We moeten er per 1 december allemaal aan geloven, een mondkapje in de publieke binnenruimte. Men heeft echter verzuimd om deze maatregel kwantitatief te onderbouwen. Er is geen goed onderzoek uitgevoerd dat de voordelen van dwang kan afzetten tegen de negatieve effecten van het dragen van mondkapjes.

De maatregel is daarmee naar verwachting niet proportioneel, doelmatig en effectief. De privacy van degenen die om medische redenen of psychische redenen geen mondkapje kunnen dragen is daarnaast in het gedrang. Via een ontheffingskaartje moeten ze dit aantonen.

De kwantitatieve onderbouwing waarnaar verwezen wordt door Haga. Hieronder een 7 minuten lang draaiende minister die uiteindelijk toegeeft dat het extra effect van een 100 procent afgedwongen draagplicht ten opzichte van een bijvoorbeeld 80 procent vrijwillig dragende bevolking niet is onderzocht, men heeft die kwantitatieve onderbouwing niet:

De draagplicht is hiermee niets anders dan toegeven aan emotie, hysterie zo u wenst. Of een botte machtsgeilheid van heersers. Maakt u uw keize. Na voorgaande video van een 7 minuten om de hete brij draaiende minister te hebben mogen aanschouwen onderstaande video van 2 minuten waarin de minister weigert informatie te verschaffen. Het regenteske dedain spat ervan af:

Een positieve PCR test staat overigens niet gelijk aan iemand die besmettelijk is voor anderen. Het is iemand bij wie virusresten zijn aangetoond, en dat is niet gelijk aan besmettelijkheid. Best wel een belangrijk onderscheid:

Tot zover de van Haga show. Van Haga is het bewijs van hoe fractiediscipline de controlerende werking van de Tweede Kamer frustreert. Sinds hij de VVD heeft verlaten is hij een voorbeeld van een onafhankelijk denkende kritische politicus in plaats van het tamme schoothondje dat hij daarvoor was.

Dank voor uw aandacht

73 REACTIES

 1. Er is geen enkele onderbouwing voor de effectiviteit van mondkapjes bij een virus en al helemaal niet voor niet medische mondkapjes. Dat heeft het RIVM ruim een half jaar volgehouden. En zo zijn er meer coronamaatregelen, die tot doel hebben om te verdoezelen dat de overheid en het OMT geen idee hebben hoe ze deze pandemie moeten aanpakken.
  Maar door het gedram van alle media, die allerlei ongedefinieerde “deskundigen” opvoerden, voelde de overheid zich gedwongen om toch een mondkapjesplicht in te voeren; omdat ze het in het buitenland ook deden, was het belangrijkste argument. Niet de door ons gekozen volksvertegenwoordiging regeert maar de niet gekozen media regeren.
  Hoezo is dat democratie? Media, de zelfbenoemde “hoeders van de vrijheid van meningsuiting”; vertrouw ze niet! Ze blijven net zo lang de publieke opinie bewerken tot er gedaan wordt wat zij willen, onder het motto: “het was op TV of stond in de krant, dus het is waar”; dat is het niveau van de doorsnee oerdomme Nederlander.
  Nederland, leer eens zelf na te denken; dan zie je wat zin heeft en wat niet. Geloof niet wat je wordt verteld!

  • Maar..maar denk aan de oma’s! Die gaan allemaal dood, slechts 99,x% van hen overleven dit killervirus! Om dan euthanasie te plegen wegens eenzaamheid en depressie. Wat zullen ze hun kinderen dankbaar zijn dat ze zo braaf geluisterd hebben naar meester De Jonge en die leuke veeartsen.

  • Propaganda is algemeen, en word door iedereen gebruikt. Al eeuwen oud.
   Sinds eind 19’de eeuw werd de huidige situatie geprobeerd te vormen, en
   met wat ongelukkigheden, lukt het nog vrij aardig.

  • In de USSR logen ze bewust heel opzichtig, iedereen wist dat de overheid en de media logen. De techniek heet demoralisatie. Het verwarren van de bevolking zodat ze geen onderscheid tussen goed en kwaad meer kunnen maken. Gelukkig zitten we hier niet in de USSR

   • “Gelukkig zitten we hier niet in de USSR”

    Dat weet ik nog zo net niet…..

