid?

de keuze is aan u

7 REACTIES

 1. Een boek lezen, het volgen van de Vrijspreker, mag gelukkig nog. Zo ook het uitwisselen van tips: mijn buurman de schilder, schildert een paar uur bij zijn buurman de automonteur. Laatste doet wat onderhoud bij de schilder. Beiden blij. een vriend(inn)en netwerkje is wellicht ook een idee. want het lijkt me leuker met elkaar een dagje tussendoor te gaan vissen en ideeën uit te wisselen, dan van dat vissen te moeten leven.

  • Reageren op Vrijspreker maakt je overigens verdacht, vooral als je tegen de Overheid bent. Dan ben je een een complotdenker en dus staatsgevaarlijk volgens de NCTB.
   Maar er zijn manieren om je identiteit te verdoezelen……

   • @Ciao Bella We maken de drempel zo laag mogelijk. Je kan onder andere een fake mailadres opgeven bij je reacties maar er zijn ook andere manieren

   • Gebruik, als je je zorgen maakt over je online identiteit, een VPN, en ook een browser met plug-ins die dat ondersteunen. Hier kun je wat ideeen opdoen https://www.vpngids.nl/

    Ik zou teleurgesteld zijn (nou ja, een beetje) als mijn naam niet op een lijst van ‘staatsgevaarlijke types’ staat.

 2. Dit is geen overtuigd libertariër, maar een arme jongen die na een scheiding, ontslag, burn-out in psychische nood kwam en geen hulp kreeg. Hij voelde zich genaaid door het systeem en is vervolgens doorgedraaid. De verslaggever wijst diverse malen op de “goedheid” van de overheid, maar de arme drommel komt niet tot het besef dat bij een gebrek aan overheid, het de maatschappij is die diensten gaat leveren. Gevalletje zelfmedelijden. En het werkt: ook ik heb medelijden met hem.

 3. Je ziel redden vraagt offers, heel grote en verschrikkelijke, tenminste als je overtuigd bent van het hebben van een ziel. Ben geen gelovige, maar dit korte leven, is het geen of wel een test? Een mogelijkheid om goed door de test te komen en zo na dit leven een hogere doorgang te scheppen naar een eeuwig leven in een andere dimensie? Het is worstelen met het volgen van je karakter (ziel?) of het buigen voor het drek der aarde en er nog meer bovenop durven gooien? Geen mens is zonder drek, maar bewust drek maken en over lijken gaan, is dat misschien waar deze test, dit leven, over gaat?

  Aan ieder de keus, trouw zijn aan je karakter, zonder buigen en huichelen, met als uitkomst of kans het meest verschrikkelijke leven, zonder meer drek maken dan al is gebeurd en waarvan men heeft geleerd of ten volle in het materiële leven nog diepere en grotere drek maken en wachten tot het aardse leven voorbij is en dan maar weer zien en afwachten? Het enige wat je meeneemt is (waarschijnlijk) je ziel, de drek die je achterlaat, bestaat. De keus is aan ieder mens, met een levenspuzzel die tegenwoordig steeds moeilijker wordt om op te lossen of niet vechten en heel simpel (slimheid?) je broek laten zakken voor de machthebbers en je daar te laten nemen waar zij het willen?

  Lach er maar om, maak het idee belachelijk, maar aan het eind zullen we het zien. In ieder geval succes met de drek.

Comments are closed.