De gouverneur van New York, kameraad Andrew Cuomo, heeft onlangs een boek uitgebracht met de titel American Crisis: Leadership Lessons from the COVID-19 Pandemic. Het is een raadsel waar hij de tijd vandaar gehaald heeft om het boek te schrijven, aangezien hij  zo druk is om de geweldige leider te spelen.

New Yorkers kunnen comrade Cuomo bedanken voor het op één na hoogste COVID-19 sterftecijfer per hoofd van de bevolking van alle staten in het Land of the Free, achter alleen New Jersey. Ze kunnen hem ook bedanken voor de geexplodeerde werkloosheidscijfers dat bijna het dubbele is van het nationale gemiddelde, dit vanwege de strikte lockdowns en hoge belastingen in New York.

Terwijl Cuomo bezig was om zichzelf de hemel in te prijzen, leed New York opnieuw een groot verlies. Dit keer was het miljardair Paul Singer, die onlangs besloot zijn hedgefonds van $ 41 miljard uit New York naar Florida te verhuizen.

Zoals veel kantoormedewerkers werken de meeste van de ongeveer 500 werknemers van het fonds sinds maart vanuit huis. En velen van hen hebben New York al verlaten, waarschijnlijk om dezelfde redenen; strikte lockdowns (die COVID nog steeds niet stopten), burgerlijke onrust en hoge belastingen.

Maar New York belast nog steeds de meeste mensen die op afstand werken als het bedrijf van hun werkgever in New York gevestigd is. Met andere woorden, een werknemer van het hedgefonds van Singer die op afstand werkt vanuit bijvoorbeeld New Hampshire, moet nog steeds de staatsbelasting betalen in New York, aangezien het hedgefonds in New York staat.

Als het fonds van Singer in Florida is gevestigd, hoeven externe werknemers de zware inkomstenbelasting van New York niet te betalen. Werknemers zijn alleen belasting verschuldigd over de staat waarin ze wonen en werken. Voor Paul Singer, zijn bedrijf en zijn werknemers is het verlaten van New York een win-win situatie.

Florida heft geen inkomstenbelasting voor de staat, heeft geen strikte lockdowns en een COVID-sterftecijfer van ongeveer de helft van dat van New York, ondanks de vergrijzing. Het is zonnig en warm, met relatief lage kosten voor levensonderhoud en onroerend goed.

De staat New York is volgens het US Census Bureau de vierde grootste van de VS met een geschatte bevolking van 19,5 miljoen mensen op 1 juli 2019. In dat jaar daalde de bevolking met 76.790 mensen. Dit verlies was toen het vierde jaar op rij en daar komt 2020 met gemak weer bij. New York heeft volgens de federale schattingen voor het tweede jaar op rij in 2019 meer mensen verloren dan enige andere staat in de VS.

Sinds 2010 heeft New York in totaal ongeveer 1,4 miljoen inwoners verloren aan andere staten, meer dan enige andere staat in het land, volgens de analyse van het Empire Center. Uit het rapport van 2019 bleek dat het grootste deel van de mensen die de staat New York verlieten, mensen uit de hogere en middenklasse zijn. Diegene die New York verlieten verdienden meer dan $ 150.000 en slechts 8,4 procent verdiende minder dan $ 50.000. New York wordt ook geconfronteerd met een vaardigheidskloof waar 42 procent (5,65 miljoen) van de New Yorkers een middelbare schooldiploma of minder heeft waardoor kennisintensieve bedrijfstakken wegtrekken omdat er onvoldoende personeelsaanbod is.

Bron: Sovereign Man 

2 REACTIES

  1. Klopt, als je het een beetje volgt dan zie je dat de huren van commercieel vastgoed dalen in de stad NY. Vele miljarden aan waarde is verdampt door slecht beleid. Ik kan niet over de rest van de staat spreken. Je ziet dit ook in LA. Veel mensen verhuizen al jaren lang uit Californie, en met name LA. Naar onder meer Texas, waar de wetten en belastingen veel vriendelijker zijn.

    Daarnaast is er een deel van de bevolking dat zich in afgelegen gebieden gaat vestigen. In de bossen. Covid19 heeft dit in een stroomversnelling gebracht.

Comments are closed.