Europa met haar inwonersaantal van circa 450 miljoen zielen zou zeer wel in staat zijn, jaarlijks enkele honderdduizenden vluchtelingen op te nemen.

Het huisvesten van 15.000 vluchtelingen die zich momenteel op Lesbos bevinden zou een peuleschil moeten zijn. Maar deze mensen functioneren in hun overvolle kamp zó goed als afschrikwekkende smerige vuilnisbelt, dat het zonde zou zijn, de afschrikkende werking van deze hoop menselijke ellende op te offeren aan een betere toekomst voor hen.

Het zijn ook wat enge mensen, want zij verschillen van ons in huidskleur en in gewoonten en sommigen lijden zelfs aan een kromme neus, voor het corrigeren waarvan een aanzienlijk aantal plastische chirurgen nodig zou zijn.

Ik moge hier herinneren aan de magistrale woorden van Geert Ruygers ( na de oorlog een doorbraakkatholiek in de PvdA), die namens de Nederlandse Unie onderhandelingen voerde met het Nationaal Front over het joodse probleem:

“Altijd wanneer in een staat twee verschillende volken of volksdelen samen wonen, brengt dit gevaar met zich voor de eigenaard van een volk en zijn cultuur. Daarom zal de staat al die maatregelen moeten nemen, die nodig zijn om deze eigenaard te beschermen en te waarborgen.”

Men zij gewaarschuwd!

Hugo van Reijen

Vide: Hans Schippers: Zwart en Nationaal Front. Latijns georiënteerd rechts kapitalisme in Nederland 1922-46, IISG Amsterdam.

13 REACTIES

  • Dat zou je een investering kunnen noemen. Nu wat ongemak en gevaar voor lief nemen om later de vruchten te kunnen plukken met je hele familie. Leven van ‘benefits’ in Engeland of Nederland is voor velen een betere situatie dan werken in Libanon of Somalie.

   Dat bewijzen ook vele ‘racisme’ schreeuwers in Nederland. Ondanks dat zij gruwelijk schijnen te lijden onder het “systematische racisme” in Nederland, verkiezen zij dat boven een leven zonder racisme in Ghana

   Het lijkt mij logischer dat alle activisten en moraalridders zelf een vluchteling/investeerder in huis nemen of financieel adopteren. Er staan vele hotels leeg momenteel. Anders wordt het al gauw “ik heb een ideaal, en JIJ moet al het werk doen en ook nog gaan betalen”. Dan krijg je voor je het weet een overheid die dit “namens ons allen” regelt.

 1. “Europa met haar inwonersaantal van circa 450 miljoen zielen zou zeer wel in staat zijn, jaarlijks enkele honderdduizenden vluchtelingen op te nemen.”

  Lol, statisme iemand? Niemand in Europa wil dat, zelfs die 15,000 niet. We hebben al genoeg gedaan.

  • Na afloop van de oorlog zijn ze meteen ook weer terug gegaan. Het punt is?

 2. Over decennia zijn er miljarden gedoneerd aan Afrika, vrijwilligers en artsen hebben eindeloos veel arbeidsuren voor de ‘wederopbouw’ daar liggen, met nul resultaat? Uit persoonlijke ervaring kan ik jullie verzekeren dat veel Afrikaanse ‘vluchtelingen’ er beter en gezonder uitzien dan menig verlopen Nederlander. Deze domme vluchtelingen begrijpen niet dat ze reizen van de hemel naar de hel en door linkse organisaties zijn gelokt met het beeld te reizen naar een noordelijk gelegen paradijs en een Europa van melk en honing. Wat een triestheid en domheid daarheen te reizen, waar het leven een drama en het overleven is in een oerwoud van regels en wetten in een onderdrukkende en controlerende marxistische staat. Van een vrij land reizen naar een gevangenis, dan ben je toch oprecht van ’t pad af.

  Zodra de uitkeringen en de subsidiëring stoppen en de beschermende cordon hulpverleners is verdwenen zullen deze mensen merken dat het leven in Europa alles behalve vrij en aangenaam is. Misschien biedt dan hooguit het verdwijnen in de criminaliteit nog een uitlaatklep.

  • Hallo PerceptionRules,

   Zeker met je eens.

   “De eerste Giro 555 actie in 1984: één voor Afrika”

   Wat er daarna vervolgens met de poen gebeurde blijft een raadsel. Neem aan dat veel gaat naar papieren organisaties die veel getroffen mensen helpen. Een soort van Tahiti sprookje.

   “De succesvolste Nederlandse inzamelingsactie, die van 2004 na de tsunami in Zuidoost-Azië, heeft meer geld opgeleverd dan is besteed. Van de opbrengst van 208 miljoen euro is uiteindelijk zeven ton teruggestort op giro 555 voor een volgende actie.

   Van de verdeling over de achttien betrokken organisaties is door de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) in 2008 verantwoording afgelegd. Zeventien internationale rekenkamers, onder voorzitterschap van Nederland, concludeerden dat het onmogelijk is vast te stellen waar het Nederlandse hulpgeld uiteindelijk is terechtgekomen.

   Er is te weinig informatie, stelde de Algemene Rekenkamer destijds in haar rapport aan de Tweede Kamer. De gegevens die er waren, konden niet met elkaar worden vergeleken omdat de uitgeplozen jaarverslagen en jaarrekeningen van de organisaties verschilden in de wijze van rapporteren en het presenteren van financiële cijfers.” Bron; Trouw.

 3. “Europa met haar inwonersaantal van circa 450 miljoen zielen zou zeer wel in staat zijn, jaarlijks enkele honderdduizenden vluchtelingen op te nemen.”

  Nou Hugo, trek je knip en regel het. Of wil je de benodigde fondsen van je medemens afdwingen?

 4. Europa moet helemaal niet willen om nog meer “vluchtelingen” op te nemen. Een groot deel komt uit totalitaire Moslimstaten en huldigt als ze eenmaal hier zijn alle Salafistische terreurmethoden waarvoor ze zogenaamd “gevlucht” zijn.
  2 Weken geleden de moord op Samuel Paty, gevolgd door beledigingen van de criminele Turk Erdogan op elke Westerse reactie daarop. En vandaag de aanslag in Nice in een katholieke kerk; feitelijk is Erdogan medeplichtig hieraan door zijn uitlatingen.
  Erdogan is een groot gevaar voor het vrije Westen en dient op elke manier gestopt te worden, net als zijn aanhangers en andere Salafisten, die onze democratie en vrijheid van meningsuiting met geweld bestrijden.

 5. Ik noem de aanslagen bij Parijs, in Nice, e.a. in Frankrijk echt geen false flags.
  Genoeg is genoeg!
  Er dient nu keihard te worden opgetreden tegen dit soort fundamentalisten met Erdogan aan het hoofd. Turkije met een dictator aan het hoofd hoort niet in de NAVO en niet bij Europa!

  • @IgnoranceIsStrength
   Iedereen heeft recht op een eigen mening; jij ook.
   Maar gebeurtenissen verdraaien voor je eigen gelijk is niet erg overtuigend.

Comments are closed.