De LP zoekt kandidaten. Je hebt tot 22 oktober de tijd om je in te schrijven. Voorwaarde is dat je al een jaar lid bent. Er is een profielschets. Er is een kandidatencommissie Tweede Kamer. De gekozen leden in deze commissie hebben de opdracht gekregen om kandidaten te selecteren voor de Tweede Kamerlijst van de Libertaire Partij. Dit doen zij aan de hand van sollicitaties van leden én gesprekken die zij voeren met kandidaten. De Commissie brengt advies uit aan het Bestuur, dat vervolgens een voordracht doet, waarover tijdens een latere ledenvergadering eind 2020 wordt gestemd.

Meer weten over de LP? Er komt intussen een tweewekelijkse nieuwsbrief uit. Inschrijven kan alhier.

8 REACTIES

 1. Ik denk dat de LP al blij mag zijn als deze een eenmansfractie in de kamer krijgt. Meer parlementsleden is een droom. Maar op die gemeenteambtenaar ga ik nooit stemmen. Misschien op Toine Manders als hij kandidaat is.

  De LP zou kunnen profiteren van dat Terrie Boldoot en Gekke Geert niet verder komen. Terrie jaagt (naar verluid) veel kiezers weg met zijn wereldvreemde gezwam, en Wilders is een ouderwetse langspeelplaat met een ‘tik’ er in, precies waar hij ‘islam’ zegt. Daar moeten anderen van kunnen profiteren.

  Persoonlijk denk ik dat de LP de boot weer gaat missen want ze hadden na de vorige verkiezingen al moeten beginnen met de campagne. Nu is het een beetje laat. Zeker met alle verboden rondom corona.

 2. Ik hoorde dat ze vorige keer iets van 1200 stemmen hadden?
  En er is nodig 65000 voor 1 zetel?
  Dan heb je het toch gauw over bergen verzetten.
  Want de afgelopen jaren is ook niks gebeurt, ( niet dat ik weet dan)

  Het is logisch hier op de Vrijspreker aanhang te zoeken.
  Die Valentijn of verwanten hadden ook af en toe hier iets kunnen schrijven.
  Dat begrijp ik eigenlijk ook niet dat dat niet gebeurt is.

  Ook is de bal deze maanden goed voor het doel gelegd met de corona dwangregels.
  Het is toch een gemiste kans om te profileren.

  https://www.youtube.com/watch?v=YcYyfxODlcs

  • @Larissa. ***Het is logisch hier op de Vrijspreker aanhang te zoeken. Die Valentijn of verwanten hadden ook af en toe hier iets kunnen schrijven. Dat begrijp ik eigenlijk ook niet dat dat niet gebeurt is.*** Je hebt helemaal gelijk. Vandaag is er een pril contact gelegd. Niet door Valentine maar door iemand die geen gemeente ambtenaar is. En recht door zee is. Het is niet helemaal stil meer aan de overkant. Dat wil niet zeggen dat ik het met de koers eens ben, maar de LP is nu eenmaal de politieke partij die het meest overeenkomt met onze doelstellingen.

   • In het weekend is contact gelegd door iemand die geen gemeenteambtenaar is, LOL. Veelzeggend dit. Het zou wat zijn als een ambtenaar wel werkt in het weekend. Hoewel ik een mooi geval weet, maar dat is voor een ander verhaal.

    Larissa noemt de woorden die ik wel bedoelde maar niet opschreef: gemiste kansen. Jerom noemt: geen ambitie. Ik noem: te laat. Het komt allemaal vrij passief over. Waar zijn passie, elan en strijdlust gebleven?

    Dit gaat niets worden zo. De LP kan het inschrijfgeld beter voor andere dingen gebruiken en nu beginnen met de campagne voor de parlementsverkiezingen van 2025 en de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Als men de intentie heeft om gekozen te worden…

    Dat de leden een ambtenaar, die kennelijk niet overloopt van ambitie, als leider accepteren zegt denk ik meer over de leden dan over de ambtenaar.

  • Je haalt me de woorden uit de mond! Gemiste kansen! Zeker nu met alle coronadwang. Dat was een momentum geweest voor de LP. Het moge hard klinken, maar ik heb gewoon de indruk dat ze niet serieus zijn! Het lijkt meer een soort hobby, die partij. Maar serieus in de Kamer willen ze niet.

   • Op je wenken bediend…
    Zie https://twitter.com/LPnl/status/1317603610172293120
    Dat is natuurlijk niet genoeg, maar je zou kunnen beginnen met retweeten. En ik ben het met de vorige vrijspreker eens dat de periode 2025 ook goed in de focus moet blijven. Wie denkt er dat een volgend kabinet 4 jaar volmaakt? Libertaire ideeën over de samenleving hebben een steeds betere voedingsbodem, het is een goed moment om overal zaadjes te planten.

 3. @HellIsEmptyAllDevilsAreHere nogmaals dank voor de tip. Heb van de video een apart artikel gemaakt.

Comments are closed.