Bijna alle Libertariers waren ooit Links, conservatief of rechts.

Maar er zijn maar heel weinig Libertariers die later Links, conservatief of rechts, zijn geworden.

Deze vaststelling van ontwikkeling van ideologieën is misschien instructief en nuttig om te onthouden.

4 REACTIES

 1. Meeuwen hebben een linker en een rechter vleugel ! maar blijven schijt vogels !

 2. Ik omschrijf mezelf steeds als “Libertarian by principle, conservative by choice”.
  Wat ik hiermee wil aangeven, is dat het niet aan derden of de overheid is om mijn vrijheid in te perken (noch aan mij om die van derden in te perken) maar … dat ik binnen de vrijheid die principieel mezelf toekomt, ik uit persoonlijke overtuiging er de voorkeur aan geef me vrij conservatief te gedragen.
  Ik ben dus hetero, trouwe echtgenoot en gebruik geen drugs (behoudens cafeine, maar dat is -voorlopig nog- legaal), maar ik ben tegenstander van een overheid die homoseksualiteit, prostitutie en druggebruik strafbaar stelt.
  Ik wil nl. zelf mijn keuzen kunnen maken, maar dan kies ik er dus vrijwillig voor om me behoorlijk conservatief te gedragen.

 3. Opgegroeid in een links feministische breeding pit, begon ik links.
  Na 35 jaar ging ik rechts ruiken, daar stonk het net zo hard.
  Voor conservatief ben ik te opportunistisch.
  Heel even heb ik mij libertarier gewaand, maar ook die geur bleek ondraaglijk.
  Terug tot eerste staat van zijn. Anarchist en eenzaam.

Comments are closed.