Griekenland is veranderd in een combinatie van 1984 en Animal Farm, meldt een Nederlandse architect die daar woont. “We kunnen nergens heen, de situatie is onverdraaglijk.” Een noodkreet.

“Ik ben een architect, sinds 15 jaar woonachtig in Griekenland waar de mondmaskers verplicht zijn, overal! Binnen en buiten, op straat, op de markt, het strand, overal!

Alles is hier gesloten, alleen de supermarkten zijn toegankelijk, met masker uiteraard, maar ze mogen slechts voedsel verkopen, andere afdelingen zijn gesloten.

Het leven is hier gereduceerd tot binnen blijven, om naar buiten te gaan heb je toestemming nodig, die je alleen krijgt voor beperkte activiteiten. Met mijn Griekse man woon ik erg afgelegen, in een klein bergdorpje, waar we in ‘normale tijden’ al weinig mensen zagen. Nu zijn we erg geïsoleerd, geen bezoek, we zien niemand, kunnen en willen nergens heen. Het moeilijkste is dat iedereen zwijgend de bevelen opvolgt.

Er heerst zoveel angst, dat maakt dat niemand reageert. De boete voor het niet opvolgen van de maatregelen, ook voor het niet of verkeerd dragen van een mondmasker, is bij de start van deze 2e lockdown verdubbeld, van 150 naar 300 euro. Veel salarissen zijn ong 400 of 500 euro/ maand. De angst voor een boete is dan ook groot. Het is zelfs verboden om alleen maar op te roepen om geen masker te dragen.

De situatie is veel ergen dan in Nederland. De lockdown treft ook alle scholen, die zijn dus sinds begin november weer gesloten. Al op 11 maart heeft het parlement een wet aangenomen die verplichte vaccinatie mogelijk. Een staaltje van vooruitdenken! Er is weinig aandacht aan besteed in het nieuws hier en heeft heel wat speurwerk van mijn partner gekost om de wet te vinden. Dit staat even los van de mondmaskers, het geeft wel aan dat er meer speelt.

De verplichting een masker te dragen in binnenruimtes, winkels, is er al vanaf begin augustus. Bedienend personeel moest een masker dragen sinds de horeca weer opende, begin juli, ook buiten. Wat er bij is gekomen: mondkapjesplicht buiten en in de auto (als je geen familie van de andere passagier bent, slechts 2 personen per auto toegestaan) voor iedereen.

Deze strenge maatregelen waren voor een groot deel om de toeristen gerust te stellen de hele zomer. Nu de laatste toeristen zijn vertrokken, ons lokale vliegveld heeft alleen vluchten van april tot eind oktober, moeten wij er aan geloven.

Ik ben ervan overtuigd dat het dragen van een masker zeer ongezond is, en deze dwang die je verbiedt te ademen is onverdraaglijk. Wij wonen een 1/2 uur rijden van de zee met een fantastisch, kilometers lang, nu geheel verlaten, strand. Alleen daar kunnen we zonder maskers verblijven, omdat we ervan uitgaan dat de politie daar niet komt controleren. Overal zie je politie in groepjes, met maskers, voor controle.

Het lijkt een combinatie van 1984 en Animal Farm. Ik heb grote zorgen voor de nabije toekomst. Verplichte (direct of indirect) vaccinatie, grote vrijheidsberoving, wat nu al speelt, al met al een onleefbare wereld.

De gerespecteerde wetenschapper Frank Fenner, zei in 2010, een paar maanden voor zijn dood, dat de mensheid binnen 100 jaar zou uitsterven, zonder enige twijfel.

Ik denk dat hij gelijk heeft, we gaan snel die kant op.”

(Naam van auteur bij redactie bekend. Zie www.ademvrij.NU, de website van het Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes voor meer informatie over de mondkapjesdwang.)

22 REACTIES

 1. ‘Het moeilijkste is dat iedereen zwijgend de bevelen opvolgt.’
  Yep.

 2. Het volk “verdient” de regering die het volk heeft gekozen! 1984 was een waarschuwing.

  • Toen 1984 geschreven werd(1948) bestond,

   De Federal reserve al 35 jaar. ‘1913’.
   “Propaganda” van Bernais al 20 jaar.
   “Public opinion van Lippman al 26 jaar.
   The Fabian Society al 64 jaar.
   De Council on Foreign Relations al 27 jaar.
   De Office of Strategic Services (OSS) al 6 jaar.
   De Rockefeller foundation al 35jaar.
   De Ford foundation al 12 jaar.
   De Carnegie foundation al 37 jaar.
   Het Tavistock institute reeds 2 jaar.
   De legue of Nations (UN light) startte 28 jaar daarvoor.
   Morals and Dogma van Albert Pike werd in 1871 geprint.
   The World Set Free van H.G. Wells werd geprint in 1913.
   New World Order van H.G. Wells in 1940.
   Sanger founded the American Birth Control League in 1921 (nu planned parent hood, een hobby van Bill Gates vader)
   An Essay on the Principle of Population van Malthus reeds in 1798.
   Tussen 1910 en 1948 werden honderden boeken gepubliceerd pro-eugenics.
   De Round table movement werd opgericht in 1909.
   Enz.

   Het zou dus wel eens kunnen dat het geen waarschuwing was, maar eerder een handleiding voor en door insiders over de hele wereld?

   https://www.howardnema.com/2014/10/01/100-books-you-must-read-understand-the-new-world-order/

   PS: voor leuke NWO muziek zie mijn post, onderaan de fakenews pagina.