  • Rutte zei gisteren, “mensen die besmet uit de teststraat komen” hebben jullie dat niet gehoord? Je wordt daar besmet dus, dan nog dat hij over 2 weken iets anders moet zeggen en meer van die versprekingen.

 2. De mondkapjesplicht schijnt niet eens door het parlement besloten te zijn maar door een paar ministers. Als ze zo doorgaan kunnen ze alles invoeren.

  • Er is een wet aangenomen op grond waarvan deze plicht ingevoerd kan worden. Vandaar ook pas 1 december.

   • Wetten zijn denkbeeldig, wat woorden op papier. Als er morgen een wet komt dat je van de brug moet springen, wat dan? Waar is de grens?

   • Je hebt 2 soorten dieren, gedomesticeerde, die leven een relatief kort risicoloos leven met de garantie van de slacht. De andere zijn de wilde dieren, die zijn vrij, maar daarbij lopen ze risico en moeten ze regelmatig vechten voor eten en verdediging.

    Dat is de wet van de natuur.

  • Dat doen ze dus ook, er is en was geen gevaarlijk virus alles om het geld en wat minder mensen. Curacao’s parlementslid 9e doden) zegt het hier, doen we geen noodwet en strenge maatregelen dan krijgen we geen code geel, dus ze kiezen allemaal vor het geld en mensen kunnen de pest krijgen https://www.youtube.com/watch?v=P3KzU1bPgfU&t=1s

   • Het volk deelt aan de opende band bevoegdheden uit alsof het strooigoed is.

   • Bevoegdheden bestaan niet, er bestaat maar 1 wet: de wet van de sterkste/sluwste/slimste. De rest is brainwashing, om te voorkomen dat die wordt toegepast.

 3. Isa Kriens via Twitter: ‘Voor iedereen die een boete krijgt: ga (tijdig) in verzet. En voer tenminste deze gronden aan: 1. Een mondkapje is geen beschermingsmiddel in de zin van de Wpg. 2. Er bestaat geen medische noodzaak. 3. Mijn grondrecht wordt beperkt zonder noodzakelijkheid of evenredigheid.’

  • Persoonlijk geloof ik al lang niet meer in een fatsoenlijke rechtsgang.

  • Nog een illlusie, dat wetten en rechters er zijn voor het volk. Er is maar 1 wet: de wet van de sterkste! Papieren tijgers houden miljoenen onder de knoet met brainwash.

  • Vrijheid is strijd. En dat is geen dialoog voeren op termijn, als je
   stand-vast blijft. Dan zal je zelf offers moeten brengen, de gevolgen
   moeten dragen. Ik vertik het, en ga de strijd aan, al kost het mijn huis,
   al draai ik de bak in. Ik laat mij niet dwingen. Die strijd voor mijn
   vrijheid ga ik aan, hoe lang die ook daarmee duren mag.
   Het is een heilig goed dat je als wezen je wil en vrijheid hebt en verdedigd.

 4. Off topic: complotters hebben het over een mogelijk ‘cyber attack’ die internet, en mogelijk gas, elektra en water plat gaat leggen. Uiteraard georganiseerd door uw overheid. De schuld van deze ‘attack’ wordt bij de vijand van de overheid gelegd: alle corona-ontkenners, China, whatever.

  Mogelijk is het totale complot-onzin, misschien ook niet. Ik ben aan het knutselen geslagen om te zorgen voor een noodvoorziening. Naar verwachting zal internet het eerste plat gaan, dat elektra, dan gas, dan water. Mogelijk houdt de telefoon er ook mee op.

  Met gas en water kun je koken, de wc doorspoelen en je hebt te drinken. Om de cv draaiend te krijgen op een aggregaat is nog een heel gepruts, en wil niet altijd lukken – de cv-ketel vereist een keurige spanning, en de rauwe spanning die een aggregaat levert wordt niet door iedere cv-ketel geaccepteerd. Op tijd douchen en de woning lekker warm is me wel wat waard in de winter.

  Dus als je denkt dat de overheid gek genoeg is om alles plat te gooien, ga dan op tijd knutselen als je niet wilt dat je cv, koelkast of computer zonder stroom komt te zitten. Koken op propaan kan met een camping-setje. Maar dat moet je dan wel hebben.

  Een slimme Geit is op de overheid voorbereid.

  • In Frankrijk zijn risico’s op ernstige stroomtekorten en mogelijk rantsoen een week terug al in de media aangekondigd.

