De afgelopen week verschenen deze video’s van de LP. Robert Valentine praat over Corona. Geen 5G denken, geen complotdenken, maar een nuchtere analyse. Misschien iets te nuchter.

De elevator pitch over de LP:

De LP staat politiek gezien het dichtste bij Vrijspreker. Robert Valentine is het boegbeeld. Verfrissend en dapper dat iemand zijn nek uitsteekt om een libertarische mening te verkondigen. In een tijdperk geregeerd door collectivisten. Die met Corona jouw en mijn leven kapot aan het maken zijn. Die op alles wat het leven levenswaardig maakt negatieve invloed uitoefenen. Dag cultuur, dag sport, dag horeca, het was leuk je gekend te hebben. Hallo eenzaamheid, hallo angst, hallo wanhoop en alcohol.

Robert Valentine neemt het op tegen machtige collectivistische organisaties zoals de WHO.  En dat mag wel eens gezegd worden.

Nu ik dit gezegd heb, vraag ik me af waarom Robert zo lief overkomt. Waarom niet wat meer de alfa man loslaten? Politiek is gemeen en genadeloos. Waarom niet een klein beetje meer Dirty Harry?

8 REACTIES

 1. Dat “alfa man” moet tussen je oren zitten. Je kan 1.95 meter zijn met een mooie rij sportschool spieren, maar dat maakt geen alfa van je. Om maar te zwijgen van al die kantoorsukkels die als ‘alfa’ worden gezien.

  Waar komt dat ‘lief gevonden willen worden’ bij veel mannen vandaan? Vraag ik mij ook wel eens af. Zijn die het product van alleenstaande moeders met zonen die met het labiele gedrag van hun onvolwassen moeder moesten leren omgaan? Ik weet wel wat gevallen in mijn omgeving.

  De LP die het opneemt tegen “machtige collectivistische organisaties”. Dat heeft meer betekenis als de partij de omvang van de PVV heeft. Maar wie zetels scoort heeft gelijk. Wij gaan het zien. Ik wens de LP zetels toe hier en daar, zonder water bij de wijn te doen op principiele zaken. Liever de LP dan de VVD maar wel graag zonder ambtenaren.

  Vanmorgen las ik een artikel over een advocaatje die boos is namens het leger, want een paar aanhangers van een splinterpartij noemen het leger een “moordmachine”. Dat lijkt mij feitelijk een juiste constatering. Het gereedschap van een leger is niet geschikt om aardappels te telen.

  Nu wil advocaatje Huilebalk aangifte doen, want “mag niet”. Ik vind dat de aanhang van de splinterpartij het volste recht heeft om in het openbaar het leger een ‘moordmachine’ te noemen. Dan mag de advocaat de activisten in het openbaar een stel (vul maar in) noemen. Dat is discussie. Maar in de lange tenenparade is men snel gekwestst.

  • @Niko

   U zegt:
   *** Dat “alfa man” moet tussen je oren zitten. Je kan 1.95 meter zijn met een mooie rij sportschool spieren, maar dat maakt geen alfa van je. Om maar te zwijgen van al die kantoorsukkels die als ‘alfa’ worden gezien.***

   Die krachtpatsers zijn 9 van de 10 keer eigenlijk kleine jongetjes die vechten om de aandacht en goedkeuring van hun vader. Het is een kindtrauma.
   De kantoormannen genieten aanzien wegens de uitstraling met het driedelig pak en associatie met geld en dus zekerheid. Dacht u ook van niet?
   Tussen de oren is gewoon aangeboren. Wegens kindtrauma is het verdwenen.

   U zegt verder
   ***Waar komt dat ‘lief gevonden willen worden’ bij veel mannen vandaan? Vraag ik mij ook wel eens af. Zijn die het product van alleenstaande moeders met zonen die met het labiele gedrag van hun onvolwassen moeder moesten leren omgaan? Ik weet wel wat gevallen in mijn omgeving.***

   Deze emotionele ( vrouwelijke) behoefte van lief gevonden willen worden is ontstaan door de afwezigheid van de vaders, ook al woonden vader en moeder in hetzelfde huis.
   Dus daarmee ontstaat het gebrek aan voorbeeld van een man. En nemen jongens een voorbeeld aan de persoon die het meest wegheeft van een man. En zich het meest opdringt. De moeder. En vrouwen zijn immers altijd op zoek naar goedkeuring. Dus daarom doen mannen dat op latere leeftijd ook. Ze weten niet beter. Het is hun vrouwelijke identiteit.

   Ik zelf ken niet een paar gevallen zoals u aangeeft. Ik ken ze bijna niet anders. De uitzonderingen die ik ken zijn heel zeldzaam en daarmee uniek. En ik merk dat het mij blijft raken. Want in mijn optiek hadden we nooit in deze crisis gezeten als we volgens de natuurlijke orde alfa mannen aan het roer hadden.

   Als mannen weer alfa willen worden zijn er een paar oplossingen.
   Eentje is afleren met vrouwen te delen over hun gevoel. En zeker nooit gaan huilen in haar bijzin.
   Zulke dingen is vertrouwelijk en voorbehouden aan mannen onderling. Mannen moet zich dus niks aantrekken van vrouwen die gaan lopen zeuren dat ze willen weten wat er in hem omgaat.
   Zo dwingt hij respect af. Wat van hem is blijft van hem.

   Tegelijk bewijst hij haar daarmee een dienst.
   Want zonder uitzondering kunnen vrouwen niet omgaan met mannelijke zwakte. Het gaat tegen de natuur in. Onder rechtvaardig leiderschap kan de vrouw zorgzaamheid en zachtheid aan de dag leggen.

   Samengevat moeten mannen leiding pakken.
   Of dat nou over een gezin en moeder de vrouw gaat of over een heel land.

   Dus zo valt Robert Valentine af. Er is ramkoers nodig. Dat is geen werk voor een ballerina.

   • Dank voor je uitleg. Valentine is geloof ik letterlijk een ballerina. Ik las een keer een interview met hem waarin hij zoiets zegt. Ballerina naast een kantoorbaan als ambtenaar.

    Mannelijkheid ligt onder vuur in het Westen. Door milieuvervuiling, slechte voeding en gebrek aan goede rolmodellen. Zeker in Noord Europa waar de vrouwen de mannen-rol hebben overgenomen. Jaren geleden zei de ‘Dog Whisperer’ het al: “alleen mensen volgen instabiele leiders.”

   • @ Niko
    Ja mee eens.
    Ik denk zelf dat er veel bewuster is ingezet op ondermijning van het mannelijk gezag dan we weten.
    Wankelt de man dan valt de samenleving.
    En pas dan kunnen agenda’s doorgedrukt worden.
    Het zet te denken.

    Ik ben het niet eens met alles wat Paul Elam zegt. Want als het aan hem ligt gaan alle mannen volgens mij in hun eigen grot zitten.
    Daar zit bv auteur @Hijseenberg ook. Misschien begrijpelijk maar we bereiken er niks mee. Komt u er nog een keer uit?

    Enfin. Dit is dan wel een treffende rant van Paul Elam 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=lBSMft4-dpc

  • In 1993 verdween ministerie van “defensie” en werd ministerie van offensie (Joegoslavie) !

 2. Ik hoor zowel de voorzitter als de interviewer spreken over de Libertaire Partij, niet de Libertarische Partij. Volgens mij betekent libertair van oudsher iets anders en die betekenis ligt dicht bij het woord: libertijn, wat een genotzoeker is. Meestal mbt seksuele uitspattingen en recreatief drugsgebruik. Ludwig von Mises zou daar niet op stemmen.

Comments are closed.