 3. Dit spel gaat hier ook komen vrees ik. En veel mensen die dit niet doorzien.
  Ik wist al lang dat je het volk uiteen gedreven krijgt, saamhorigheid is er niet.
  Het lijkt zo, maar is het niet. Als ik al zie dat hier al 80-90% vrijwillig zo’n lap
  voor z’n muil draagt, weet ik genoeg. Triest, terwijl als men zich samenpakt er
  van overheidswege weinig tegenover kan zetten.
  Ik blijf er bij, dat het uiteindelijk in een oorlog gaat ontaarden. De druk blijven
  opvoeren en dan is één klein vonkje nodig.

  • Ik denk dat je gelijkt hebt. Gisteren sprak ik een familielid die het nieuws voornamelijk via het NOS journaal krijgt: “Maar door het virus kun je (vul angstbeeld naar keuze in) krijgen !!1!”.

   Waarop ik zei: “Ja en zijn nog veel meer virussen en bacterieën waardoor je enge ziektes kan krijgen. Hoe zit het dan daarmee?” Maar bange schapen zijn niet voor rede vatbaar: “Doe wat de overheid zegt. Drink je Cool Aid en neem je spuitje”. Angst is een slechte raadgever maar een goede regelgever.

   Wat er in Griekenland gebeurt is compleet gestoord. Dat zie ik ook hier kans maken binnen enkele maanden: intimidatie door middel van excessieve boetes voor kleine overtredingen. Geen mondkapje op bij de bakker? Dan 1000 euro boete. Kritiek op het beleid, in de sociale media of demonstreren? 5000 euro boete.

   En dan ook van die nep-rechters die je geen gelijk geven, ook al heb je al het (juridische) gelijk aan je kant. Dat hebben wij al gezien.

  • ‘Als ik al zie dat hier al 80-90% vrijwillig zo’n lap voor z’n muil draagt’

   Als mensen geheel vrijwillig gehoor geven aan een enge dictator, dan houdt het gewoon op. Maar ze verspelen daarmee ook het recht om zich te beklagen. Zij hebben de dictatuur in het zadel geholpen.

   Als 95% vrijwillig met een masker gaat lopen hoeft alleen de 5% nog gedwongen te worden. Zo zal het met vaccinaties mogelijk ook gaan.

   • Alles gaat incrementeel in kleine stapjes zodat de kans op plotse massale reactie klein blijft. Als je elke dag 20 cent afneemt van je collega, zal hij boos kijken, maar je niet in elkaar slaan. Maar op het einde van het jaar heb je 1500€ van hem gestolen. Als je dat in één keer had gedaan, trapte hij je in elkaar.

    Tja “de prins van Machiavelli” zat nou eenmaal niet in het lessenpakket. En over controlled opposition leer je ook niet op school. Wel over ‘virussen’… Ignorance = Strenght. https://wikispooks.com/wiki/Controlling_the_narrative

   • Het Certification Of Vaccination ID (COVID) virus komt als geroepen, er waren veel mensen over de wereld aan het bewust worden ivm. vacins en hun ingrediënten. Dat was slecht nieuws voor de agenda, maar dan is daar een plots opduikend killervirus, de goden zijn Big Farma en Big Government goed gezind.

    European Vaccine Action Plan 2015-2020
    All Member States of the WHO European Region are committed to protecting their populations from vaccine-preventable diseases. The European Vaccine Action Plan 2015-2020 translates this commitment into a set of goals and short-term targets to be achieved by every country over the coming 5 years.
    Kijk de video van de EU (5min): https://153news.net/watch_video.php?v=3SSU32KU8NDO

   • Honderden boeken over Eugenics, Stalin, Mao, Hitler, Pol Pot en hun honderden miljoenen dode eigen burgers zijn geen ‘onzin’.

    Maar toch zijn er nog mensen die het niet gevaarlijk achten dat de overheid levenslange terugkerende verplichte vaccinaties wilt invoeren. Met zero aansprakelijkheid voor de mengers van het goedje. Waarbij je als slaaf (want dat ben je als je zelfs niet eens baas bent over je eigen lijf) geen enkel controlemogelijkheid hebt om te weten wat er effectief in je lijf wordt gespoten. Zelfs al vertrouw je je huidige regering, morgen kan er een verse ideoloog aan de macht komen. Om nog maar te zwijgen van de duistere trackrecord van Big Farma.

 4. Tegen een massale opstand van Griekse burgers is zelfs de overheid niet opgewassen. Mocht de Griekse overheid geweld gaan gebruiken, dan zal het hek van de dam zijn; het is alleen de vraag wie als eerste begint.

  • Zo langzamerhand zou je denken dat Baudet wel degelijk gelijk heeft.

  • Ik denk dat de Griek ook niet zo “heldhaft” en “strijdlustig”
   meer is. Het ging hun ook goed genoeg in welvaart.
   Beetje vreemd van een land dat groot in de Filosofie was.
   Het is een lang, stil, progressief insluipende welvaart ziekte, dat
   onverschillig en slaafs maakt?

  • Het is waarschijnlijk geen toeval dat de massa sinds WOII geconditioneerd werd om individualistische materialistische consumenten te worden met uitgeholde morele waarden. Ieder voor zich en niemand voor ons allen..

   • Bacterieën bestaan tenminste, virussen daarentegen enkel tussen de oren, daarom heet het ook virusTHEORIE, omdat ze nog nooit hebben kunnen bewijzen dat virussen besmettelijk zijn. Zelfs niet na 150 experimenteren tot in elkaars mond spuwen toe.. Doe wat onderzoek.. Meer kan ik hier niet plaatsen, want dan wordt er gemodereerd/verwijderd. Op de clever genaamde fakenews pagina kan je starten. Tenzij de NOS je god is, dan is het niet voor jou.

Comments are closed.