  • Zojuist mijn 650 Watt 2 takt aggregaat van € 119,– proefgedraaid. Koelkast, cv en computer aangesloten. Een uurtje laten draaien, even gedoucht om 100% zeker te zijn dat de cv het doet. Het werkte allemaal. Niks is kapot gegaan door de rauwe spanning, want dat risico loop je.

   Ruby Ridge – The Weaver Family had geen zin meer om een ‘normaal burgerbestaan’ te leiden en vertrok naar een vrijwel onbewoonde bergtop in Idaho. Daar verbouwden ze groente en zo. Ze hadden contact met alternatieve groeperingen, en daar ging het mis. De overheid wilde dat Randy informant werd en dat weigerde hij. ‘You can’t say no to the government’, een bloedbad volgde.

   Documentaire Ruby Ridge

   https://www.youtube.com/watch?v=XnW0hhgCIwU

   Ik wil gewoon met rust gelaten worden. Dat wilde de Weaver Family ook. De overeenkomst tussen mij en de Weaver Family vind ik zeer verontrustend. De Ruby Ridge documentaire laat zien waar de overheid toe in staat is. Het is niet de bedoeling dat je zelfredzaam bent/wordt/blijft.

   • Tuttut, ik ben van de overheid en ik ga je beschermen en nu terug in je hok!

   • Ik bewonder je mentaliteit, maar als het zo blijft verder dreunen is het uitstel van executie vrees ik.. Weet je geen warm onbewoond eiland? Dan ga ik mee…

   • Kees, het doel lijkt te zijn om ontsnappen onmogelijk te maken, zeven miljard mensen moeten die prik, koste wat kost.

   • Stel het lukt. Je hebt stroom en CV. Maar de waterdruk valt weg. Hoe kom je aan water? Haast niemand heeft toegang tot eigen bronwater in Nederland. Dus moet je honderden liters in flessen gaan inkopen. Stel je hebt een groenten tuintje ; pikken de buren het in de nacht.. Lukt het je om een paar maanden te overleven ; politie heeft geen eten en drinken, leger ook niet. Krijg je groepen rovers [ voormalige drugsdealers?] die rijden met AK-47 rond… … Nederland is te dicht bevolkt. En elders wil je haast niet wonen. Australië ? Alaska ? Canada ?? Écht niet !!

   • @Veluweman – ik heb genoeg water in flessen staan voor een paar weken. In mijn gasfles zit 4 kilo propaan, dat is genoeg voor 30 uur koken. Ik heb 30 liter benzine voor mijn 2 takt aggregaat. Daar hou ik het ook een maand mee vol. Als ik door mijn voorraad heen ben zal het allemaal wel weer werken. Waarschijnlijk veel eerder.

    Ik wil een buffer hebben voor een paar weken. Ik heb hier geen atoombunker met onuitputtelijke voorraad.

  • Je lult, het gaat om een zuivere sinus. Erg snugger ben je blijkbaar niet, zoals velen die dit blog onderschijten met dom gelul.

  • Off topic
   Zijn dat die complotters en busybodies van het World Economic Forum?

   https://www.youtube.com/watch?v=x27O9ypfmNc

   Vanaf 7.55 ong komt Klaus Schwab aan het woord
   Vanaf 14.15 waarschuwd satan Klaus Schwab ons daarvoor.

   Nog zo’n busybody. 108.10min tot 110.40 (eerder in dit interview met Jeremy Jurgens hebben ze het over Rusland.)

   FYI ;Ik heb niet de hele video gezien. Heb wel het orgineel opgezocht om er zeker van te zijn dat het geen deep fake is.

   Heel verstandig van je om zoveel mogelijk off grid te zijn.

 5. De overheid is zogenaamd bezorgd over de gezondheid van de bevolking. Dat een flink deel van het MKB kapot gaat, de motor van de economie, dat interesseert ze niet. Dat lijkt juist het doel te zijn.

  • Doel is gezondheidsstelsel gaande de houden. En dat zoveel als mogelijk met het gaande houden van de economie.

   • Begrijpend lezen, wordt dat nog onderwezen? Ik vraag dat voor een vriend.

   • Als dat het doel was, was deze PCR test pandemie al voorbij. De “besmettingen” zonder iets te merken pandemie. De pandemie met 0,0xxx sterftecijfer MET positieve PCR test. Die geen invloed heeft op de oversterfte van 2020. De pandemie van verstandsverbijstering.

   • Er gaan wel meer geruchten over ‘het leger op straat’, of dat ze gaan assisteren bij de verplichte vaccinaties. Maar als je dus pertinent niet ingespoten wilt worden met een ‘geheime substantie’, en niet blind vertrouwt op medici en de overheid – die een geheime agenda uitvoeren – dan moet je het leger gaan zien als ‘de vijand’? Of is het weer zo’n angst dingetje, dat het de bedoeling is dat je bang wordt van mensen in uniform?

   • Dit gaat over inzetten troepen voor de UN. Nu worden Australische soldaten vervolgd voor moorden gepleegd in UN dienst. De USA heef de eigen soldat hiervoor immuniteit gegeven. Dat krijgen Australiërs nu ook.

   • Je zou toch knettergek zijn om je in dienst van de overheid ergens naar toe te laten sturen? Gewoon niemand meer aanmelden als militair; laat defensie barsten want dat laten ze jou ook als er stront aan de knikker komt.

 6. Het gerucht gaat dat de mondkapjesplicht een voorloper is van verplichte vaccinatie. Wil je je niet laten vaccineren dat word je afgevoerd naar een concentratiekamp. Daar mag je pas weg als je je laat inenten. Blijf je stug weigeren, dan zou je gezondheid wel eens flink achteruit kunnen gaan, de dood tot gevolg hebbende. Willen ze het echt zo ver laten komen? Wat zit er in die prik eigenlijk?

  • Ga jij eens naar de jungle met een A4tje met plichten op duur papier waaraan meneer en mevrouw leeuw zich moeten houden! Succes!

   • Ik denk dat je dan met meer dan een A 4tje gaat komen, maar
    vermoed dat Nico er in een soort van Apocalyps verwijst wát er
    kan gebeuren.

  • Dat verhaal gaat over het Canada van Trudeau en de USA van Biden.. ..niet als het aan Trump ligt!

 7. Wetten zijn er voor de overheid. Wetten zijn er voor de politie, de ovj, de rechter. Opdat zij weten waaraan zij zich te houden hebben. En opdat zij weten hoever zij mogen gaan.

  • Dus als er morgen een wet komt dat je van de brug moet springen.. Dan spring je?
   De grootste genocides uit de geschiedenis waren helemaal wettelijk. Er bestaat zoiets als morele wetten, die hebben grenzen, menselijke wetten niet.

  • Dus degen die beperkt worden in hun handelen door wetten, maken zelf die wetten… Handig. Waar zit dan juist de beperking van wat ze kunnen doen?

  • Als God me had bedoeld als slaaf van liegende egotrippers, had hij me wel wat dommer geschapen!

 8. quote: “Of een botte machtsgeilheid van heersers.”

  Hiermee is eigenlijk het meeste mee gezegd. In mijn woorden onderdanigheid van de
  bevolking afdwingen. Het is in mijn optiek een slaafs smaakje aan dit verhaal.
  Dat kan voortvloeien uit “de controle” die men wenst over de bevolking, de geheime
  agenda die uitgevoerd word.
  De Jonge is een misselijkmakend individu, die in de quote geschreven tekst, past.
  Het feit dat men om de brei heen draait, zegt genoeg over de schijnheiligheid van
  die ministers, en eigenlijk voor allen die daar zitten.
  Met een beetje gezond verstand weet je dat het langdurig dragen van een mondkapje
  slecht is voor de gezondheid. Daar hoef je geen arts voor te zijn.

  Tot slot, ze ( de meesten in het kabinet ) weten zelf niet eens waar ze werkelijk mee bezig
  zijn, en geloven ofwel zijn overtuigd van de bullshit die hun in het oor gefluisterd word,
  zowel door de WHO, ECDC en wie nog allemaal. Oh ja, de “saint” Billy the kid Gates.
  Die komt hier al jaren over de vloer.

  • Het zou wel eens kunnen dat ze de hele wereldbevolking gelukkig willen maken. Zonder ongelukkigen, is iedereen gelukkig.

   • De grote sprong voorwaarts. Of iedereen de sprong kan maken is niet zeker? Maar degenen die over de sloot geraken met hun vaccinatiepaspoort, kunnen alvast een kijkje nemen, hoe het eruit ziet in de glazen bol van het WEF.

    by 2030 you’ll own nothing and like it! https://www.youtube.com/watch?v=fcMYUnIKIJw

   • Een zwartkijker zou kunnen zeggen: als je niets bezit, ben jij bezit. Als je alles moet huren, van wie huur je dan? Oh well..

  • Er wordt een agenda uitgevoerd, wereldwijd. En Nederland doet mee. Delen van die agenda zijn een basisinkomen en gezondheidszorg voor iedereen. Duurzaamheid, en alles moet circulair. Dingen waar ze in Nederland geen moeite mee hebben. Dat de economie kapot moet zal wel te maken hebben met de Grote Reset.

   In Nederland blijft iedereen vooralsnog wonen waar hij woont en doet boodschappen zoals hij dat normaal ook doet. En als je geen geld hebt kun je gebruik maken van één of andere corona-regeling. Nederland is – vooralsnog – niet de slechtste plaats op Aarde om deze crisis mee te maken.

   Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.

   • “gezondheidszorg voor iedereen. ”

    = een injectie voor iedereen

   • Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het wás eens een grote vrije
    natie zoals wij die kenden. Ik ben een geboren jaren 1960’ger. Heb
    andere tijden gekend. De afbrokkeling van onze sociale welvaart gaat al
    vele jaren. En de top van gezondheid en sociaal is lang niet meer
    nummer 1 . Vooral op gebied gezondheid zorg.
    Het is zeker niet de slechtste plaats op aarde, maar wat onze voorouders
    hier na oorlog hebben opgebouwd, word steeds meer misbruikt en met wat
    normen en waarden betreft, met voeten getreden.
    En dat basis inkomen en gezondheid voor iedereen is een leugen die ons
    niet zal welgevallen.
    Basis inkomen; wat dacht u hoe dit moet uitpakken? We hebben nu al
    de uitkeringen die al hoger zijn dan in vele landen. Wat moet dan volgens
    u het basis inkomen vertegenwoordigen aan bedragen? En wie betaald dat?

   • @HDP, in Nederland hebben we feitelijk al lang een basisinkomen en gezondheidszorg voor iedereen. Dit soort mooie beloftes zullen eerder gericht zijn op derde wereldlanden.

    @Censuur is echt, yep, gezondheidszorg voor iedereen, daarmee zullen ze de mega-miljarden-pharma-industrie bedoelen, waaronder vaccins, etc.

 9. Er gan geruchten dat Pfizer werkt aan een nieuw vaccin: tegen het boiling frog syndrome.

 10. Er gaan geruchten dat Pfizer werkt aan een nieuw vaccin: tegen het boiling frog syndrome.

 11. Juist, het was altijd zooo leuk en lekker(warm) in de vesoigingstaat(ik kan dat woord eigenlijk niet meer door mijn strot krijgen daarom maar op zijn hagenees)met passend arbeid op de koop toe nietwaar

  But the hourglass is running empty now for bs like that

  Zie hier de omnicrisis

  pacem para bellum

 12. Misschien is het de bedoeling dat mensen straks in de straten gaan vechten. Misschien is het de bedoeling om een wig te drijven tussen politie en defensie enerzijds, en de bevolking anderzijds. Er wordt een agenda gevolgd.

  Persoonlijk zie ik geen enkel nut om met mensen van de politie of Defensie te gaan vechten, zij zijn de vijand niet, willen dat niet zijn. RTL (gecontroleerde massamedia die De Agenda volgt) weet de Franse politie als vijand neer te zetten: ‘Agenten slaan zwarte Fransman in elkaar voor niet-dragen mondkapje: ‘Structureel probleem’

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5199666/opnieuw-politiegeweld-frankrijk-parijs-zwarte-man

  Het kan zijn dat de gecontroleerde massamedia – die allemaal De Agenda volgen – met meer van dat soort berichten gaan komen. De boel lekker opstoken in tijden van spanning.

 13. Isa Kriens via Twiiter: ‘Er is wat verwarring over de mondkapjesplicht: deze regeling treedt pas in werking als hij is gepubliceerd in de Staatscourant. Dat is nog niet gebeurd. Wellicht omdat er een paar moties zijn aangenomen 26 november, en deze moeten worden verwerkt. Een van die moties gaat over eenduidige ondersteuning en regels voor mensen met een beperking of ziekte (motie-Hijnk, nr. 752). Dat rommeltje dus, waar ik het eerder over had. Het is afwachten op de publicatie om te weten hoe dit is opgelost.’

Comments are closed.